1. “The Reckoning: Hollywood’s Worst-Kept Secret”

See on Kanada režissööri Barry Avrichi juba teine Harvey Weinsteini film. Esimene oli kaheksa aasta tagune "Unauthorized: The Harvey Weinstein Project". Avrich soovis oma esialgse dokfilmi ümber monteerida, kui selgusid Weinsteini kohutavad teod, aga levitaja selleks luba ei andnud, mistõttu asus lavastaja tegema täiesti uut dokumentaalfilmi “The Reckoning: Hollywood’s Worst-Kept Secret”, mis jõudis juba ka eelmise aasta aprillis Hot Docs filmifestivalil linastuda. Film linastus laiema publiku jaoks selle aasta veebruaris Hulu vahendusel.

2. "Puutumatu" ("Untouchable")

Dokumentaalfilmiga “Man on Wire" parima dokfilmi Oscari võitnud stuudio Lightbox otsustas samuti Weinsteini teod dokfilmi vormi panna. Projekti "Weinstein" režissöör on doki "Charlie Hedbo” Ursula Macfarlane ning film linastub Eesti kinodes juba sel nädalal.

3. "Harvey Weinstein on Harvey Weinstein"

See on Weinsteini enda algatatud dokumentaalfilm, mis olevat The New York Timesi teatel tema enda katse teha film, mis oleks autobiograafiline ning näitaks megaprodutsendi tõusu, langust ja tagasitulekut. Tõenäoliselt ei näe me seda dokumentaalfilmi mitte kunagi.

4. Brian De Palma Weinsteini film

Kõige huvitavam projekt on kindlasti "Carrie", "Scarface", "The Untouchables", "Carlito's Way", "Mission: Impossible", "Dressed to Kill" ja "Blow Out" režissöör Brian De Palma kavatsus teha Harvey Weinsteinist õudusfilm "Predator", mille peategelane ei kanna Weinsteini nime, kuid lugu leiab siiski aset filmitööstuses. Lugu leiab täpsemalt aset Toronto flmifestivali ajal, sest just seal olevat Weinstein teinud süüdistuste kohaselt näitlejale Mira Sorvinole ebameeldivaid ja kohatuid lähenemiskatseid.

5. Megan Ellisoni ja Brad Pitti Weinsteini film

Megan Ellisoni Annapurna Pictures ja Brad Pitti Plan B Entertainment filmistuudiod teevad ühise projektina jällegi hoopis klassikalisema ajakirjandusliku filmi The New York Times ajakirjanikest Jodi Kantor ja Megan Twohey, kes avaldasid esimesed lood Weinsteini süüdistuste kohta.

Plan B vastutas näiteks ajakirjandusliku draama "Päevavalgele" ("Spotlight") eest, mis võitis ka parima filmi ja stsenaariumi Oscari. Hetkel pole teada, kes hakkab mängima peaosi ja kes on režissöör, sest selleks on film veel liiga varajases arendusstaadiumis.

6. "The Assistant"

Tänavusel Telluride'i filmifestivalil linastunud Kitty Greeni mängufilm "The Assistant" räägib Harvey Weinsteini assistendi igapäevasest tööelust samal ajal, kui megaprodutsent võis kõike teha ilma, et keegi teda karistaks. Filmis töötab Jane (Julia Garner) nimetuks jäävas filmistuudios, mida juhib samuti nimetuks jääv mõjukas produtsent, kuigi film räägib vägagi teadlikult Weinsteini tegudest.

7. "Beyond Boundaries: The Harvey Weinstein Scandal"

Augustis linastunud dokumentaalfilmis võtavad sõna Hillary Clinton, Emma Thompson, Heather Kerr, Ashley Judd, Rose McGowan, Uma Thurman ja paljud teised.

8. David Mamet'i Weinsteini näidend "Bitter Wheat"

Režissöör, stsenarist, näitekirjanik David Mamet ("The Unit", "Spartan", "Heist", "Homicide", "Hannibal", "American Buffalo", "Hoffa", "The Untouchables", "The Postman Always Rings Twice") näidendis "Bitter Wheat" kehastab John Malkovich produtsent Barney Feini ning kogu tükk on omamoodi kummaline satiir Weinsteinist.