Rahvusvahelise filmifestivali Très Court harufestival ELFF alustab retrospektiiviga, mida saab jälgida 4. - 9. juunini Delfi TV-s. Läinud aastal, mil Eestis toimus ELFF viiendat korda, linastus ETV-2 ekraanil Très Court’i retrospektiiv, mis kogus Eestis üle 30 000 vaataja.

Tänavu 20. korda toimuva Très Court’i aastapäeva puhul jõuavad festivalile esmakordselt eraldi programmina eriti lühikesed Prantsuse filmid, mille pikkus ei ületa 4 minutit.

“Valikust leiab Prantsusmaa filmitegijaid, prantsuskeelset toodangut ning vihjeid prantsuse kinole ja kaasaegsetele rahvuslikele probleemidele, mis kõik kindlustavad sajaprotsendilise made in France naudingu,” sõnas ELFFi peakorraldaja Peter Murdmaa.

Maiuspalana lõpetab festivali programm "Rämps ja glamuur", mis on eelkõige mõeldud tugevama närvikavaga filmisõbrale, kes on valmis vastu võtma kõige sobimatumaid, ebaharilikke, sotsiaalseid norme rikkuvaid ja nauditavaid väga lühikesi filme.

Festivali žüriiks on publik: kõikidest vaatajahääletuses osalevatest riikidest kogutud tulemuste põhjal selguvad Très Court’i publikulemmik ja Grand Prix’võitja. ELFFil hääletanute vahel loositakse välja kaks Instikurmu muusikafestivali ja PÖFF Shortsi festivalipassi.

Très Court’il linastuvad 9 päeva jooksul filmid, mille pikkus on kuni 4 minutit, rohkem kui 100 Prantsusmaa linnas ning 23 riigis üle terve maailma. Eriti Lühikeste Filmide Festivali (ELFF) korraldajaks on Eesti Lühifilmi Keskus.

FESTIVALI KAVA

4.-9. juuni: Delfi-TV erilinastused 24/5

10. juunil kinos Sõprus:

16:30 "Prantsuse parimad"

18:00 "Võistlusprogramm I"

19:30 "Võistlusprogramm II"

21:00 "Rämps ja glamuur" (NB! Vanusepiirang 18. a.)

Jälgi festivali ka Facebookis.

Filmid toob Delfi TV vaatajateni Eriti Lühikeste Filmide Festival, www.elff.ee

Projekti toetajad: EFI, Kulka

Partnerid: Delfi-TV, Kino Sõprus, Intsikurmu, Prantsuse Instituut, PÖFF Shorts