Robert De Niro pidas New Yorkis taksojuhiametit, et harjutada Martin Scorsese "Taksojuht" ("Taxi Driver", 1976) jaoks. Travis Bickle'i roll on pakkunud paljudele kõneainet. Räägitakse, et De Niro puges justkui nahast välja, et roll endale saada. Mees luges erinevate vaimsete haiguste kohta ja tegi isegi taksolitsentsi. De Niro sõidutas kliente iga päev 12 tundi, kuni ta oli Bickle'i rolliks valmis.

Forest Whitaker õppis filmi "Šotimaa viimane kuningas" ("The Last King of Scotland", 2006) jaoks ära ühe aafrika keele. Mees kehastas Idi Amini ehk Uganda diktaatorit. Rolli jaoks valmistudes õppis Whitaker ära suahiili keele, mida räägivad Ida-Aafrika rannikul Tansaanias elav rahvas. Lisaks võttis mees rolli jaoks ligi 23 kilogrammi juurde, et sarnaneda välimuselt kurikuulsale diktaatorile.

Christian Bale kaotas ligi 30 kilogrammi, et mängida unetuse all kannatavat tehasetöölist Trevor Rezniki filmis "Masinist ("The Machinist", 2004). Hiljem selgus, et käsikirja kirjutatud kaalunumber oli tegelikult stsenaristi oma. Filmirežissöör ütles, et käsikiri tuleb ära muuta, kuid Bale ütles, et soovib näha, kas ta on kaalulangetuseks suuteline.

Heath Ledger lülitas end ümbritsevast maailmast "Pimeduse rüütli" ("The Dark Knight", 2008) nimel välja. Ledger kehastas kurikuulsat Jokkerit. See oli suurepäraselt mängitud roll, mis ajas judinad nii mõnelegi peale. Selleks, et Jokkeri rolli paremini sisse elada, lukustas Ledger end enne filmimise algust kuueks nädalaks hotellituppa. Mõned arvavad, et see mõjutas paljustki Ledgeri psüühikat ja mõjus mehele kokkuvõttes laastavalt, kuigi tegelikult see nii polnud, aga kindlasti mängis ka see oma rolli.

Adrien Brody, kes kehastas 2002. aastal ilmunud Roman Polanski filmis "Pianist" ("The Pianist") Wladyslaw Szpilmani, müüs maha oma korteri, auto ja loobus igasugusest luksuslikult elustiilist. Ta jättis isegi oma elukaaslase sellepärast maha, et tal tuleksid paremini välja stseenid, kus ta peab nutma.

"Lendas üle käopesa" ("One Flew Over the Cuckoo's Nest", 1975) filmimise jaoks kirjutati grupp näitlejaid eesotsas Jack Nicholsoniga psühhiaatriahaiglasse sisse, et nad saaksid näha, milline on sealne elu päriselt. Psühhiaatriahaiglas kogetu aitas näitlejatel paremini rolli sisse elada ja paljud suutsid rollis püsida ka siis, kui kaamera neid ei filminud.

Allikas: The Vintage News.com