Kui oled Viaplay kasutaja

1. “Muumia” (2017)

Ameerika palgasõdur Nick Morton avab Lähis-Idas intensiivse relvastatud kokkupõrke käigus kogemata Vana-Egiptuse naisvaarao Ahmaneti hauakambri. Kui ta üritab koos Briti egüptoloogi Jennifer Halseyga vaarao jäänuseid välja kaevata, ärkab Ahmanet ellu ning väljub oma sarkofaagist täis kättemaksuiha ja soovi inimkond orjastada.

2. “Lumeinimese poeg” (2017)

Adam Harrison on koolis autsaideriks ning üritab teada saada, kes on ta kadunud isa. Läbi metsa jalutades leiabki Adam isa lõpuks üles, ent selgub, et tegu on lumeinimesega. Ta on metsas redutanud, kaitstes ennast ja oma perekonda HairCo korporatsiooni eest, mida juhib õel Wallace Eastman. Isa õpetab Adamit oma ainulaadseid andeid kasutama, ent kui isa röövitakse, peab Adam koos oma loomadest sõpradega teda päästma tõttama.

3. “Rio” (2011)

"Rio" on seiklusrikas 3D-animakomöödia "Jääaja" tegijatelt. Loo tegevuspaigaks on värviküllane Rio de Janeiro ning Brasiilia lopsakad vihmametsad, peategelaseks aga haruldane siniaara nimega Blu, kes arvab, et on omasuguste seas ainus allesjäänu. Kui Blu saab teada, et on olemas veel üks samast liigist lind, ja et see on veel tüdruk, jätab ta selja taha oma turvalise puuri Minnesota väikelinnas ja võtab suuna kaugele Riole.

See pole aga sugugi armastus esimesest silmapilgust, sest kodustatud ja lennuvõimetu Blu pole sugugi vääriline paariline metsikult iseseisva ja lennuka linnutüdruku jaoks. Üheskoos ootab neid elu suurim seiklus, kus nad saavad väärtuslikke õppetunde sõprusest, armastusest, vaprusest ja avatusest elu imede suhtes.

4. “Lumememm” (2017)

Oslo kriminaalpolitsei juhtivinspektor Harry Hole (Michael Fassbender) asub uurima kummalist juhtumit, kus ühel lumesajusel ööl kaob jäljetult oma kodust pereema. Hole on kindel, et talle mõned nädalad varem saadetud anonüümne kiri peagi tapatöid alustavast lumememmest ning kadunud naise hoovi tekkinud veider lumememm on omavahel kuidagi seotud. Koos andeka noore kolleegi Katrine Brattiga (Rebecca Ferguson) tuleb uurijate tandemil kõrvutada värske juhtumiga aastakümneid vanu mõrvu, et läbi hammustada ja üle kavaldada võika tapja järgmine samm. See kõik peab juhtuma veel enne järgmist lumesadu. Jaht Norra esimesele sarimõrvarile on alanud.

Tume ja pahaendeline linateos põhineb Norra populaarse krimikirjaniku Jo Nesbø samanimelisel bestselleril. Hole-sarjas on ilmunud üksteist raamatut, millest “Lumememm” on seitsmes. Nesbø teoseid on tõlgitud 50 keelde ja müüdud üle 36 miljoni eksemplari. Verdtarretavas põnevusloos on meisterlikult ühte põimitud Põhjamaade krimi kohustuslikud elemendid: töönarkomaanist ja alkoholikust uurija, sünge tegevuspaik ning käsitlus sotsiaalsest probleemist, mis lööb kildudeks illusiooni Norrast kui heaoluriigist.

5. “Klaasloss” (2017)

Ühest ekstsentrilisest, raskusi taluvast ja kokkuhoidvast perest jutustav "Klaasloss“ on erakordne lugu tingimusteta armastusest. Oscariga pärjatud Brie Larson ("Ruum“, "Kong: Pealuu saar“) toob Jeannette Wallsi populaarsed memuaarid ekraanile noore naise rollis, kes leidis tänu oma äärmiselt ebastabiilse isa (Woody Harrelson, "Näljamängude“ filmid) rõõmuküllasele ja metsikule loomusele sütitava kindlameelsuse, et ehitada endale üles edukas elu iseenda reeglite järgi.

