1. Mickey Rourke

Oma välimuse ja filmirollide poolest tuntud Rourke jätkas poksimisega 1991. aastal ning tal oligi plaanis näitlemisest loobuda, sest tundis, et temast ei saa siiski asja ning kuulsus hakkas vaikselt ka tema elu hävitama. See viis ta ka plastilise kirurgi noa alla ning nägusast mehest sai veidra ja natuke katkise välimusega kunagine filmistaar, keda enam keegi ei palganud.

Õnneks naasis Rourke Hollywoodi suurepäraste rollidega filmides "Man on Fire" ja "Sin City", kuid 2008. aasta "Maadleja" ("The Wrestler") oligi justkui film, mis rääkis mehe elu ja karjääri madalpunktist läbi põhja käinud maadleja loo. Paljude arvates oli Rourke selle rolli jaoks sündinud ja nii arvas ka Ameerika Filmiakadeemia, mis jagas talle rolli eest parima meespeaosa Oscari nominatsiooni, mida ta küll ei võitnud, kuid aitas karjääri uuesti tõusuteele viia.

"Maadleja" on aga uskumatult liigutav film ka neile, kes maadlemisest lugu ei pea. Rourke'i rollisooritus on lihtsalt võimas ja isiklik.

2. Sylvester Stallone

Sylvester Stallone polnud alati maailma kuulsaim märulistaar. Enne kui mees tegi oma tuntuimad rollid "Rambos" ja "Rockys", oli ta nii vaene ja tundmatu näitleja, et müüs maha oma toonase abikaasa ehted ja isegi oma armastatud koera Butkuse.

Ta osales 1970ndatel isegi väga pehmes pornograafilises madaleelarvelises filmis "Party at Kitty and Stud'". See oli kuus aastat enne "Rocky" valmimist ning toona 24-aastane Stallone pidi näitlejaks pürgimise ajal ka kuidagi arveid maksma. Stallone vihkas filmi stsenaariumit ning ei tahtnud sellega mitte kuidagi seotud olla, kuid toona magas praegu maailma tuntuim näitleja bussipeatuses, sest tal olid näpud lihtsalt niivõrd põhjas. 1978. aastal ehk kaks aastat pätast "Rocky" linastumist ja ülemaailmset edu ütles Stallone Playboy ajakirjale, et tal polnud valikut, sest teine võimalus oli kedagi röövida ning drastiliste meetmete asemel sai ta filmi eest 200 dollarit ning ei pidanud enam bussipeatuses magama.

Kuidas jõudis Stallone poksifilmi, mis valmis tema elu madalpunktis, aga millest sai karjääri kõrghetk? Stallone nägi Muhammad Ali ja Chuck Wepneri poksimatsi, mis tekitas talle idee ebapopulaarsest poksijast, kes tõuseb vastu ootusi maailma parimaks. "Rocky" saigi niivõrd populaarseks, et seda loetakse senini tema parimaks rolliks. Stallone sai tagasi ka oma koera Butkuse, kes astus üles esimestes "Rocky" filmides.

"Rocky" polnud filmina just kõige kvaliteetsem, sest see oli kohati lohakas ja ilmselgelt madala eelarvega, aga kuna see tehti nii suure südamega ja liigutavalt, siis võlus see ära nii kriitikud kui ka publiku.

3. Keanu Reeves

Keanu Reevesi elu on olnud väga traagiline, kuid ometi on ta suutnud elu madalpunktidest korduvalt välja tulla, et astuda üles filmides, millest said koheselt klassikud nagu näiteks "Speed", "Point Break", "Matrixi" triloogia ja "John Wicki" seeria.

Kust alustada? Keanu isa lahkus, kui ta oli väike poiss, tema hilisem elukaaslane kaotas kaheksandal raseduskuul lapse, naine suri hiljem autoõnnetuses, tema parim sõber River Phoenix, kellega ta mängis koos filmis "My Own Private Idaho", suri narkootikumide üledoosi tõttu ning õel tuvastati leukeemia.

