Ma tõesti ei tea, kust alustada. Arvan, et sisu pole mõtet jutustama hakata, sest tegu on ikkagi ajuvaba popkornifilmiga, mis sisu jälgimist vaatajalt ei nõua. Põhiline on ikka see, et peaosas on enimtasustatud märulistaar Dwayne Johnson, kes väärib kindlasti nime "The Rock", sest talle ei hakka külge mitte ükski kuul ega plahvatus.

Filmis saab mees ka ise korralikult klobida ja alguses tundubki, et ta on nüüd inimlikumaks muudetud, kuigi see on siiski petlik. Pilvelõhkuja metsiku põlengu, selles toimuva pideva tulistamise ja Hongkongi pättidega võitlemise taustal käitub tema ikka nagu tõeline filmistaar. Seda on tunda igal sammul, sest ta teeb seda, mida kõige paremini oskab.

Sisu on labaselt lihtne ning keeruliseks teeb selle vaid asjaolu, et tahvelarvutilt juhitav pilvelõhkuja on totakalt kaitstud ja igaüksvõib lihtsalt teha, mida soovib. Sealjuures ka pätikari, kes Dwayne Johnsoni karakteri Willi perele liiga teha soovivad.

"Pilvelõhkuja"

"Pilvelõhkuja" on küll pisut parem film kui 2015. aastal. linastunud "San Andreas" (samuti Dwayne Johnson peaosas), kuid ka selle vaatamine nõuab kindlasti väga suurt ekraani. Kui ma kodustes tingimustes seda koos sõpradega vaataks, jääksid pooled seda vaadates magama. Miniatuurne Hongkong ei mõju. Küll aga mõjub see kinolinal, mistõttu ongi tegu järjekordse filmiga, mida tuleb vaadata ainult kinos ja hilisem vaatamine võib toimuda alles siis kui tõesti oma ajaga paremat peale pole hakata.

Loodan siiralt, et tema näitlejakarjäär jätkub veel kaua, sest viimastel aastatel on ta tublisti parandanud oma näitlejaoskusi ja lisaks uhketele musklitele ja tohutule kasvule on Dwayne ka väga ekraanisõbraliku olekuga. Ekraan lihtsalt armastab teda. Nii ka armastab teda kinopublik, sest võimatu on mööda vaadata, kuidas massiivne musklimees end ekraanil kehtestab, pahadele tappa annab ja oma perekonda päästa püüab. Otseloomulikult see tal ka õnnestub.

Filmi tasub kindlasti vaadata 3D-s, sest pilvelõhkuja otsas toimuvad märulistseenid on seda mõjuvamad ning ka Johnsoni higimulle saab nii ka paremini näha.

"Pilvelõhkuja"

Näitlejaskonnas teevad lisaks kaasa sellised tuntud näitlejaid nagu näiteks Noah Taylor ("Päästik põhja", "Paddington 2"), aga ka "Karje" ("Scream") kultusfilmide seeriast tuntud Neve Campbell. Mul on isiklikult hea meel, et ta oli taas suurele ekraanile toodud. Väga alahinnatud näitleja, kes peaks tihedamini kinolinale sattuma.

"Pilvelõhkuja" on alguses pisut veniv, sest üritatakse kehva looga vaatajaid võluda, ent film võtab end siiski üsna kiiresti kokku ning osutub Johnsoni fännide jaoks tõeliseks maiuspalaks. Johnsoni filmiaasta on seni olnud väga edukas ("Rampage: Purustajad“, "Pilvelõhkuja“) ning järgnevatel aastatel on tulemas veel möödunud aastal linastunud "Jumanji: Tere tulemast džunglisse" järg, "Kiirete ja vihaste" esimene lisaosa "Hobbs and Shaw", "San Andreas 2" ja ka DC koomiksifilm "Black Adam". Tal on millega vaatajaid rõõmustada ja see tuleb tal suurepäraselt välja.

"Pilvelõhkuja" on praegu kinodes.