1. Stseen, milles Tom Cruise laskub klaaspõrandale äärmiselt lähedale, nõudis näitlejat viimasel minutil äärmiselt leidlikkust. Tuntud stseeni filmiti mitu korda. Iga kord lõi Cruise pea ära. Ühel hetkel tuli aga näitleja leidlikule nipile: ta pani tasakaalu hoidmiseks jalanõudesse münte.

2. Ühes "Võimatu missiooni" filmis pole ühtegi stseeni, milles oleks tulistamist. Esimeses filmis ei tee peategelane Ethan Hunt isegi ühtegi püstolilasku.

3. "Võimatu missiooni" esimene osa tegi kinolinadel rekordi. See linastus rohkem kui 3000 Ameerika kinos.

"Võimatu missioon: Variprotokoll"

4. Tom Cruise ronis päriselt maailma kõige kõrgema hoone, Burji Khalifa tippu. Ei, tal polnud kaskadöörist teisikut, kes oleks selle julgustüki näitleja eest ära teinud.

5. Dermont Mulroney mängis filmi "Võimatu missioon: Variprotokoll" ("Mission Impossible: Ghost Protocol", 2013) raames tšellot. Ametilt on Mulroney näitleja, aga aeg-ajalt lööb ta ka muusikute ridades kaasa.

6. Tom Cruise ajas filmide tegemisel juuksekarva lõhki. Näiteks "Võimatu Missioon II" ("Mission Impossible II", 2000) filmimisel soovis Cruise, et napilt tema silma puudutav nuga oleks päris. Ta soovis, et nuga kukuks tema silmale niivõrd lähedale, et kauguseks oleks vaid 0,65 sentimeetrit. Loomulikult oli nuga kinnitatud nööri külge, aga siiski, julgustükk.

7. Tom Cruise ja Ving Rhames on ainsad näitlejad, kes on kõikides "Võimatu missioon" filmides.

8. Igas "Võimatu missioon" filmis lastakse keegi kuskilt kaabli või mõne tugeva nööri otsas alla. See on saanud filmiseeria kaubamärgiks.

9. "Võimatu missioon: Salajane rahvas" ("Mission Impossible: Rogue Nation", 2015) filmimisel rippus Tom Cruise päriselt lennuki küljes. Nimelt on filmis stseen, milles Cruise ronib lennukil 1,5 kilomeetri kõrgusel ilma, et seda teeks kaskadöör või et oleks kasutatud eriefekte.

"Võimatu missioon: Salajane rahvas"

10. 2006. aastal linastunud "Võimatu missioon III" ("Mission Impossible III) oli režissöör J. J. Abramsi esimene film režissöörina. Filmi eelarve oli 150 miljonit dollarit, mis on märgiline just selles suhtes, et kunagi pole kellelegi usaldatud esimeseks korraks nii suure eelarvega filmi.

11. "Võimatu missioon" esimese osa filmimisel läks kauem aega Praha linna valgustamisega erinevate võtete jaoks kui filmimisega. See ülesanne usaldati Stephen H. Burumile ja tema meeskonnale. Prahas asuva Karli silla juurest valgustati mõlemalt poolt jõge ligi 3,2 kilomeetrit. Kogu eeltöö võttis aga umbes kaks nädalat, et saaks filmida 12 päeva. Selleks läks 11 elektrigeneraatorit ja sadu elektripirne. Kohal olid ka kõiksugused Tšehhi amatöörfotograafid, kes kasutasid võimalust tuledes jõekallast pildistada.

12. "Võimatu missiooni" esimene osa oli viimane film, mis salvestati Betamaxile.

13. Simon Pegg ennustas nalja tehes oma rolli "Võimatu Missioon III" ette. Peale filmi "Shaun ja zombid" ("Shaun of the Dead", 2004) linastumist ütles Pegg naljatledes, et vaevalt osaleb ta filmis "Võimatu missioon III". Nii aga läks.

14. Näitleja Emilion Estevezile pakuti filmis "Võimatu missioon" rolli, et šokeerida vaatajaid, kui tuntud näitleja kehastatud tegelaskuju saab kohe filmi alguses surma.

15. Alates 2015. aasta aprillikuust on "Võimatu Missioon: Variprotokoll" ("Mission Impossible: Ghost Protocol", 2011) toonud läbi ajaloo Tom Cruise'i filmile kõige rohkem raha sisse. Film teenis üle maailma 693 miljonit dollarit.

16. Filmis "Võimatu missioon II" on omavaheline nali selle kohta, kuidas "Võimatu missioon" esimene osa oli keeruline. Luther Stickell küsib, et asi ongi nii lihtne või, kui kuuleb Ethan Hunti seletust sellest, mida ta arvab Chimerast.

