50. eluaastates Laural (Laura Benson) on paaniline hirm füüsilise kontakti ees. Üle kõige igatseb ta lähedust, ise puudutada ja puudutatud saada, sellest naudingut tunda.

Linateos rikub julgelt mängu- ja dokumentaalfilmi piiri, osa väga erilisi tegelasi mängib iseennast. Alastusega ei koonerdata. Einstürzende Neubautenit kõlab nii palju, et võiks lausa öelda, et filmi muusika on teinud nemad.

Kriitikud vaidlevad. „Talumatult halb,” ütlevad ühed. „Silmatorkavalt hea,” väidavad teised.

Lavastaja Adina Pintilie ütles Berliinis, et ta ei teadnud 20-aastaselt, mis on armastus. Järgmise 20 aastaga õppis. „Ma tahtsin uuesti teada saada, mis intiimsus on,“ sõnas ta.

Näitlejate otsimine võttis ligi kolm aastat. Nad ei tohtinud olla tüüpilised. Stsenaarium oli lihtsalt reaalsuse vahendamiseks, struktureerimiseks.

„Mina pole sellist filmi varem näinud. See ületab piire. Minu arvates on Adina võlur,“ lausus näitlejatar Irmena Chichikova.

Peaosalise Laura Bensoni sõnul räägib "Ära puutu mind" võitlusest, mida paljud peavad käitumist dikteerivas ühiskonnas. „Selline film nõuab ka, et publik selles osaleks, isegi kui see ei pruugi meeldida,“ ütles Benson.

Filmi näidatakse eelnevalt ka Tartuffi festivalil ja 17. augustist hakkab „Ära puutu mind“ linastuma kinos Artis ja teistes Eesti kinodes.

Filmi levitab Estinfilm.