Disney pakkus esialgu suure osa Foxi, kuhu alla kuuluvad ka Marveli koomiksite "X-Meeste", "Deadpooli" ja "Fantastilise neliku" ekraniseerimisõigused, eest 52.4 miljardit dollarit, kuid siis asus areenile teine suur tegija Comcast, kes pakkus hoopis 60 ja hiljem 65 miljardit dollarit. Disney vastas sellele 71.3 miljardi dollariga ning tundub, et Fox on valmis nende viimase pakkumise vastu võtma.

21st Century Foxi juht Rupert Murdoch kinnitas, et nende ettevõtte liitmine Disney tulevikuplaanidega loob ühe kõige võimsama ja innovatiivsema ettevõtte maailmas.

Disney saaks endale siis 20th Century Foxi, nende filmistuudio ja kaabeltelevisiooni, kuhu alla kuuluvad FX Networks, National Geographic, mitmed rahvusvahelised kanalid ja spordivõrgustikud. Lisaks 30% suurune osa voogedastusplatvormis Hulu ja 39% suurune osa üleeuroopalises meedia - ja telekommunikatsiooniettevõttes Sky.

Foxile jäävad Fox News ja Fox Broadcasting Company, mis muudetakse Murdochi ja tema poja Lachlani juhtimise all eraldiseisvaks ettevõtteks.

Juba arutatakse võimalusi, kuidas liita seni Foxile kuulunud "X-Meeste", "Deadpooli" ja "Fantastilise neliku" seeriaid ja Disney Marveli superkangelaste universumit ning see ühinemine peaks avalöögi saama veebruaris linastuva "X-Meeste" filmiga "Dark Phoenix", mis oleks antud seeria 12. osa.

Kui kõik "X-Meeste" filmid on mingil kujul olnud sarnaste pealkirjadega, siis uus film kannab lihtsalt pealkirja "Dark Phoenix" umbes nii nagu "Logan", "Deadpool" ja "Uued mutandid". Eks ka see tähendab, et Disney on muutmas "X-Meeste" filmiseeriale omast senist brändinimetust.

Foxi ja Disney juhatused olid müügiga nõus, kuid nüüd tuleb veel ära oodata mõlema ettevõtte aktsionäride otsused.

Allikas: Variety