6. “Shawshanki lunastus” (1994),

Andy Dufresne on noor ja edukas pankur, kelle elu muutub radikaalselt, kui talle mõistetakse oma naise ja tolle armukese tapmise eest eluaegne vanglakaristus. 40-ndatesse paigutatud film näitab, kuidas Andyst (sõbra Redi abil) saab äärmiselt erakordne vang.

7. “Väike Ime” (2017)

August Pullman - sündinud teistsuguseks, alustab kooliteed viiendas klassis ning temast saab kangelane. Inspireeriv ja südantsoojendav lugu, mis räägib erinevustest ja sarnasustest.

8. “Mentalist” (sari, 2008-2015)

Endine "selgeltnägija" Patrick Jane asub tööle California Uurimisbüroo nõustajana. Oma ülemuste pahameeleks pole tööeeskirja järgimine mehe tugevaim külg, ent tema harukordne võime inimesi lugeda ning nendega manipuleerida teevad temast kuritööde lahendamisel uurijatele hindamatu abilise. Erilist huvi pakuvad Jane'ile sarimõrvar Red Johniga seotud juhtumid, kuna just tema tappis aastate eest mehe naise ja tütre.

9. “Hea naine” (sari, 2009-2016)

Sarja keskmes on naine, kelle prominendist mees satub korruptsiooni- ja seksiskandaali tagajärjel trellide taha. Eeskujuliku koduperenaise Alicia (Juliana Margulies) turvaline argirutiin leiab ootamatu lõpu, kui tema abikaasa Peter ("Seksi ja linna" Mr. Bigina tuntud Chris Noth) arreteeritakse ja Alicial tuleb enda ning oma kahe lapse eest võitlema hakata.

10. “Sherlock New Yorgis” (sari, 2012-)

Tänapäevane versioon Sherlock Holmesist, kes on nüüd New Yorgis elav uurija.

Kui oled Elisa kasutaja

1. "Koerte saar“ (Elisa Elamus VOD)

Wes Andersoni animatsioonide või mängufilmide isikupärane käekiri ja visuaalne jutustamise stiil on koheselt äratuntav, nii nagu ka koomilised tegelaskujud. Nii nagu Wes Andresoni eelmine ja esimene animatsioon "Fantastiline härra Reinuvader" ("Fantastic Mr Fox“), on ka "Koerte saar" ("The Isle of Dogs") täistabamus.

2. "Superpatrull 2" (Elisa Elamus VOD al 22.08)

Esimene osa "Superpatrullist" ("Super Troopers") nägi ilmavalgust 2001. aastal. See oli üks väga õnnestunud komöödia, mida ilmestas jabur ja lausa loll huumor. Kui on armsaks saanud Leslie Nielseni "Palja relvaga" seeria ja "Politseiakadeemia" või "Ässad", siis on "Superpatrull 2" mõeldud just sulle.

3. "Minu kuningas“ (ETV/25.08)

Noor naine Tony kohtub ööklubis Georgioga. Sellest juhuslikust, kuid väga romantilisest kohtumisest saab alguse kirglik armastuse lugu. 10 aastat hiljem, viibides pärast õnnetust suusakuurordis taastusravil, saab Tony üksi olles mahti mõelda tagasi meeletule õnnele ning äärmuslikule armukadedusele, mis on teda Georgioga koos olles saatnud. Kes oli see mees, keda ta, nagu selgus, tegelikult üldse ei tundnud?

4. "Kodus“ (TTV/26.08)

Keskealine prantsuse keele õpetaja Germain (Fabrice Luchini) on tüdinud keskpäraste ja laiskade õpilaste kirjatöödest – päevani, mil üks õpilane nimega Claude Garcia (Ernst Umhauer) kirjutab iroonilise ja detailirohke kirjandi oma klassivenna Rapha (Bastien Ughetto) keskklassipere koduidüllist.

5. "Pervertide park“ (ETV+/21.08)

Dokumentaalfilm jälgib pargis tegutsevate seksuaalkurjategijate elusid ja nende püüdlusi ühiskonda tagasi siseneda.

