Kui oled Viaplay kasutaja

1. “Hüvasti, Christopher Robin”

Elulooline draama armastatud lastekirjanikust A. A. Milne'ist (Domhnall Gleeson) ja tema pojast Christopher Robinist, kelle leludest ammutas Milne inspiratsiooni Karupoeg Puhhi maagilise maailma loomisel. Christopher Robin, tema ema Daphne (Margot Robbie) ning hoidja Olive (Kelly Macdonald) on kõik rabatud nii lapsi kui täiskasvanuid liigutavate Karupoeg Puhhi raamatute ülemaailmsest edust.

2. “Tüdruk ja koletis”

Kui töötu neiu Gloria (filmi “Hüljatud” eest Oscari võitnud Anne Hathaway) poiss-sõber ta korterist välja viskab, on ta sunnitud New Yorgi eluga hüvasti jätma ja kodulinna tagasi kolima.Kuuldes uudiseid Lõuna-Koreas Souli hävitavast hiiglaslikust olendist, mõistab Gloria tasapisi, et ta on selle kaugel toimuva fenomeniga mingil moel seotud. Kui sündmused üha pöörasemaks muutuvad, peab Gloria tuvastama, miks tema näiliselt tähtsusetu eksistents maailma saatusele nii tohutut mõju avaldab.


3. “Pii elu”

Pii Patel, loomaaia juhataja poeg ja veendunud jumalaarmastaja, tunneb kiindumust mitte ainult oma rahvuse usu, hinduismi, vaid ka kristluse ja islami vastu. Kui Pii on 16-aastane, otsustab tema perekond koos loomaaialoomadega emigreeruda Jaapani kaubalaeva pardal Indiast Põhja-Ameerikasse. Paraku läheb laev põhja ning Pii leiab end päästepaadist, kus tema kaaslasteks on hüään, orangutang, haavatud sebra ja 450 naela kaaluv bengali tiiger. Lühikese ajaga teeb tiiger lõpu kõigile teistele peale Pii. Kas Pii ja tiiger leiavad tee mandrile? Kas Pii hirm, tema teadmised loomadest ja nutikus aitavad tal niikaua elus püsida?

4. “Hacksaw Ridge’i lahing”

Desmond Doss (Andrew Garfield) on seitsmenda päeva adventist, kes kutsutakse USA sõjaväkke, ent keeldub usulistel alustel relva kandmast ja vaenlast tapmast. Jõhkra Okinawa lahingu ajal ilmutab Doss uskumatut vaprust, päästes vaenlase tule all lahinguväljalt 75 haavatud kaasvõitlejat.


5. “Mad Max: Raevu tee”

Postapokalüptilise žanri algataja ja legendaarse "Mad Maxi" looja George Miller toob vaatajateni filmi "Mad Max: Fury Road", kus tegutseb jälle maanteesõdalane Max Rockatansky. Mad Maxi painab ta tormiline minevik ning ta usub, et parim viis ellu jäämiseks on üksi ringi liikuda. Sellegipoolest satub ta kokku kambaga, kes pagevad üle Tühermaa sõjamasinas, mida juhib karm Imperaator Furiosa. Nad põgenevad Tsitadellist, mida hoiab hirmuvalitsuse all Immortan Joe. Raevunud Sõjapealik kutsub kokku oma jõugu ning hakkab mässajaid halastamatult taga ajama ning konflikt paisub karmiks sõjaks.

6. “Rokikoer”

Bodi on lihtsameelne noor tiibeti mastif, kellest peab saama lambaküla uus kaitsja, kuid Bodi ise pole sugugi kindel, et tal on piisavalt jõudu ja tahtmist oma isa Khampa jälgedes käia. Kõik muutub, kui taevast kukub alla raadio ja Bodi kuuleb sellest vana kuulsa rokkari Anguse laulu. Sellest hetkest peale mõistab laululembene kutsa, et tema kireks on muusika ning ta peab asuma imelist muusikamaailma avastama. Lahkunud kodust, et asuda teele suurde linna, märkab Bodit tema isa vana vaenlane, hundikarja pealik Linnux. Hundid näevad noores karjakoeras oma võimalust pääseda tagasi lambakülla kurja tegema. Nüüd peab Bodi leidma mooduse, kuidas päästa oma koduküla hukatusest ja täita oma unistus muusiku ametist.

