Kui oled Viaplay kasutaja

1. “Plahvatuslik blond” (2017)

Berliin aastal 1989. Briti salaagent Lorraine Broughton saab ülesandeks tuua enne Berliini müüri langemist ära toimik topeltagentide identiteetidega. Ta teeb koostööd kohaliku osakonnajuhi David Percivaliga, et toimik Ida-Saksamaalt välja toimetada. Peatselt aga võetakse nad topeltagentide poolt sihikule.


2. “Minu väike poni. Film” (2017)

Kui tume jõud Ponilinna ja ponidest sõpru (Videvikusära, Õunarüüp, Vikerkaar, Roosa, Võbelus ja Haruldus) ähvardab, tuleb neil armastatud kodu päästmiseks võtta ette rännak Equestria lõppu, mille käigus leitakse uusi sõpru ja sattutakse ohtlikesse olukordadesse.

3. “Suitsiidisalk” (2016)

Maailmas, kus superkangelased luuravad katustel ja vuhisevad taevas, otsustab USA luureametnik Amanda Waller luua alternatiivse superkurjamite tiimi, mis osaleks salamissioonidel, millest rahvas ei tohi eales kuulda. Ta palkab maailma parima täpsusküti Deadshoti, müstilise Enchantressi, metsiku inimsööja Killer Croci, pürokineesi valdav El Diablo ja muserdatud Captain Boomerangi.

Tiimile paneb punkti häbistatud endine psühhiaater dr Harleen Quinzel, kellest on saanud hull Harley Quinn, keda jälitab ta kallim Jokker – õeluse klounist prints. Oma vanglakaristuse tühistamiseks peab see kummaline antikangelaste kamp takistama iidset kurjust, kes tahab inimkonda hävitada. Ent kas nad saavad Wallerit või tiimikaaslasi usaldada?

Loe ka Madise, Rasmuse ja Ralfi arvustuseid.

4. “Noorus” (2015)

Vanad sõbrad Fred ja Mick on Alpide jalamil asuvas kuurordis puhkusel. Helilooja ja dirigent Fred on pensionil, kuid sama vana Mick püüab jätkata oma režissööritööd. Vananevad mehed jälgivad oma laste eluheitlusi, Micki entusiastlikke noori kolleege ja teisi hotellikülalisi. Pikkade vestluste käigus püütakse selgeks saada, kas ja millal on mõtet vanadusega leppida ja noortel eest ära astuda, või on ka neil oma loominguga maailmale ja iseendile midagi pakkuda.

5. “Tüdrukute väljasõit” (2017)

Flossy Posse on üksteisest võõrandunud sõprade grupp. Ryan Pierce on elutreener, kes on kutsutud peaesinejaks festivalile, ja ta kutsub oma sõbrad Sasha, Lisa ja Dina endaga koos New Orleansi. Kohale jõudes pidutsevad nad korralikult, tegelevad romantiliste dilemmadega (nii vanade kui uutega) ja taasavastavad oma metsikuid külgi.


6. “Petetud” (2017)

"Petetud" on hõrk ja tume romantiline thriller, mille sündmused leiavad aset Ameerika kodusõja päevil ühes lõunaosariikide tütarlastekoolis. Käputäis sõja eest varjul olevaid kooliasukaid võtab ulu alla lähedalasuvast metsatukast leitud haavatud jänki-sõduri. Kristlikust moraalist juhindudes otsustab kooli direktriss Martha Farnsworth (Nicole Kidman) vaenlase ridadesse kuuluvale mehele siiski varjupaika pakkuda ja tema haavu ravida. Peagi lööb nägusa abitu mehe kohalolek noorte naiste seltskonnas seni sordiini all hoitud emotsioonid pulbitsema.

Rivaalitsemist ja seksuaalset pinget kruvib üles jõudsalt paraneva Mr. McBurney (Colin Farrell) iharavõitu olek ja mesised salavestlused nii melanhoolse õpetajanna Edwina Dabney (Kirsten Dunst), kui frivoolse kasvandiku preili Aliciaga (Elle Fanning). Heade kommete piirid ületatakse, tabud murtakse ning sündmused eskaleeruvad ootamatul moel paljastades asjaosaliste tegelikud olemused.

7. “Häbitu” (sari, 2011–)

Meeletu peredraama keskmes on alkohoolikust pereisa ning tema kuus last, kes tänu isa pidevale pummeldamisele iseseisvalt hakkama peavad saama. Saage tuttavaks võrratult ebaterve Gallagheride perega.

