1. "Orkaanirööv" ("The Hurricane Heist")

Eelarve: 25 miljonit dollarit

Tagasi teenis: 15.6 miljonit dollarit

Esimese "Kiired ja vihased" ja "xXx" režissöör Rob Cohen värske film "Orkaanirööv" ("The Hurricane Heist") tõestas, et jabura sisuga thrillerid ei lähe enam peale. Filmi ei sallinud kriitikud ega ka kinopublik ning seda saab järeldada ka viletsast kassatulust.

2. "Sgt. Stubby: An American Hero"

Eelarve: 25 miljonit dollarit

Tagasi teenis: 3.1 miljonit dollarit

Südamlik ja tõestisündinud juhtumil põhinev animatsioon "Sgt. Stubby: An American Hero" läks kriitikutele väga korda, kuid film ei suutnud vähemalt USA kinodes linastudes publikut leida, sest linastus samal ajal kui õudusfilm "Tõde või tegu", Dwayne Johnsoni "Rampage: Purustajad" ning jätkus Wes Andersoni animatsiooni "Koerte saar" laienemine.

3. "Action Point"

Eelarve: 19 miljonit dollarit

Tagasi teenis: 5.1 miljonit dollarit

Johnny Knoxville üritas "Jackassi" stiilis komöödiaga publikut võluda, aga ilmselgelt on selliste komöödiate aeg läbi.

4. "Häving" ("Annihilation")

Eelarve: 40-55 miljonit dollarit

Tagasi teenis: 42.9 miljonit dollarit

Alex Garlandi "Häving" on selle aasta üks parimaid filme ja kindlasti viimase 10 aasta üks huvitavamaid ulmefilme, kuid kuna filmi levitaja Paramount Pictures hakkas kartma, et film on liiga sügav ning ei teeni seetõttu piisavalt tagasi, siis müüdi see hoopis Netflixile ning film jõudis limiteeritud kujul ka kinodesse. See põhjendab ära, miks niivõrd hea film kinodes niivõrd ebaedukas oli.


5. "Gotti"

Eelarve: 10 miljonit dollarit

Tagasi teenis: 3.9 miljonit dollarit

John Travolta "Gotti" hävitati kriitikute poolt nii põhjalikult ära, et see see teenis filmiarvustusi koondava Rotten Tomatoes andmetel lausa 0% suuruse "heakskiidu". Asi läks nii käest ära, et levitaja hakkas Twitteri vahendusel kriitikuid klaviatuuride taga istuvateks trollideks nimetama.

6. "Ajalõhe" ("A Wrinkle in Time")

Eelarve; 100 - 130 miljonit dollarit

Tagasi teenis: 132.6 miljonit dollarit

"Selma" režissöörist Ava DuVernay sai "Ajalõhega" esimene mustanahaline naine, kelle filmil on eelarve üle 100 miljoni dollari ning film teenis USA kinodes piisavalt, et naine sai veel ühe tiitli - esimene mustanahaline naine, kelle film teenis USA kassades tagasi 100 miljonit dollarit.

Filmil tegelikult nii hästi ei läinud. Varem juba korra ekraniseeritud Madeleine L'Engle'i fantaasiaromaanil põhinev ja Disney toodetud "Ajalõhe" ei läinud korda kriitikutele ega ka publikule, kuigi film linastus pärast "Musta pantri" suurt edu, kus olid samuti peaosalised mustanahalised.

Film pidi ka märtsis Eesti kinodes linastuma, kuid Disney loobus veel suuremate rahaliste kaotuste pärast filmi edasisest levitamisest.

7. "Surmasoov" ("Death Wish")

Eelarve: 30 miljonit dollarit

Tagasi teenis: 48.6 miljonit dollarit

Bruce Willise karjäär pole väga kaua olnud see, mille poolest ta kuulsaks sai. Pigem tundub, et näitleja ei vaevu enam isegi rolle valima ja osaleb filmides ainult palgatšeki pärast. Niisuguse mulje jättis ka Charles Bronsoni 1974. aasta filmi "Surmasoov" tänavu valminud uusversioonis.

8. "Koopainimene" ("Early Man")

Eelarve: 50 miljonit dollarit

Tagasi teenis: 53.4 miljonit dollarit

“Wallace and Gromit", "Chicken Run" ja "Flushed Away" loonud Aardmani animatsioonistuudio uus film "Koopainimene" linastus samal ajal kui Disney "Coco" ja "Must panter" ning see on ka põhjus, miks filmil nii hästi ei läinud, millest on kahju, sest tegu on suurepärase filmiga

9. "Sherlock Gnomes"

Eelarve: 59 miljonit dollarit

Tagasi teenis: 88.1 miljonit dollarit

"Sherlock Gnomes" on laisa sisu ja animatsiooniga film, mis ei väärinudki enamat, sest ilmselgelt üritatakse "Gnomeo & Juliet" järjega arendada ebavajalikku filmiseeriat.

10. "Vaikse ookeani võitlus: Ülestõus" ("Pacific Rim Uprising")

Eelarve: 150–175 miljonit dollarit

Tagasi teenis: 290.1 miljonit dollarit

Järg Guillermo del Toro "Vaikse ookeani võitlusele" polnud üldse nii halb kui räägiti, aga kuna see sarnanes "Transformerite" filmiseeriale ning nägi välja nagu tühi märul, siis ei jooksnud publik sellele ka tormi

11. "Solo: Tähesõdade lugu" ("Solo: A Star Wars Story")

Eelarve: 275 miljonit dollarit

Tagasi teenis: 369.4 miljonit

Värskeimat "Star Warsi" lisaosa, mis seekord rääkis Han Solo nooruspõlvest, ei saa otseselt põrujaks nimetada, aga samas on see olnud üks kõige nõrgema kassatuluga "Star Warsi" filme üldse. Põhjuseid on mitu - film linastus kuus kuud pärast eelmist "Star Warsi" filmi, kõik teadsid filmi puudutava kaadritaguse draama kohta ning paljud fännid said lõpuks aru, et Disney üritab nende armastatud saagast viimase välja pigistada, sest paljude arvates ei vajanud Han Solo eraldi filmi.