Sarnaseid filme on ka varemgi samal ajal valminud ja kinodesse jõudnud, kuid praegu jääb mulje nagu oleks Robin Hood superkangelane, keda publik väga ootab. Guy Ritchie üritas seda juba teha kuningas Arthuriga ("Kuningas Arthur: Mõõga legend"), aga see osutus suureks läbikukkumiseks, kuigi film oli suurepärane ning pakkus enneolematut meelelahutust, millesarnast ükski teine film teha ei julge, aga see ilmus lihtsalt valel ajal. Tundub, et vigadest ei õpitud ning nüüd on töös mitu uut Robin Hoodi projekti.

Miks? Raske öelda, aga võibolla tahetakse sellega väljendada Ameerika poliitlist kliimat ja seda, kuidas riik on lõhestunud, nagu ootaksid kõik Robin Hoodi, kes kehtiva korra lammutaks ja riigi rahvale lähemale tooks. Pigem on asi selles, et stuudiod tahavad uute ideede loomise asemel teha vanadest klassikalistest lugudest uusi frantsiise, mis kestaksid 10 aastat. Praegune ohver on siis Robin Hood.

"Robin Hood: Origins" ehk "Robin Hood"

Leonardo DiCaprio produtseeritud ja Otto Bathursti ("Peaky Blinders", "Black Mirror") lavastatud versioon pakub midagi teistsugust, sest film ei näe esiteks üldse välja nagu see leiaks aset ristisõdade ajal ning teiseks meenutab see visuaalse külje ja tempo poolest kohe Guy Ritchie juba mainitud ambitsioonikat põrumist "Kuningas Arthur: Mõõga legend".

Uut filmi ei saa väga ajaloolisena ja realistlikuna vaadelda, sest füüsikaseadusi eirav vibukasutus ja komöödia poole kalduv märul üritab olla pigem tõhus meelelahutus.

Filmi peaosades on "Kingsmani" filmidest tuntud Taron Egerton ja viimati "Põgenemise rütmis" üles astunud Jamie Foxx. Kaasa teevad veel Ben Mendelsohn, Eve Hewson, Tim Minchin ja Jamie Dornan.

Film kandis vahepeal nime "Robin Hood: Origins", mistõttu võib eeldada, et suure edu korral hakkame järgnevate aastate jooksul nägema ka järjelugusid, aga ma ei näe seda juhtumas, sest sellele filmile pole edu otsa ette kirjutatud.

"Nottingham"

BBC America on ette valmistamas teleseriaali, mis vaatleb Robin Hoodi lugu hoopis teistmoodi, sest muudab Hoodi ja Nottinghami šerifi samaks inimeseks. Seriaali taga seisab Cole Haddon, kes tõi meieni 2015. aastal NBC seriaali "Dracula".

Seriaali järgi tapetakse Nottinghami šerifi naine kuningas Johni meeste poolt, mistõttu asub ta kuninga vastu võitlusesse. Päevasel ajal on ta lojaalne šeriff, aga öösel saab temast Robin Hood.

"Marian"

"Suitsiidisalga", "Mina, Tonya", "Wall Streeti hundi" ja tulevase "Mary, Queen of Scots" staar Margot Robbie üks töös olevatest projektidest on ka "Marian", mis räägibki Robin Hoodi armastatust. aga see on jällegi natuke teistmoodi lugu, sest Robin on surnud ja Marian on see, kes tema tööga jätkab.

"Robin Hood 2058"

See on jälle natuke kummalise ideega film. Stsenarist Tony Lee on kirjutamas lugu väikese eelarvega filmi jaoks, mis kujutab Londonit täieliku düstoopiana ning Robin Hood on see, kes seal oma meeskonnaga korda hakkab lööma. Filmi režissööriks olevat "The Dark Knight" "The Living And The Dead" ja "Hellboy II: The Golden Army" eriefektide üks loojatest Hasraf “HaZ” Dulull.

"Robin Hood And The Prince Of Aragon"

Ei mitte Aragorn nagu "Sõrmuste isandas", vaid Aragon, aga ära muretse, sest ma lugesin ka esmakordselt valesti.

Tegemist olevat uuendusliku stiiliga klassikalise loo ümberjutustusega, mille režissööriks määrati viimaste uudiste kohaselt Brandon Slagle ("The Black Dahlia Haunting", "The Dark Avengers", "House Of Manson").

"Hood"

Sony loodab muuta Robin Hoodi ja tema sõbrad superkangelaste meeskonnaks, kes keskaegses Inglismaal mitme filmi jooksul kangelastegusid korraldavad. The Hollywood Reporteri andmetel võetakse filmi loomiseks eeskuju "Võimatu missiooni" ja "Kiirete ja vihaste" seeriast, mis annab alust arvata, et sellest kujuneb siis plahvatusliku märuliga seiklusfilm.

"Hood"

Veel üks "Hood", aga seekord Disney oma. Nüüd, kus Disney omab pea kõiki sinu lemmikfrantsiise, siis ei saagi palju imestada, et nad ka Robin Hoodi kallale lähevad, sest animatsioon on juba tehtud.

Disney andis mitu aastat tagasi teada, et ka nemad teevad oma nägemust Robin Hoodist, mis kannab lihtsalt pealkirja "Hood", kuigi algne nimi oli "Nottingham and Hood". Disney idee on teha sellest midagi taolist nagu oli üllatuslik megahitt "Kariibi mere piraadid".

"Robin Hood"

See on nüüd täiesti algne tööpealkiri, sest Warner Bros. pole veel pealkirja peale tulnud. Küll aga teame seda, et film on olnud töös 2016. aastast ning seda kirjutab Will Beall ("Gangster Squad", "Aquaman") ja produtseerib Dan Lin ("The LEGO Movie")

"Merry Men"

DreamWorks oli juba 2013. aastal ette valmistamas nende nägemust Robin Hoodist, mis pidi olema modernne versioon klassikalisest loost.

Stsenaristiks määrati Brad Ingelsby ("Out Of The Furnace", "Run All Night") ning Scott Waugh ("Need For Speed") pidi lavastama, kuid nüüd pole projektist kaua aega midagi kuulda olnud.

"The Outlaw Chronicles"

Veel üks teleseriaal. FreemantleMedia ("Wizards Vs. Aliens", "The Bill", "The X-Factor") ja Michael Koyv ("Last Knights") nägemus Hoodist põhineb Angus Donaldi samanimelistel romaanidel, mida on kokku kuus: "Outlaw", "Holy Warrior", "King’s Man", "Warlord", "Grail Knight", "The Iron Castle". Nii et kui kõik hästi läheb, siis tehakse neist kõigist üks pikk seriaal.

Projekt tundub olevat "Troonide mängu" stiilis kallis ja eepiline. Eks saab näha, kas see kunagi ka reaalsuseks saab. .

Kõige parem "Robin Hoodi" film on senini ilmselgelt Mel Brooksi "Robin Hood: Men in Tights".