Nukufilmi Stuudiojuht Andres Männi sõnul on tegu harukordse sündmusega. "Morten on meie stuudio esimene täispikk koguperefilm ja on lausa imeline, et oleme juba esimese katsega jõudnud nii nõudliku ja filmiteadliku kinoturu nagu seda on Prantusmaa kinolevisse. Samal ajal käivad nõupidamised ka mitmete teiste riikidega. Lisaks oleme saanud palju kiidusõnu ka festivalidelt.

Aastatepikkune töö hakkab vilju kandma. Film näeb välja täiesti fantastiline – nii lugu, kujundus, kaameratöö kui animatsioon on maailma tasemel. Paljud ei usu, et tegemist on Eesti filmiga, " rääkis Mänd.

Film jutustab loo nutikast poisist Mortenist, kes unistab sellest, et ühel heal päeval saab ka temast laevakapten - just nii nagu tema isagi. Olude sunnil peab leidlik ja krapsakas poiss elama kasuvanemate juures, kes temast aga suurt ei hooli. Morteni päevad mööduvad unistades ja mängulaeva ehitades ning läbi ime leiabki poiss end ise sellelt samalt mängulaevalt kapteni rollis.

Või vähemalt nii ta arvab, kui leiab end laevalt koos putukatest koosneva meeskonnaga, kelle juhiks on kuri ämblikukuninganna. Putukad pole aga sugugi sõbralikud ning Morten peab end maksma panema, et saada laev oma kontrolli alla. Seiklus võib alata!

Filmi režissöör on Kaspar Jancis ja see toodetud tema enda raamatu "Seiklus Salamandril ehk Morten Viksi uskumatud juhtumised lollide laevas" ainetel. Tegu on Jancise esimese täispika filmiga. "Kapten Morten lollide laeval" (rahvusvahelise pealkirjaga "Captain Morten and the Spider Queen) on nukuanimatsioonitehnikas film, mis on valminud Eesti, Iirimaa, Belgia ja Suurbritannia koostöös.

Filmi valmimiseks on kulunud kokku seitse aastat. Koostööprojektis tegid kaasa Nukufilm, Telegael (Iirimaa), GRID-Animation (Belgia) ja Calon (Suurbritannia).

Rahvusvaheliselt linastub film inglise keeles ning tegelastele on hääle andnud rahvusvaheliselt tuntud iiri näitlejad Brendan Gleeson, Pauline McLynn, Ciaran Hinds ja Michael McElhatton, samuti ka komöödianäitlejad Jason Byrne, Tommy Tiernan ja Neil Delamere.

Prantsusmaa levitajaks on Septieme Factory. Eesti kinodesse jõuab film 2019. aasta märtsis.

Allikas: "Captain Morten and the Spider Queen" Facebooki lehekülg