Kui oled Viaplay kasutaja

1. “Kiired ja vihased 8” (2017)

Nüüd, kui Dom ja Letty on mesinädalatel, Brian ja Mia mängust väljas ja teised süüst vabastatud, elab meeskond lõpuks justkui normaalset elu. Aga siis ilmub välja üks salapärane naine, kes meelitab Domi taas kuritegelikku maailma, millest tal ei näigi pääsu olevat. Kuubast New Yorki ja edasi Arktika jääväljadele – me eliittiim seikleb kõikjal maailmas, et üritada takistada kogu maailma ähvardavat anarhisti ja tuua koju mees, kes nad kokku liitis.

2. “Mina, supervaras 3” (2017)

Gru vallandati Kurjamitevastasest Liigast, kuna ta ei suutnud peatada värskeimat inimkonda ähvardavat ohtu. Ta vajub masendusse, ent muutub rõõmsamaks, kui kuuleb, et ta unustatud kaksikvend Dru tahab temaga kohtuda. Gru külastab koos oma perega venna uhket kodu. Vennad asuvad koos võitlusse Balthazar Bratti vastu, kes on kogu maailma terroriseeriv kunagisest lapstähest superkurjam. Käsilased asuvad streikima, sest Gru ei ilmuta enam huvi planeedi vallutamise vastu.

3. “Võõramaalane” (2016)

Põneviku peaosas kehastab üle ilma tuntud märulistaar Jackie Chan tagasihoidlikku restoraniomanikku Londonis Chinatownis. Kui ta asub otsima armastatud tütre tapnud Iiri radikaale, peab ta oma eetilised ja füüsilised piirid proovile panema, kui tahab end tõest lahutavast salapärasest võõrvõimust (Pierce Brosnan) agu saada.

4. “Sully” (2016)

2009. aasta 15. jaanuaril oli maailm tunnistajaks Hudsoni imele, kui kapten "Sully" Sullenberger liugles oma rikkis lennukiga Hudsoni jõe jäistele vetele, päästes nii kõik 155 pardal viibinud inimest. Aga kui rahvas ja meedia hakkasid Sullyt tema erakordsete lennuoskuste eest kiitma, rullus lahti juurdlus, mis ähvardas tema maine ja karjääri hävitada.

5. “Puhkuse pantvangid” (2017)

Emily Middleton on vabameelne noor naine, kes on äsja töökoha kaotanud. Asjalood lähevad aga veelgi hullemaks, kui ta muusikust kallim Michael ta ootamatult maha jätab koos kahe tagastamatu lennupiletiga Ecuadori. Ta otsustab kaasa võtta oma väikekodanliku ema Linda, kelle jaoks on isegi keraamikakursus seiklus. Kohatu paar saabub paradiisi ja üsna peatselt võtab Linda ülekeev emainstinkt võimust.

Saatanlikult nägus James viib nad ekspeditsioonile mööda kõrvalisi radu. Emily on Jamesist koheselt sisse võetud, ent nende reis läbi paradiisi lõpeb ootamatult, kui nad inimkaubitseja poolt röövitakse. Neil õnnestub põgeneda, ent probleemne paar seisab jälitajate eest putkates vastamisi džungli ohtudega.

6. “Ex Machina” (2015)

Caleb (Domhnall Gleeson) on noor programmeerija, kes valitakse osalema teaduslikus eksperimendis, mis peaks määrama, kuidas me tehisintellekti suhtume. Üks eraklik ülemus (Oscar Issac) annab talle ülesande hinnata Avat (Alicia Vikander), kel on kõige keerulisem tehisintellekt, mis siiani loodud. Ent kumbki mees ei taipa, et see intellekt võib isegi midagi plaanida.

7. “Minu veider seksuaalne seiklus” (2012)

"Minu veider seksuaalne seiklus" on seksi- ja suhteteemasid lahkav pöörane komöödia. Jordan on tagasihoidliku loomuga raamatupidaja, kelle kallim Rachel katkestab ootamatult nende suhte, tuues põhjendust mehe puudulikud oskused voodis.