See kõik muutis Keanu elu täiesti. Ta teenis küll "Matrixi" seeria abil meeletu palgatšeki, kuid olevat suure osa sellest andnud hoopis filmi tegelikele staaridele, kelleks olid efektimeistrid ja kaskadöörid. Keanu on korduvalt öelnud, et ei kuluta eriti oma raha (kuigi on suur mootorrataste fänn), elab tagasihoidlikult ning ei osta endale hiiglaslike häärbereid, kuigi elab väga uhkes korteris, sest nooremana polnud tal kunagi raha ning ei tunne, et peaks nüüd sellega hooplema hakkama. Teda on nähtud tänaval kodututega suhtlemas, üksi istumas ja metrooga tööle sõitmas. Ta näeb välja nagu täiesti tavaline inimene, aga kes pole seda sugugi mitte.

Reevesi karjääri tipphetk saabus 1994. aasta "Speed" abil, kuid just selle filmi võtetel sai mees teada, et tema parim sõber River Phoenix suri. Reeves oli muidugi endast väljas ning režissöör Jan de Bont üritas talle võimalikult palju vastu tulla, kuid Reeves otsustas, et kasutab leina ja oma emotsionaalset seisundit filmi kõige olulisemate stseenide jaoks ära ning tulemus oli hirmutavalt hea. Reeves tahtis isegi väga keerulisi ja ohtlikke trikke ise teha. Selle keelas Jan de Bont ära, sest nägi, et Reeves oli sõbra surma tõttu täiesti rööpast väljas ja valmis kõike tegema.

4. Liam Neeson

Ootamatult maailma suurimaks märulistaariks kujunenud Liam Neeson ei arvanud ise ka et 2008. aasta "Röövitud" ("Taken") kujuneb nii suureks hitiks ja et sellele tehakse niivõrd palju järjelugusid.

Neeson oli "Röövitud" kuulsuse järel erootilise thrilleri "Chloe" võtetel, kui tema naist Natasha Richardsoni hoiti kunstlikult elus pärast väga rasket suusatamisel juhtunud õnnetust. Neeson ja Richardson olid kokku leppinud, et kui ühega neist midagi juhtub, siis kunstlikult elus hoidmine pole lahendus. Neeson kiirustas võtetel oma naise kõrvale ja oli seal ka hetkel, mis kunstlikult elus hoidmine lõpetati. Neeson jätkas märulifilmidega, mida võibki võtta kui tema viisi kaotusest üle olla.

Ometi tekkis mitu olukorda, kui Neesoni isiklik traagika sulandus tema filmidesse. See tuli väga hästi välja näiteks 2011. aasta filmiga "Lumevangid" ("The Grey"), mille peategelane on mees, kes ei soovi pärast naise surma enam oma elu jätkata, kuid peab pärast lennuõnnetust võitlema oma elu eest, kui ellujäänuid hakkavad jahtima verejanulised hundid. Mees leiab oma elus uue mõtte ning asub selle nimel iga hinna eest võitlema.

Filmi kritiseeriti omal ajal küll huntide kujutamise eest, sest nad pole kunagi niivõrd üleloomulikult vihased ja metsikud. Tegu on siiski filmiga ja need hundid olid tegelikult allegooria peategelase sisemisest heitlusest ja kujundasid mehest, kes soovis filmi alguses end leina tõttu tappa, hoopis oma elu eest võitleva kangelase.

5. Judy Garland

Judy Garland on ehe näide sellest, kuidas kuulsus võib inimese elu mõjutada. "The Wizard of Oz" abiga maailmakuulsaks kujunenud Garland abiellus mitu korda, tema varjane karjäär ja kuulsus viisid ta isegi psühhiaatrilise abi otsimiseni. Ta jäi sõltuvusse nii alkoholist kui ka narkootikumidest, mida omakorda kajastas meedia igal võimalusel.

Oma elu madalpunktis osales naine "Täht on sündinud" ("A Star is Born") uusversioonis, millest ilmub tänavu veel üks versioon. See osutus aga õigeks sammuks, sest seda peeti Garlandi karjääri parimaks ja seda suures osas tänu sellele, et see roll lubas tal kõik oma elus välja elada. Ta kandideeris soorituse eest ka Oscarile ja oleks ka võitnud, kui Grace Kelly poleks selle ära napsanud.