7. “Teine noorus”

Menuka komöödiasarja keskmes on 40-aastane üksikema Liza, kes otsustab pöörata elus uue lehekülje ning naasta tööturule. Peagi selgub, et tema vanuses pole karjääri alustamine sugugi lihtne ülesanne. Kui juhuslik kohtumine veenab naist, et näeb east hoolimata välja küllaltki noor, pöördub ta oma parima sõbranna poole ning ühes rohke jumestusega läbitakse noorenduskuur. Nüüd alustabki Liza oma uut unelmate karjääri, värskete kolleegide silmis vaid 26-aastasena. Kuidas suudab keskealine Liza 20. eluaastates keevaliste kolleegidega sammu pidada?

8. “Võluv linn”

Menuka Ameerika draamasarja sündmustik leiab aset 1950. aastate Miamis. Kuldsed rannad, lukshotellid, kuulsused ja glamuur. Särava elu telgitagustes aga tõstavad pead kohalik maffia, korrumpeerunud riigiametnikud, käteväänamine ja mõrv. Sarja keskmes on kohalik hotellipidaja Ike Evans (Jeffrey Dean Morgan), kes üritab kõikvõimalike probleemide kiuste äril elu sees hoida.

9. “Varjukülg”

New Yorgi Times Square'ilt leitakse ihualasti noor naine, kes ei mäleta, kes ta on või kuidas ta sinna sattus. Naine on kaetud salapäraste tätoveeringutega, üks neist FBI agent Kurt Welleri nimi. Peagi jõuab FBI järeldusele, et iga tätoveering naise kehal vihjab seni lahendamata kuritööle ning algab uurimine tõe ja saladusliku naise identiteedi paljastamiseks. Menuka krimipõneviku peaosades mängivad Jamie Alexander, Sullivan Stapleton, Rob Brown ja Audrey Esparaza.

10. “Mustad lesed”

Parimad sõbrannad Rebecka, Johanne ja Kira naudivad abikaasade seltsis õndsat nädalalõppu järveääses suvemajas. Kaatriga järvele suundudes lehvitavad mehed naeratavatele naistele, kui ühtäkki toimub plahvatus. Õnnetusest jäävad maha vaid aluse põlevad rusud ning kolm rahulolevat naist paadisillal. "Õnnetusest" saab peagi aga mõrvauurimine ning naised kistakse tapmiste, altkäemaksude ja väljapressimiste maailma. Rootsi, Taani, Norra ja Soome koostöös valminud manukas põnevussari põhineb Soome formaadil "Mustat lesket". 2015. aastal jõudis Eestis teleekraanidele ka kodumaine "Mustad lesed".

Kui oled Elisa kasutaja

Elisa Elamuse VoD

1. "Tasujad: Igaviku sõda"

Disney omanduses oleva Marveli 19. superkangelasefilm "Tasujad: Igaviku sõda" toob kolmandat korda kokku pea kõik kangelased, kuid erinevalt kahest esimesest "Tasujate" filmist ja kõikidest teistest eelnevatest Marveli filmidest on uus senistest suurem, lärmakam, pikem, kallim ja edukaim, kuid sugugi mitte halvem, vaid hoopis erakordne näide filmist, mis küll filmiajaloo ja -kunsti kontekstis väga ei sära, kuid näitab, kuhu on jõudnud filmitööstus, sest sarnaselt seekordsele põhivaenlasele Thanosele on ka Disney saanud enda valdusesse maailma võimsamad elemendid, kuid seda ei saa vaadata sama negatiivsena nagu poole universumi hävitamine.

2. "Avatar“

James Cameroni rekordifilm, millele on töös veel neli järge.