17. John Woo esialgne versioon filmist "Võimatu Missioon II" oli 3,5 tundi pikk. Lõpuks lõigati film kahe tunni pikkuseks. Võib-olla just seetõttu ongi seal nii palju auke, mis tekitavad vaatajas küsimusi.

18. Joe Carnahan pühkis "Võimatu Missioon III" tolmu jalgelt, kuigi oli sellega töötanud kokku 15 kuud. Tekkisid loomingulised erimeelused stuudiojuhtidega. Mees võttis linti isegi selle hetke, kui ta otsustas lahkuda. Ta ütles, et see on tema Hollywoodi-karjääri lõpp. Nii aga päriselt ei läinud, sest järgmisel aastal oli ta tegelemas juba filmiga "Smoking Aces".

19. "Võimatu missioon" on põhjus, mis Hugh Jackman on Wolverine. Esialgu pidi Wolverine'i kehastama Dougray Scott, aga ta pidi sellest rollist loobuma, sest "Võimatu missiooni" filmimine läks oodatust pikemaks. Lisaks murdis ta filmi tegemise ajal käe, mistõttu oleks asi veel enam veninud. Niisiis sai tema rolli endale Hugh Jackman.

"Võimatu missioon: Salajane rahvas"

20. Stseen, milles plahvatab vett täis tsistern, filmiti kahes erinevas kohas, mis asuvad teineteisest maailma eri paigus. Stseenis põgeneb Ethan Hunt restoranist. Tsistern plahvatab ja Hunt hüppab aknast välja. See stseen filmiti Paramount Studio ruumides. Stseen, kus Hunt jookseb aga Praha tänavatel ja vett lendab, filmiti Prahas.

21. "Võimatu missioon II" sisu kirjutati ümber erinevate märulistseenide, mitte vastupidi. Robert Towne'i sõnul on suurem osa käsikirjast kirjutatud režissöör John Woo soovidest lähtuvalt.

22. "Võimatu Missioon: Variprotokoll" on esimene film, kus keegi päriselt süütaks dünamiidi. Süütamine on filmi esimesi stseene.

23. Iga "Võimatu missioon" filmi puhul on kasutatud erineva välimusega Paramounti logo. See on kusjuures täiesti juhuslik.

24. Tuntud stseen filmis "Võimatu Missioon II", kus Tom Cruise ronib Utahis asuvas Dead Horse Pointis mööda kaljut, on päris. Alguses ronis küll kaskadöörist teisik Ron Kauk, aga Cruise nõudis, et ta saaks ka ise proovida.

25. "Võimatu Missioon III" filmimisel palgati rahva segadusse ajamiseks bikiinimodellid ja inimesed, kes käisid nunnariietes. Asi oli selles, et fännid ei jätnud võttemeeskonda rahule. Seetõttu palgati inimesed, kes jätsid mulje, et tegemist on võttega. Samal ajal sai päris võttemeeskond teha tööd teises kohas segamatult.

26. Üks muusikutest, kes osales kunagi "Võimatu missioon" telesarja muusika loomisel üle 30-aasta tagasi, osales hiljem ka "Võimatu missioon III" muusika tegemisel.

27. "Võimatu Missioon: Salajane rahvas" linastus 2015. aastal. See oli ühtlasi aasta, kui ilmusid ka mitmed teised spioonifilmid, mille hulgas on näiteks "Spy", kus mängivad Jason Statham ja Jude Law, aga ka Bondi-film "Spectre". Lisaks ilmus samal aastal "The Man from U.N.C.L.E.".

28. Filmis "Võimatu missioon: Variprotokoll" seob otsad kokku esialgse missiooniga, mida on näha "Võimatu missiooni" telesarjas. Filmi lõpus saab Ethan Hunt juhised järgmiseks missiooniks, mis sisaldab terrorismirühmitust nimega The Syndicate. See on viide 1966. aasta "Võimatu missiooni" telesarjale.

"Võimatu missioon: Tagajärjed"

29. Anthony Hopkinsi roll "Võimatu missiooni" seerias pidi esialgu minema Ian McKellenile. McKellen ei saanud aga rolli seoses teise tööga vastu võtta. Nii sai selle rolli endale Hopkins.

30. Esialgse plaani kohaselt pidi Carrie-Anne Moss mängima filmis "Võimatu missioon III". Ka Tom Cruise oli Mossi varasemast tööst vaimustuses. Kuna Joe Carnahan jättis projekti aga unarusse ja J. J. Abrams haaras ohjad, siis jäi Moss asjast välja.

31. Tom Cruise loobus filmirollist linateoses "The Man from U.N.C.L.E.", et ta saaks jätkata "Võimatu Missiooni" filmidega.