6. "Harry Potter ja surma vägised“ (26.08/Kanal2)

Esimese osa alguses püüavad Harry, Ron ja Hermione lahendada Voldemorti surematuse saladuse, et leida viis ta hävitamiseks. Omapead, ilma oma professorite nõuanneteta ning Dumbledore’i kaitseta, peavad kolm sõpra lootma üksteise peale rohkem kui kunagi varem. Ent nende ümber liiguvad juba pimeduse jõud, mis ähvardavad nad lahku kiskuda.

See on lugu sõprusest ja armastusest kõige raskematel aegadel.

7. "Logan“ (TV1000 Premium/22.08)

James Mangold, kes lavastas ka Wolverine’i eelmise teose nimega “The Wolverine”, suutis välja kaubelda R hinnangu ning võttis sellest ka viimast. Filmis esitatud tulevik on tume, täis roppuseid, eriliselt vägivaldseid ja veriseid stseene ning terve aeg hõljub taustal fataalne must vari — see peab halvasti lõppema.

Logan” esitleb ennast nagu klassikaline vestern, kus kangelane läheb veel viimasele sõidule, et lahkuda stiilset ja auga. Oleks olnud lihtne lasta Wolverine’il leida lõpp eepilises superkangelase lahingus või avastada uut R hinnangut, et leida mõni loovam lahendus, kuid minnakse hoopis teistsugust teed ning see tõepoolest töötab. Inimlik pool ei kao kusagile ning lihtsad soovid on alles ka kõige jõhkramates mutantides.

8. "Ainus ellujäänu“ (TV1000 Action/24.08)

Aastal 2005 saab Afganistani suunatud Ameerika eriüksuslaste komando ülesandeks teha kahjutuks kurikuulus Talibani juht Ahmad Shahd. Ümberpiiratuna on sõdurid sunnitud astuma ebavõrdsesse lahingusse ja kogu üksus hukkub kangelastena. Kõik peale ühe.

Ellujääja Marcus Luttrelli (Mark Wahlberg) jaoks lahing alles algab: ta peab iga hinna eest ellu jääma ja baasi tagasi pääsema. Olukorras, kus on raske kedagi usaldada ja igas võõras nähakse vaenlast leiab Marcus liitlase sealt kust ta seda otsidagi ei osanud. Teda aitab kohalik mees, patsifistist Gulab (Ali Suliman).

9. "Tugevam“ (TV1000 Premium/22.08)

Film puudutab 2013. aasta aprillis Bostoni maratoni tabanud terrorirünnakut ja keskendub sellele, mis sai ühest kutist (Jake Gyllenhaal), kes plahvatuse tõttu jalad kaotas. Fookus on tema pereelul, eriti suhtel tüdruksõbraga (Tatiana Maslany), kellega koos püsimine on ikka raskusi valmistanud.

10. "Eakas algaja“ (TV 1000 Premium/22.08)

2015. aasta huumoriküllane linateos "Eakas algaja" ("The Intern") räägib loo pensionile jäänud 70-aastasest Benist (Robert De Niro), kes soovib oma ellu midagi uut ja kandideerib seetõttu vaneminterni kohale moekaupu müüvasse veebifirmasse ning saabki sinna tööle. Beni kolleegid ei uskunud, et vanem mees suudaks noorte kollektiivi sisse sulanduda ning ei olnud alguses väga sallivad.

Kui oled Telia kasutaja

1. "Vee puudutus" (2017)

Üks aasta 2017. suurimaid hittfilme, mis voitis neli Oscarit, sealhulgas parima filmi ja parima lavastaja kategoorias. "Vee puudutus" on Guillermo del Toro ("Paani labürint") loodud muinasjutufilm täiskasvanuile, mis jutustab üksildasest koristajast Elizast (Sally Hawkins, "Paddington 2"), kes käib koos oma tuttava Zeldaga (Octavia Spencer, "Koduabiline") koristamas salajast valitsuse laborit. Tööd tehes kohtab ta imepärast olendit, kes on Amazonase jogedest kinni püütud ja kellega tehakse laboris jubedaid katseid. Naine armub olendisse ja teeb meeleheitliku katse teda päästa

2. "Nähtamatu niit" (2017)

Kuuele Oscarile kandideerinud hork romantiline draama. Filmi peategelane on kuulus kleididisainer Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis, "Veri hakkab voolama"), kes elab ja töötab 1950ndatel Londonis ning riietab linna koorekihti. Vanapoisist Reynoldsi elu muutub aga päevapealt, kui ta kohtab kaunist preili Almat (Vicky Krieps, "Noor Karl Marx"). Isepäisest neiust saab peagi mehe muusa ja molema elu muutub kardinaalselt igaveseks… Filmi lavastas kultusrežissöör Paul Thomas Anderson ("Veri hakkab voolama”).