Lineaar/järelvaatamine:

3. "21 Jump Street“ (06.09/TV3)

80ndate samanimelisel menuseriaalil põhinevas märulikomöödias "21 Jump Street" kavatsevad Schmidt (Jonah Hill) ja Jenko (Channing Tatum) oma noorukieaprobleemid selja taha jätta. Nad lähevad tööle politseisse, salajasse Jump Streeti üksusesse. Nende nooruslik välimus on hea kattevari ja nii saadetakse nad kohalikku keskkooli salatööle. Relvad ja ametimärgid vahetatakse koolikottide vastu, et uurida vägivaldset ning ohtlikku narkovõrgustikku. Keskkool pole aga kaugeltki selline, mille semud mõne aasta eest lõpetasid. Kumbki ei arvanud, et neil tuleb uuesti rinda pista pubekaea hirmude, ängi ja probleemidega, mis olid nende jaoks juba unustatud teema.

4. "Raudmees 3“ (03.09/TV3)

Hulljulge ja ülbe, kuid geniaalne ja vaimukas suurtööstur Tony Stark (Robert Downey Jr) seisab kolmandas filmis silmitsi uue vaenlasega (Ben Kingsley), kelle kurjuse haare näib olevat piiritu. Kui kogu Starki isiklik maailm verivaenlase käe läbi hävitatakse, asub ta piina- ja seiklusrikkale otsingule, et süüdlased üles leida. See teekond paneb pidevalt proovile Raudmehe südikuse ja põhimõttekindluse. Olles nurka surutud, peab Stark hakkama saama vaid algvarustusega ning usaldama oma leidlikkust ja instinkte, et päästa oma lähedased. Selle eepilise võitluse käigus leiab Stark aga vastuse küsimusele, mis on teda juba kaua kummitanud: kumb teeb temast tegelikult superkangelase – kas kõrgtehnoloogiline raudrüü või mees ise?

5. "Vereteemant“ (03.09/Filmzone)

90ndate aastate Sierra Leone, vägivaldne kaos ja kodusõda. See on lugu ebaseaduslikust juveeliärist elatuvast endisest palgasõdurist Danny Archerist (Leonardo DiCaprio) ja lihtsast kalamehest Solomon Vandy’st (Djimon Hounsou). Kahe täiesti erineva taustaga mehe saatused viib kokku jaht haruldasele roosale teemantile, mis võib anda inimese elule täiesti uue suuna… või selle lõpetada.

6. "Ahvide planeedi sõda“ (05.09/TV1000 Premium)

Kui "Ahvide planeedi sünd" 6 aastat tagasi 1968. aastal alguse saanud "Ahvide planeedi" seeria uue nägemusena linastus, ei osanud keegi arvata, et uuest filmist alguse saanud seeria hakkab Hollywoodile näitama, kuidas vanu klassikaid peaks taaaskäivitama. Esimesele filmile järgnes kõrgelt hinnatud "Ahvide planeedi koidik" ning hiljuti lisandus ka hinnatud triloogia finaal "Ahvide planeedi sõda" ("War for the Planet of the Apes").

7. "Magdaleena õed“ (04.09/TV1000)

Kolm noor Iiri naist üritavad mõistust koos hoida ja üldse elus püsida Magdaleena õdede vaimuhaiglas, kus neid koheldakse aina ebainimlikumalt.

8. "Superbad- ülikõva“ (04.09/TV1000)

Evan (Michael Cera) ja Seth (Jonah Hill) on parimad sõbrad, keda ootab pärast keskkooli lõppu ees minek erinevatesse kõrgkoolidesse. Hetkel on nende põhiliseks mureks aga koolipõlve viimane pidu. Sellega seoses on eriti terav probleem, kust saada alkoholi, mille abil koguda piisavalt julgust, et läheneda oma unistuste tüdrukutele? Ainsaks õlekõrreks näib olevat veidrik Fogell (Christopher Mintz-Plasse) ja tema värske võltsitud juhiluba, millel ilutseb nimi… McLovin! Jaht võib alata.