32. "Võimatu Missioon III" filmimisel murdis Cruise veidral moel mõned ribid. Ta tegi suurema osa kaskadööritrikkidest ise. Üks trikk läks pisut nihu ja Cruise murdis mõned ribid, sest liigutas oma ülakeha liiga kiiresti.

33. David Fincher pidi esialgu saama "Võimatu Missioon III" režissööriks, aga loobus, et teha hoopis filmi "Lords of Dogtown", millest ta samuti loobus.

34. "Võimatu missioon III" reklaamimiseks valmistati 4500 digitaalset muusikamängijat, mis oleksid avamisel mänginud "Võimatu missiooni" teemamuusikat. Paljud inimesed arvasid aga, et tegemist on pommiga.

35. "Võimatu Missioon: Salajane rahvas" pidi esialgsete plaanide kohaselt ilmuma 25. detsembril 2015. See lükati edasi aga 31. juulile, et film ei peaks konkureerima Bondi-filmiga "Spectre" ja linateosega "Star Wars: The Force Awakens".

36. Näitleja Thandie Newton valiti filmi "Võimatu Misssioon II" mängima juba enne käsikirja valmimist. Soovitajaks oli Cruise'i tolleaegne abikaasa Nicole Kidman.

"Võimatu missioon: Salajane rahvas"

37. "Võimatu missioon: Salajane rahvas" tegevus leiab aset kohe peale filmi "Võimatu missioon: Variprotokoll" sündmuseid.

38. Paljud "Võimatu missiooni" staarid on vasakukäelised. Näiteks Tom Cruise, Jeremy Renner ja Josh Holloway on vasakukäelised.

39. Film "Võimatu missioon II" oli esimene, mille jaoks nõustus kultusbänd Metallica kirjutama loo.

40. Sooviti, et Brad Bird tuleks ja oleks "Võimatu missioon: Salajane rahvas" režissöör, aga mees ie saanud tööd vastu võtta, sest see ei sobinud tema graafikuga. Bird tegeles hoopis filmiga "Tomorrowland". Seetõttu toodi Tom Cruise'i soovil mängu hoopis Christopher McQuarrie. Nad olid enne koostööd juba teinud.

41. Läbirääkimisi peeti ka teistega. Näiteks sooviti, et "Võimatu missioon III" režissöör oleks Ang Lee. Varasemad visandid oli kirja pannud Briti stsenarist Ben Trebilcook.

42. Alapealkiri "Salajane rahvas" tekitas vaidlusi Paramounti ja Disney vahel. Asi oli selles, et "Star Warsi" üks osa oli nimega "Rogue One", mis oli suhteliselt sarnane alapealkirjale "Rogue Nation".

43. "Võimatu missioon II" oleks võinud saada hoopis teise pöörde ja kukkuda välja sootuks teisiti. Peale esimese filmi ilmumist pidi režissööriks saamaks Oliver Stone, kuid ta loobus projektist. Stone ja Cruise on ka varem koostööd teinud ja ilmselt oleks kogu film saanud hoopis teise pöörde.

44. Ethan Hunti parema käe Brandt'i rolli jaoks oli mitmeid kandidaate. Nende hulgas olid näiteks Anthony Mackie, Christopher Egan, Kevin Zegers, Chris Pine ja Tom Hardy. Lõpuks läks roll Jeremy Rennerile.

""Võimatu missioon: Variprotokoll"

45. "Võimatu missioon: Variprotokoll" režissööride valikul oli palju kandidaate. Nende hulgas kaaluti näiteks Edgar Wrighti, Ruben Fleischerit ja J. J. Abramsit.

46. "Võimatu missioon: Variprotokoll" sisaldab viidet laulule "99 Red Balloons". Agent Carter laseb lendu punase õhupalli, mille külge on kinnitatud kaamera, et õhupall jõuaks Kremli müüride vahele. Kuna filmi sisu käsitleb Vene tuumarelvi, siis seal on viide 80ndate Saksa laulule "99 Luftballons".

47. Reza Badiyi, kes oli paljude "Võimatu missioon" telesarja osade režissöör palgati filmide tegemisel konsultandiks, aga hiljem loobus ta sellest ülesandest. Ta arvas, et film poleks kunagi midagi sellist nagu telesari ja et nii tekiks võtteplatsil ainult tüli. Niisiis otsustas ta loobuda sellest pakkumisest.

48. "Võimatu missioon: Variprotokoll" siseneb ka Pixari maailma. Kõikidesse Pixari filmidesse peidetakse kuskile tähe- ja numbrikombinatsioon "A113". See tähistab esialgset klassiruumi, kus kõik Pixari animaatorid kohtusid. "Võimatu missioon: Variprotokollis" on näiteks Hanaway lõpusõrmusel "A113" ja samuti on see Ethan Hunti agendinumber.

Allikas: ranker.com