Tüdruku ümber veenmiseks ning voodielu vürtsitamiseks otsustab Jordan end seksiteemal pisut harida ning juhuse tahtel kohtub ta striptiisitarina töötava Juliaga. Kui selgub, et Julia on kaelani võlgades, leiavad uued tuttavad, et käsi peseb kätt ja üksteiselt on õppida nii mõndagi.

8. “Twin Peaks” (sari, 2017)

Lugu jätkub 25 aastat pärast noore iluduskuninganna šokeerivat mõrva omapärases "Twin Peaksi" nimelises väikelinnas. Uus "Twin Peaks" linastub 18. osas ning on jätkuks originaalsarja 25 aasta tagusele sündmustikule, kus Kyle MacLachlan’i kehastatud FBI agent Dale Cooper uuris iluduskuninganna Laura Palmeri (Sheryl Lee) mõrva.

9. “Inimesed” (sari, 2015)

Ulmesarja tegevus leiab aset paralleelmaailmas, kus uusim trendikas tehnikavidin androidist koduabiline - inimesesarnane robot, kelle ainsaks ülesandeks on inimeste elu mugavamaks muuta. Ent robotitest teenijad osutuvad inimesele niivõrd sarnasteks, et see muudab kogu inimkonda igaveseks. Haarav ulmepõnevik pakub pinget ja mõtlemisainet mitte ainult ulmefännidele, vaid kõigile põnevikusõpradele.

10. “IT-osakond” (sari, 2006)

Briti komöödiaseriaal arvutispetsidest, kes teevad oma igapäevast tööd ühe firma keldrikorrusel. Roy ja Moss moodustavadki Reynholm Industriesi IT-osakonna. Ühel tavalisel tööpäeval, keset serverite ja tulemüüride maailma, astub meeste ellu Jen, kes on firma uus IT-osakonna suhtekorraldaja. Jen aga teab arvutitest sama palju kui jääkarud kängurutest. Esialgu ei soovi mehed endale naist ülemuseks ja Jen omakorda ei soovi töötada kuskil firma keldris, kuid peagi avastavad mõlemad pooled sellest omad eelised ja tavainimesed saavad tundma, mida kujutab endast nende veidrate nohikute hingeelu, keda tuntakse arvutispetsialistide nime all.

Kui oled Elisa kasutaja

1. "Koerte saar“ (Elisa Elamus VOD)

Wes Andersoni animatsioonide või mängufilmide isikupärane käekiri ja visuaalne jutustamise stiil on koheselt äratuntav, nii nagu ka koomilised tegelaskujud. Nii nagu Wes Andresoni eelmine ja esimene animatsioon "Fantastiline härra Reinuvader" ("Fantastic Mr Fox“), on ka "Koerte saar" ("The Isle of Dogs") täistabamus.

2. "Superpatrull 2" (Elisa Elamus VOD al 22.08)

Esimene osa "Superpatrullist" ("Super Troopers") nägi ilmavalgust 2001. aastal. See oli üks väga õnnestunud komöödia, mida ilmestas jabur ja lausa loll huumor. Kui on armsaks saanud Leslie Nielseni "Palja relvaga" seeria ja "Politseiakadeemia" või "Ässad", siis on "Superpatrull 2" mõeldud just sulle.

3. "Minu kuningas“ (ETV/25.08)

Noor naine Tony kohtub ööklubis Georgioga. Sellest juhuslikust, kuid väga romantilisest kohtumisest saab alguse kirglik armastuse lugu. 10 aastat hiljem, viibides pärast õnnetust suusakuurordis taastusravil, saab Tony üksi olles mahti mõelda tagasi meeletule õnnele ning äärmuslikule armukadedusele, mis on teda Georgioga koos olles saatnud. Kes oli see mees, keda ta, nagu selgus, tegelikult üldse ei tundnud?