9. "Kingsman: Kuldne ring“ (05.09/ TV1000 Premium)

"Kingsmani" esimene osa "Salateenistus" ilmus aastal 2014. Tol ajal oli see salaagentide tegemisi kujutavate filmide seas üsnagi uus lähenemine ning säärast pöörast mürglit võisime näha vaid ühes varasemas žanri pilavas koomiksifilmis "Kick-Ass" - algul ei saa vedama, pärast ei saa pidama. Nüüd on valminud järg "Kingsman: Kuldne ring“ ("Kingsman: The Golden Circle"). Kas uus osa on sama hoogne ja stiilne kui eelmine?

Kui oled Telia kasutaja

1. "Ferdinand"

Ferdinand on hiigelsuur härg, kellel on veel suurem süda. Pärast seda, kui teda peetakse eksklikult ohtlikuks metslaseks, võetakse Ferdinand kinni ja viiakse kodust kaugele paika, kus treenitakse loomi härjavõitluse areenile. Ferdinand aga kavatseb jõuda iga hinna eest tagasi oma pere juurde ega taha mingist härjavõitlusest kuuldagi. Põgenemiseks paneb ta kokku meeskonna eriti kirjudest kujudest ning algab tormakas retk läbi päikeselise Hispaania.

2. "Vaikse ookeani võitlus: Ülestõus" ("Pacific Rim: Uprising")

"Vaikse ookeani võitlus: Ülestõus" ("Pacific Rim: Uprising") on järg 2013. aastal linastunud Guillermo del Toro filmile "Vaikse ookeani võitlus“ ("Pacific Rim"). Suured ja võimsad koletised Kajiud on sisenenud maailmaruumi ning inimkond leiutab gigantsed robotid Jäägerid, mida juhivad tavapäraselt kaks pilooti, kelle mõistused peavad olema omavahel ühendatud, et mehitatud robothiiglased tõhusalt töötaksid. Esimene kord anti koletistele peksa, kuid nüüd on nad tagasi uue režissööri käe all valminud järjes, mis üritab tõestada, et tegu on elujõulise frantsiisiga.

3. "Rohelised kassid“

Peategelased - kaks vana pätti Markus (Tõnu Kark) ja Eduard (Sergei Makovetsky), kes on enamuse oma elust trellide taga veetnud, saavad lõppude lõpuks vabadusse. Maailm on muutunud, aga meeste pikaaegsed unistused ja plaanid sunnivad neid kiiresti kohanema. Kuid kõik nendega toimuv, uus reaalsus, takistused ja absurdselt koomilised situatsioonid, millesse nad satuvad, pööravad nende illusioonid pea peale. Neid pole kellelegi vaja, nad "rikuvad kõikjal pildi ära" ning ei kohane ühiskonna normidega. Nad on üleliigsed.

4. "Valgus ookeanide vahel" ("The Light Between Oceans") – Telia klientidele filmiriiulis tasuta

Majakavahi ametit pidav Tom (Michael Fassbender) armub lootusetult Isabeli (Alicia Vikander) ning elu oleks justkui ideaalne. Kurvad sündmused raputavad aga paari piisavalt ning kaunid unistused hakkavad kokku vajuma. Isabel soovib väga saada last, kuid asjaolude tõttu on õnnetus lähim sõber kui õnn. Tom ei suuda oma naist kuidagi lohutada. Ühel tormisel ööl peale eriti karme katsumusi juhtub aga ime - Isabeli ootustele vastatakse ning justkui eikuskilt ilmub nende ellu laps, keda otsustatakse kasvatada nagu enda oma. Aastad mööduvad ning Tom tunneb end üha rohkem ja rohkem süüdi, sest kusagil on ka lapse bioloogiline ema. Isabel tunneb aga võõrast lapsest suurt rõõmu ja arvab, et nii ongi õige.

5. Seriaal "Silicon Valley" – kõik hooajad Telia HBO striiming-teenuses

Peale selle, et see on üks neist seriaalidest, kus on mainitud Eestit, on see ka vaimustavalt tabav komöödia.