8. “Noor paavst” (sari, 2016–)

Oscari võitnud lavastaja Paolo Sorrentino verivärske meisterlik draamasari, mis räägib loo esimesest USA päritolu paavstist Pius XIII-st, keda kehastab Jude Law. Itaalia juurtega noor paavst osutub märksa konservatiivsemaks, kui Vatikanis oodati, maadeldes lisaks kiriku doktriini küsimustele ka isikliku kriisiga.

9. “Miljardid” (sari, 2016–)

Kõrgelt hinnatud põnevas draamasarjas põrkuvad kaks New Yorgi suurmeest - nutikas ja sõnaosav riigiprokurör Chuck Rhoades ning ambitsioonikas investeerimisgeenius Bobby Axelrod. Teineteise üle kavaldamiseks kasutavad mehed ära kogu oma osavuse ja mõjujõu, kaalukausil sõna otseses mõttes miljardid. Peaosades Oscari nominent Paul Giamatti ja Kuldgloobuse laureaat Damian Lewis.

10. “Who is America” (sari, 2018–)

Maailmakuulsa koomiku Sasha Baron Coheni uhiuus telesari viib mehe Ameerikasse, kus ta kohtub mitmete mõjukate USA poliitikute ja meediainimestega. Cohen on tuntud oma värvikate tegelaskujude Ali G, Borat ja Brüno poolest ning selleski sarjas tuleb mees tuleb mees oma intervjuude ja kohtumiste läbiviimiseks lagedale uute pööraste karakteritega, mis imekombel petavad ära nii mõnegi mõjuvõimsa avaliku elu tegelase.

"Who Is America?" on seitsmeosaline ekperiment, kus sarja lavastaja ja stsenarist võtab luubi alla kaasaja Ameerika Ühendriigid ning selle omanäolised asukad.

Kui oled Elisa kasutaja

1. "Tully" (2018)

Lugu keskendub emaduse varjupoole näitamisele – pidev kohustusekoorem ja tasapisi sellesse uppudes oma näo ja elurõõmu kaotamine – ning see on esitatud säärase nauditava detailirikkusega, et vaatamine on pidev nauding. Ka neile, kes pereelust või lapsevanemaks saamisest ei hooli.

2. "Beirut" (2018)

Brad Andersoni ("The Machinist", "Transsiberian") lavastatud spioonithriller "Beirut" paistab silma Jon Hammi ("Mad Men") ja Rosamund Pike'i ("Gone Girl") osaluse pärast.

3. "Borg/McEnroe“ (01.09/ETV)

"Borg vs. McEnroe" kujutab Björn Borgi ja John McEnroe 1980. aasta Wimbledoni finaalmatši ja sellele eelnenud pingelist rivaalitsemist.

4. "Pilvede all. Neljas õde" (01.09/Kanal2/teleesilinastus)

Kolm õde (naistearst Piret, sisekujundaja Mari ning psühholoog Kertu) saavad ootamatult teada, et neil on üks õde veel... Rabav uudis paneb proovile peresisesed suhted ning sunnib küsima, miks on ema tütarde eest oma esiklapse olemasolu varjanud. Kui ootamatult välja ilmunud neljas õde otsustab Haapsallu tulla, et oma ema ja kolme õega kohtuda, saavad alguse sündmused, mida keegi ei osanud oodata. Kas veri on paksem kui vesi ja võõrast saab oma? Tõde ei halasta kellelegi.

5. "Ainult vaprad" (31.08/TV1000 Premium)

Loo keskmes on Arizonas tegutseva tuletõrjerühma elu, mis tähendab peamiselt ohtlike metsatulekahjude kustutamist, mis on sealses mõnusas kliimas väga tõsine probleem.

6. "Ainus ellujäänu" (29.08/TV1000 Action)

Aastal 2005 saab Afganistani suunatud Ameerika eriüksuslaste komando ülesandeks teha kahjutuks kurikuulus Talibani juht Ahmad Shahd. Ümberpiiratuna on sõdurid sunnitud astuma ebavõrdsesse lahingusse ja kogu üksus hukkub kangelastena. Kõik peale ühe. Ellujääja Marcus Luttrelli (Mark Wahlberg) jaoks lahing alles algab: ta peab iga hinna eest ellu jääma ja baasi tagasi pääsema. Olukorras, kus on raske kedagi usaldada ja igas võõras nähakse vaenlast leiab Marcus liitlase sealt kust ta seda otsidagi ei osanud. Teda aitab kohalik mees, patsifistist Gulab (Ali Suliman).