4. "Kodus“ (TTV/26.08)

Keskealine prantsuse keele õpetaja Germain (Fabrice Luchini) on tüdinud keskpäraste ja laiskade õpilaste kirjatöödest – päevani, mil üks õpilane nimega Claude Garcia (Ernst Umhauer) kirjutab iroonilise ja detailirohke kirjandi oma klassivenna Rapha (Bastien Ughetto) keskklassipere koduidüllist.

5. "Pervertide park“ (ETV+/21.08)

Dokumentaalfilm jälgib pargis tegutsevate seksuaalkurjategijate elusid ja nende püüdlusi ühiskonda tagasi siseneda.

6. "Harry Potter ja surma vägised“ (26.08/Kanal2)

Esimese osa alguses püüavad Harry, Ron ja Hermione lahendada Voldemorti surematuse saladuse, et leida viis ta hävitamiseks. Omapead, ilma oma professorite nõuanneteta ning Dumbledore’i kaitseta, peavad kolm sõpra lootma üksteise peale rohkem kui kunagi varem. Ent nende ümber liiguvad juba pimeduse jõud, mis ähvardavad nad lahku kiskuda.

See on lugu sõprusest ja armastusest kõige raskematel aegadel.

7. "Logan“ (TV1000 Premium/22.08)

James Mangold, kes lavastas ka Wolverine’i eelmise teose nimega “The Wolverine”, suutis välja kaubelda R hinnangu ning võttis sellest ka viimast. Filmis esitatud tulevik on tume, täis roppuseid, eriliselt vägivaldseid ja veriseid stseene ning terve aeg hõljub taustal fataalne must vari — see peab halvasti lõppema.

Logan” esitleb ennast nagu klassikaline vestern, kus kangelane läheb veel viimasele sõidule, et lahkuda stiilset ja auga. Oleks olnud lihtne lasta Wolverine’il leida lõpp eepilises superkangelase lahingus või avastada uut R hinnangut, et leida mõni loovam lahendus, kuid minnakse hoopis teistsugust teed ning see tõepoolest töötab. Inimlik pool ei kao kusagile ning lihtsad soovid on alles ka kõige jõhkramates mutantides.

8. "Ainus ellujäänu“ (TV1000 Action/24.08)

Aastal 2005 saab Afganistani suunatud Ameerika eriüksuslaste komando ülesandeks teha kahjutuks kurikuulus Talibani juht Ahmad Shahd. Ümberpiiratuna on sõdurid sunnitud astuma ebavõrdsesse lahingusse ja kogu üksus hukkub kangelastena. Kõik peale ühe.

Ellujääja Marcus Luttrelli (Mark Wahlberg) jaoks lahing alles algab: ta peab iga hinna eest ellu jääma ja baasi tagasi pääsema. Olukorras, kus on raske kedagi usaldada ja igas võõras nähakse vaenlast leiab Marcus liitlase sealt kust ta seda otsidagi ei osanud. Teda aitab kohalik mees, patsifistist Gulab (Ali Suliman).

9. "Tugevam“ (TV1000 Premium/22.08)

Film puudutab 2013. aasta aprillis Bostoni maratoni tabanud terrorirünnakut ja keskendub sellele, mis sai ühest kutist (Jake Gyllenhaal), kes plahvatuse tõttu jalad kaotas. Fookus on tema pereelul, eriti suhtel tüdruksõbraga (Tatiana Maslany), kellega koos püsimine on ikka raskusi valmistanud.

10. "Eakas algaja“ (TV 1000 Premium/22.08)

2015. aasta huumoriküllane linateos "Eakas algaja" ("The Intern") räägib loo pensionile jäänud 70-aastasest Benist (Robert De Niro), kes soovib oma ellu midagi uut ja kandideerib seetõttu vaneminterni kohale moekaupu müüvasse veebifirmasse ning saabki sinna tööle. Beni kolleegid ei uskunud, et vanem mees suudaks noorte kollektiivi sisse sulanduda ning ei olnud alguses väga sallivad.