3. "Coco" (2017)

Disney-Pixari stuudios valminud imeline animafilm, mis voitis kaks Oscarit – nii parima animatsiooni kui parima laulu kategoorias. Südamlik film räägib muusikukarjäärist unistavast Mehhiko poisist nimega Miguel. Kuna poiss tahab hoolimata perekonna vastasseisust saada muusikuks, satub ta sekeldustesse ja jouab ootamatult välja Surnute Maale. Salapärases ja maagilises riigis ootavad Migueli ees esivanemate vaimud, uued sobrad ja tema perekonna ajalugu puudutavad suured saladused… Filmi tegelased räägivad eesti keeles, neile andsid oma hääle Andreas Poom, Kaspar Velberg, Lauri Saatpalu, Hele Korve, Tiit Sukk, Merle Palmiste jt.

Kui oled Netflixi kasutaja

1. "Final Space" (2018 - )

See animeeritud ulmeseriaal ilmus Netflixi nagu välk selgest taevast, aga ilmselgelt see kasutajatele meeldis, sest teine hooaeg algab 2019. aasta esimeses pooles.

Tegemist on natuke "Rick and Morty" seriaali meenutavat huumorit, draamat ja jaburaid tegelasi täis komöödiahõngulise ulmega.

2. "Punisher" (2017 - )

Kui Jon Bernthali ("Elavad surnud") kehastatud Frank Castle esimest korda Punisheri rollis Marveli ja Netflixi seriaali "Daredevil" 2. hooajas üles astus, siis sai paljudele selgeks, et ta oli selle karakteri kehastamiseks loodud.

Õnneks ei pidanud kaua ootama, sest natuke aega hiljem sai ka tema endale päris oma seriaali, mille teine hooaeg on juba samuti töös.

3. "Monty Python's Life of Brian" (1979)

Kui see komöödiakuld on nägemata, siis sa mida enam ootad? Briti parimad komöödianäitlejad on valmis sinu tõekspidamisi purustama, aga seda kõike õnneks hea huumori kastmes.

5. "Ouija: Origin of Evil" (2016)

2014. aasta õudusfilm "Ouija" on üks väga vilets "teeme sellest ühest esemest õudusfilmi" tüüpi linateos, mille järjest või õigemini eelloost ei oodanud keegi midagi, aga välja kukkus üllatavalt korralik hirmutaja.

6. "Flavors of Youth" (2018)

See animedraama peaks huvitama kõiki neid, kes vaatasid 2016. aasta animehitti "Your Name" ja mõtlesid, et enam paremaks minna ei saa. "Flavors of Youth" on loodud sama stuudio poolt ning see pole sugugi sama hea, aga näeb välja imeilus ning on mõnes mõttes ka sama liigutav.

7. "Trailer Park Boys" (2001 - 2018)

Kanada mockumentary seriaal kujutab treileripargis elavate tegelaste igapäevaseid seiklusi. See on põhjusega kultusseriaal.

8. "Black Mirror" (2011 - )

Kuidas see vanasõna oligi? Kui sa pole "Black Mirrorit" vaadanud, siis pole sa ka elanud.

See põletava kommentaariga satiir on korraga nii naljakas, hirmutav kui ka šokeeriv ning teeb seda hooaegade jooksul väga erinevates žanrites.

9. "Luke Cage" (2016 - )

Kui Marveli ja Netflixi ühisprojektide alla kuuluv "Luke Cage" 2016. aastal 1. hooaja alustas, siis tundus see vähemalt esimeste osade põhjal aeglane, aga see kõik oli alati tänu muusikale ja peategelast kehastavale Mike Colterile niivõrd stiilne, et seda oli raske kinni panna.