7. "Suur kala“ (28.08/TV1000)

Tim Burtoni film "Suur kala" on üks viimastest režissööri läbinisti headest filmidest ning ega Ewan McGregori osalus ka paha tee.

8. "Head tüübid" (27.08/Filmzone+)

Värskendavalt retrohõnguline, muhe ja peadpööritav "Head tüübid" ("The Nice Guys) on uus film Shane Blackilt, 80ndatest saati tegutsenud legendaarselt Hollywoodi stsenaristilt, kes lavastas umbes kümne aasta eest oma käsikirja põhjal nimetamisväärseks kultusteoseks kasvanud "Kiss Kiss Bang Bangi".

Kui oled Telia kasutaja

1. "Peeter Pikk-kõrv“ ("Peter Rabbit“)

Põlvkondi lugejaid võlunud üleannetu ja seiklusjanuline kangelane Peeter Pikk-kõrv on sel korral peaosatäitja omaenda särtsakas tänapäevases komöödias. Peetri vaen hr McGregoriga (Domnhall Gleeson) jõuab filmis uuele tasemele, kui nad asuvad konkureerima naabermajas elava südamliku loomaarmastaja (Rose Byrne) tunnete pärast.

2. "Must Panter“ ("Black Panther“)

"Must panter" on 2008. aastal alguse saanud Marveli filmiuniversumi 18. film. Pärast Wakanda kuninga ootamatut surma naaseb tema poeg T'Challa (Chadwick Boseman) sellesse tehniliselt ülimalt arenenud, aga muust maailmast täielikult isoleeritud Aafrika riiki, et asuda oma kohale troonipärija ja müütilise Musta pantrina. Mõlemad positsioonid pannakse proovile, kui ilmub välja võimekas vaenlane, kelle tegevus seab ohtu nii Wakanda kui terve maailma. Oma rahva tuleviku päästmiseks peab noor kuningas panema mängu kõik oma oskused ja kogu jõu.

3. "Halastus" ("The Mercy")

James Marsh lavastab pärast Oscari võitnud filmi “Kõiksuse teooria” uskumatu tõestisündinud loo amatöörist meremehest Donald Crowhurstist (Colin FirthKuninga kõne”, “Kingsman: Salateenistus”, “The Railway Man”), kes osales 1968. aastal Sunday Times Golden Globe Race’il, lootes saada esimeseks inimeseks, kes on üksi seilates peatusi tegemata maailmale tiiru peale teinud. Donald jätab maha naise Clare’i (Rachel Weisz, “Valgus ookeanide vahel”, “Homaar”) ja lapsed, riskib äri ja kodumaja kaotusega ning asub seiklusele värskelt valminud paadiga Teignmouth Electron.

4. "Närvidemäng" ("Nerve") – Telia klientidele filmiriiulis tasuta.

"Närvidemäng" ("Nerve") on küllaltki omanäoline noortefilm, mille taga on Henry Joost ja Ariel Schulman – mehed, kel jagub ägedaid ideid märksa rohkem kui lavastajaoskuslikkust. Duo, kes on varemalt hakkama saanud kaheldava väärtusega "Paranähtuste" ("Paranormal Activity") seeria kolmanda ja neljanda osaga ning läbimurdelise dokiga "Catfish", on seekord lavastanud üpris värske noorteka, milel lisaks uudsele ideele varuks ka iseäralik stiil.

5. "Murdochi müsteeriumid"

Telekanalis Epic Drama tööpäeviti kell 20.20.

6. "Miss Fisheri mõrvalood“

Telekanalis Epic Drama tööpäeviti kell 21.05.

Kui oled Netflixi kasutaja

1. "The Innocents" (2018 - )

Netflixi uue üleloomulike elementidega seriaali "The Innocents" tuntuim näitleja on Guy Pearce, kuid esimeste osade põhjal võib väita, et see toidab kenasti ära žanrifännide isu.

2. "Big Mouth" (2017 - )

Täiskasvanutele suunatud animaseriaal jälgib 7. klassi õpilaste elusid.

3. "13 Reasons Why" (2017 - )

Eelmisel aastal alguse saanud väga tõsiseid teemasid lahkav noorteseriaal sai hiljuti ka teise hooaja.