Kui oled Telia kasutaja

1. "Valmistub esimene mängija" (2018)

Aasta on 2045 ja maailm on endiselt kokkuvarisemise äärel. Inimkond on virtuaalreaalsuse-usku pööranud ja enamik veedab võimalikult palju aega VR-prillid peas. Facebook, Minecraft ja muud säärased alpused on unustatud, kõik seiklevad tohutus kübermaailmas, kus algab selle looja surma järel ulatuslik aardejaht.

2. "Kena vaikne kohake" (2018)

Õudusfilm "Kena vaikne kohake" ("A Quiet Place") pole loo poolest sugugi originaalne, aga milline film seda enam üldse oleks? Pigem kasutab USA "Kontori" ("The Office") versioonist tuntud näitleja John Krasinski režissöörina mitmeid kavalaid võtteid, et hoida tema esimest õudusfilmi keskpärasusse vajumast, kuid sellega kaasnevad mitmeid teised probleemid, mis õnneks filmi suurepärast pingestatust mitte kuidagi ei õõnesta. Kui film veel nägemata, siis soovitan arvustuse lugemisega viivitada, sest seda peaks igaüks vaatama puhtalt lehelt.

3. "Punane varblane" (2018)

"Punane varblane" ("Red Sparrow") on lugu Vene spioonist (Jennifer Lawrence), kelle kokkupuude CIA agendiga paneb mõlema elud ohtu. Film põhineb endise CIA töötaja Jason Matthewsi raamatul, mis kujutab spioonide tööd.

Kui oled Netflixi kasutaja

1. "To All the Boys I've Loved Before" (2018)

Netflixi uus romantiline komöödia on kindlasti parem kui täiesti kohutav "The Kissing Booth", aga samas ka väga väärikas, kui kõrvutada seda viisaka ja kavala komöodiaga "Set It Up".

2. "Downsizing" (2017)

"The Descendants", "Nebraska" ja "Sideways" režissöör on tagasi, kuid seekord pole kaks korda parima adapteeritud stsenaariumi Oscari võitnud Alexander Payne'il plaanis meid üllatada järjekordse ajatu draama ja komöödia seguga, vaid hoopis ulmefilmiga "Kahandamine", milles abielupaar otsustab oma elukvaliteedi lihtsustamiseks end kahandada.

3. "The End of the F***ing World" (2017 - )

Täiesti pöörane, verine, ootamatu, vägivaldne, aga samas ka hea huumori ja draamaga seriaal kahest väga erilisest noorest, kes suunduvad sündmusterohkele teekonnale. Seriaali kinnitati hiljuti ka teine hooaeg ära.

4. "Peaky Blinders" (2013 - )

Kvaliteetseriaal, mida peaks vaatama iga endast lugu pidav Cillian Murphy, Sam Neilli, Tom Hardy ja Steven Knighti fänn.

5. "Altered Carbon" (2018 - )

Ulmeseriaale ja - filme on Netflixis palju, aga see on neist vahest kõige originaalsema looga.

6. "Make Happy" (2016)

Geniaalselt vaimustava Bo Burhami komöödiaõhtud on klass omaette ning need ei sarnane ühelegi teisele. Need on vaimukad, musikaalsed, sügavad ja mõtlemapanevad.

7. "Cargo" (2017)

"Cargo" peaosas on "Kääbiku" triloogia ja "Sherlocki" seriaali staar Martin Freeman. Film valmis küll juba 2017. aastal ning linastus ka Adelaide'i, Londoni, Tribeca filmifestivalidel, kuid tundub, et ükski suurem levitaja ei tundnud filmi vastu huvi, mistõttu haaras Netflix võimalusest kinni ning just sealt praegu filmi näha saabki.

See on ootamatult liigutav zombifilm, mis tõestab, et elavate surnute alažanr jätkab endiselt tugevalt.

8. "Spectral" (2016)

Film, mida keegi ei tahtnud ja mis lõpetas Netflixis. See pole alati halb märk, sest see radari alla jäänud ulmefilm võib olla pisut liiga valemipõhine, kuid selle süda on õiges kohas. Lisaks näeb see väga hea välja.