"Luke Cage" sai 22. juunil ka teise hooaja.

10. "Okja" (2017)

Netflixi "Okja" on USA ja Lõuna-Korea ulmeline seiklusfilm, mis valmis Lõuna-Korea modernse kino ühe parima režissööri Bong Joon-ho valvsa käe all. Filmis üritab noor tüdruk Mija päästa tema parimat sõpra, kelleks on hiiglaslik olend, mõjuvõimsa korporatsiooni käest.

Bongi jaoks pole koletised, olendid ja ulme võõrad elemendid: 2013. aasta "Snowpiercer" ja 2006. aasta "The Host" on esmaklassilised ulmefilmid. Bongi parimad filmid on siiski "Memories of Murder" ja "Mother", aga "Okja" on tõeliselt esmaklassiline elamus, mis ei tohiks kedagi puudutamata jätta.

Kui oled Amazon Prime Video kasutaja

1. "Robin Hood" (2010)

Novembris linastub uus "Robin Hoodi" film ja me ei tea miks, aga viimane hea Hoodi film valmis režissöör Ridley Scotti käe all ja kui tema stiil meeldib, siis peaks ka see uuenduslike ideedega seiklus korda minema.

2. "Man on Fire" (2004)

Denzel Washingtoni "Kutsuge McCall 2" on veel kinodes, aga kui tunned, et tahad teda veel näha võimsas märulirollis, aga millel oleks sügavam sisu, siis on varalahkunud Tony Scotti (Ridley Scotti vend) üks parimaid filme "Man on Fire" just sulle.

3. "The Kingdom" (2007)

Peter Bergi märul "22. miil" linastub kinodes 31. augustil, aga kui tahad näha Bergi filmi, kus pole Mark Wahlbergi ja mis pole kriitikute poolt sõelapõhjaks lastud, siis peaks "The Kingdom" kenasti sobima.

4. "Heat" (1995)

Michael Mann on suurepärane režissöör, kelle viimane hea film jäi kahjuks aastasse 2004, mil ilmus "Collateral". Tundub, et mees ei oska lihtsalt ajaga kaasa käia, kuigi nüüd on tal töös 2019. aastaks planeeritud film Ferrari loojast.

Olgu, kuidas on, aga "Heat" on klassika, mida peaks iga märuli, thrilleri, Al Pacino ja Robert De Niro fänn nägema.

5. "Fight Club" (1999)

Hiljuti astus Joe Rogani saates üles kultuskirjanik Chuck Palahniuk, kes rääkis oma loomingulistest protsessidest ja ka tema 1996. aasta romaani "Fight Clubi" mõjudest.

Seepärast soovitame vaadata ka David Fincheri lavastatud "Fight Clubi", sest kui nimetada üks film, mis peab aja kulutavale jõule vastu, siis on see kindlasti nende hulgas.

6. "Serenity" (2005)

Joss Whedoni kultusseriaal "Firefly" jõudis 14 episoodiga paljude fännide südametesse jõuda, kui Fox otsustas selle siiski 2003. aastal pooleli jätta.

Õnneks sai Whedon 2005. aastal teha "Firefly" tegelastega täispika filmi, mis tõmbas kokku kõik lahtiseks jäänud niidiotsad.

Nii et kui pead lugu Whedoni filmidest ("Tasujad" 1-2) ja seriaalidest ("Buffy the Vampire Slayer"), siis pead ette võtma ka "Firefly" ja "Serenity".


7. "The Shield" (2002–2008)

"The Shield" oli 2000ndate alguses SEE krimiseriaal ja seda suuresti tänu Michael Chiklise karismale.

8. "Goliath" (2016– )

Billy Bob Thornton on suurepärane näitleja ning see advokaadi elust pajatav seriaal näitab seda suurepäraselt.

9. "Avatar: The Last Airbender" (2003–2008)

Nickelodeoni "Avatar: The Last Airbender" jooksis ajavahemikul 2003-2008 ning tegemist oli animaseriaalide tõelise meistriklassiga.

10. "The Legend of Korra" ( 2012–2014)

"Avatar: The Last Airbender" järjelugu "The Legend of Korra" suutis omakorda olla algsest seriaalist isegi parem.