4. "Ozark" (2017 - )

Jason Batemani teame enamjaolt komöödiafilmidest, aga "Ozark" on üks neist krimiseriaalidest, mis näitab teda hoopis teises valguses. Seriaali teine hooaeg algab juba 31. augustil.

5. "Sacred Games" (2018 - )

Juunis Netflixi alustanud India krimiseriaali on juba taevani kiidetud ja seda põhjusega.

6. "The Mummy" triloogia (1999, 2001, 2008)

1. septembrist alustavad Netflixis Brendan Fraseri karjääri parimad filmid. Selleks on muidugi "Muumia" seeria, mille esimesed kaks osa peavad ajale siiani väga hästi vastu.

7. "Christine" (2016)

Uudistereporter Christine Chubbuck sooritas 1974. aastal enesetapu. Ta oli esimene inimene, kes tegi seda televisiooni otseülekande ajal. See on tema lugu.

8. "Primal Fear" (1996)

Edward Nortoni karääri esimene film oli juba niivõrd võimas, et edasi sai temast peaaegu kohe nõutud näitleja.

9. "Revolutionary Road" (2008)

"Titanicu" abil maailmakuulsateks näitlejateks kujunenud Leonardo DiCaprio ja Kate Winslet mängisid koos ka selles 2008. aasta draamas, kus teeb vapustava rolli ka Michael Shannon.

10. "One of Us" (2017)

Dokumentaalfilm jälgib Brooklyni hassidismi kogukonna kolme endise liikme elusid ning pajatab loo sellest, kuivõrd raskeks võib elu muutuda, kui tahad lahkuda hassidistide kogukonnast.

Kui oled Amazon Video Prime kasutaja

1. "Jack Ryan" (2018 - )

Üle ilma tuntud kirjaniku Tom Clancy loodud karakterit on filmides kehastanud nii Harrison Ford, Chris Pine, Alec Baldwin, Ben Affleck ja nüüd teeb seda 31. augustist Amazoni heaks John Krasinski ("Kena vaikne kohake").

2. "The Tick" (2017 - )

2016. aastal alguse saanud superkangelaste satiir põhineb Ben Edlund koomiksitegelasel, kes on seisab ka seriaali taga. Järgmisel aastal jõuab meieni ka teine hooaeg.

3. "Preacher" (2016 - )

Fännide poolt palavalt armastatud koomiksitel põhineva "Preacheri" 1. hooaeg võttis kaua aega, et hoog sisse saada, kuid nüüd on järjekord juba kolmanda hooaja juures ning tulemus on päris hea.

4. "Jean-Claude Van Johnson (2016–2017)

Jean-Claude Van Damme mängib selles ainult ühe hooaja kestnud seriaalis iseennast ja teeb seda niivõrd hästi, et tulevikus tahaksime teda kindlasti rohkem teles näha.

5. "House" (2004–2012)

Hugh Laurie säras selles kaheksa hooaega kestnud meditsiinidraamas niivõrd tugevalt, et pärast seda oli teda raske muus rollis näha.

6. "Seinfeld" (1989–1998)

Klassikaline komöödiaseriaal, mida on hea vaadata näiteks "Sõpradele" vahelduseks.

7. "Jack Reacher" (2012)

Lee Childi "Jack Reacheri" krimiromaanide fännide jaoks polnud Tom Cruise just esimene valik peaossa, kuid vähemalt film kukkus hästi välja. Põhjuseks on muidugi ka režissöör Christopher McQuarrie, kes tõi meieni kaks viimast "Võimatu missiooni" filmi.

8. "Top Gun" (1986)

"Top Guni" teine osa on juba töös. See kannab nime "Top Gun: Maverick" ning tagasi on ka Tom Cruise, kelle muutiski varalahkunud Tony Scott maailmakuulsaks staariks.

9. "Airplane" (1980)

Üks parimaid komöödiafilme, mis kunagi tehtud ja selle tõi meieni sama kamp, kes tegid ka näiteks paroodiad "Top Secret!", "Scary Movie 3", "Scary Movie 4" ja "The Naked Gun".

10. "American Gangster" (2007)

Ridley Scotti "American Gangster" kuulub parimate gängsterifilmide hulka, kuid kahjuks ei mäleta seda enam paljud või siis ei peagi ebaausalt niivõrd heaks. See kuulub ka Denzel Washingtoni parimate rollide hulka.