9. "One Punch Man" (2015 - )

Jaapani mangal põhineva animatsiooni 1. hooaeg ilmus juba 2015. aastal, kuid kuna selle 2. hooaeg jõuab meieni uue aasta aprillis, siis on nüüd kõigil, kes pole senini seda superkangelasefilmide satiiri veel vaadanud, võimalus geniaalsusest osa saada.

10. "Super Dark Times" (2017)

Pärast retrohõngulise ja ülipopulaarse "Stranger Thingsi" ilmumist hakkasid igal pool valmima seriaali vaimus loodud teosed. Üks neist on film "Super Dark Times", aga see on kohati isegi süngem kui "Stranger Things" ning pole sugugi nii sarnane, kuigi selle reklaamid tahavad vägisi sellist muljet jätta.

Kui oled Amazon Prime Video kasutaja

1. "Shooter" (2007)

Mark Wahlbergi karjääri halvimaks märuliks ja filmiks nimetatud "22. miil" linastub meie kinodes 31. augustil, aga kui tahate näha head Wahlbergi märulit, siis on selleks kindlasti "Shooter".

2. "Jaws" (1975)

Kun sel nädalal alustab kinodes eriti jabur haifilm "Meg", mida ei peagi tõsiselt võtma, siis miks mitte vaadata enne filmi, mida lausa peab tõsiselt võtma ja mis sillutas tee filmideni, mida tunneme blockbusterite nime all.

3. "Brazil" (1985)

7. septembril linastub Eesti kinodes 20 aastat töös olnud ja igasuguste probleemide küüsi langenud legendaarse Terry Gilliami "Mees, kes tappis Don Quijote". Gilliami seni parimaks filmiks peetakse aga 1985. aasta ulmefilmi "Brazil", mida peaks iga ulmefänn niikuinii nägema.

4. "The Taking of Pelham 1 2 3" (2009)

Sel nädalal linastub meie kinodes John Travolta seni viimane ja kriitikute arvates (Rotten Tomatoes 0%) halvim film "Gotti - maffiabossi tõus ja langus". Film oli nii kehv, et reklaamimeeskond otsustas hakata kriitikuid trollideks nimetama ja tegi väidetavalt ka Rotten Tomatoesi keskkonda värskeid kasutajaid, et filmi publikuskoori kunstlikult tõsta.

Travolta viimane hea film oli näiteks varalahkunud Tony Scotti lavastatud "The Taking of Pelham 123".

5. "The Godfather Part II" (1974)

Robet De Niro sai hiljuti 75-aastaseks ja miks mitte tähistada seda filmiga, mis tõi talle esimese Oscari.

6. "Justified" (2010–2015)

Timothy Olyphantil pole õnnestunud Hollywoodis läbi lüüa, kuid kui keegi soovib näha, milleks on see näitleja võimeline, siis on "Justified" hea näide. Lisaks on see ka väga stiilne ja omapärane nägemus tänapäeva vesternist.

7. "This Is Us" (2016 - )

29. septembril jõuab kinodesse draama "Elu ise" ("Life Itself"). Mis peaks selles nii erilist olema? Näiteks see, et filmi režissöör on väga liigutava, kvaliteetse ja nutuse seriaali "This Is Us" looja Dan Fogelman.

8. "Fear the Walking Dead" (2015 - )

Kui "Elavad surnud" enam ei köida, siis on selle sõsarsari "Fear the Walking Dead" küllaltki hea alternatiiv põhiseriaalile, kust niikuinii lähevad ära pea kõik olulised tegelased.

9. "The Office" (2005–2013)

See peaks kindlasti kõigil juba nähtud olema, aga kui "The Office" on sinust kuidagi mööda läinud, siis mida sa ootad? Amazonis on kõik USA versiooni hooajad olemas.

10. "The Night Manager" (2016–2018)

Kui oled mõelnud, et miks räägitakse internetis kogu aeg rohkem Marveli filmidest tuntud Tom Hiddlestoni sobivusest James Bondi rolli, siis tulebki sul ära vaadata John le Carré samanimelisel romaanil põhinev spioonisari "The Night Manager".