Kui oled Netflixi kasutaja

1. "Our Souls at Night"

Kui Robert Redford 2017. aastal selles romantilises draamas üles astus, siis ei aimanud keegi, et ta kavatseb üsna pea erru minna. Nüüd, aga teame, et sel aastal linastuv "The Old Man & the Gun" jääb mehe näitlejakarjääri viimaseks filmiks ning väga viisakas draama "Our Souls at Night", kus lööb kaasa ka alati vaimustav Jane Fonda, jääb tema eelviimaseks.

2. "Escape From Altaraz"

Don Siegel oli suurepärane Ameerika režissöör, sest ei piirdunud kunagi ühes žanris lavastamisega. Ta tegi nii komöödiaid, ulmelisi õudusfilme, aga ka thrillereid, mille hulka kuulub ka Clint Eastwoodi osalusel valminud "Escape From Altaraz".

3. "Sleepless in Seattle"

Tom Hanksi ja Meg Ryani klassikaline romantiline komöödia eristub siiani kõikidest teistest samalaadsetest filmidest, sest see ei keskendud ainult komöödiale ja romantikale, vaid selles on ka huvitavad karakterid ja omapärane narratiiv.

4. "Tallulah"

"Inceptioni" ja "Juno" staari Ellen Page'i ei näe me enam nii palju kinodes, aga see ei tähenda sugugi, et ta kuskile kadunud oleks. Suurepärane karakternäitleja Page osaleb pigem erinevates draamades ja ka žanrifilmides. "Tallulah" on üks neist draamadest.

5. "The Terminal"

Steven Spielbergi ja Tom Hanksi klassika, mis tõestab, et need kaks ei tohiks kunagi koostööd lõpetada.

6. "Paradise PD"

Augusti lõpus alustanud animeeritud komöödiaseriaal on kindlasti mõeldud täiskasvanutele, sest midagi nii roppu pole Netflixis ammu olnud.

7. "Z Nation"

Kui "Elavad surnud" on oma tõsiduses, dramaatilisuses ja igavuses üle visanud, siis on "Z Nation" ideaalne vastunäidustus - see ei võta end nii tõsiselt, on fantaasiarikkam ning eelkõige ka oluliselt lõbusam. Oktoobris linastub ka seriaali viies hooaeg.

8. "The 100"

Postapokalüptilisi ulmedraamasid on küll juba omajagu olnud, kuid vähe on neid, mis on kauaks ajaks püsima jäänud. "The 100" on üks neist, sest sellele on lisandumas juba kuues hooaeg.

9. "Riverdale"

Oktoobris algab selle noorteseriaali kolmas hooaeg, mistõttu ongi ongi aeg see lõpuks ette võtta!

10. "The Rain"

Netflixi toodetud taanlaste "The Rain" leiab aset Skandiaavias (täpsemalt Rootsis ja Taanis) ning kujutab maailma, kus vihmapiisad kannavad endas surmavat viirust, mistõttu ei tohi sellega keegi kokku puutuda.

Kui oled Amazon Video Prime kasutaja

1. "The Green Mile"

"Shawshanki Redemption" režissööri Frank Darabonti teine parim film on "The Green Mile", mis kuulub ka Tom Hanksi karjääri paremiku hulka.

2. "What Dreams May Come"

Vincent Wardi 1998. aasta fantaasiadraama on igas mõttes hämmastav, aga veelgi paremaks teeb selle Robin Williams.

3. "Flight"

Denzel Washingtoni üks parimaid draamarolle filmis, kus on ka üks parimaid lennukistseene.

4. "The Girl Next Door"

Noortekomöödia nii nagu neid vanasti tehti.

5. "Les Miserables"

Klassika hetkest, mil see kinodesse jõudis. See on film, mis paneb nutma ka 70-aastased.

6. "The Looming Tower"

Kui jäid pärast "The Newsroomi" lõppu mõtlema, et tahaks Jeff Danielsit veel kuskil seriaalis näha, siis on "The Looming Tower" sulle.

7. "Parks and Recreation"

Kultuslikult hea komöödiaseriaal, mis pani aluse näiteks Marveli filmide seas väga suureks ja oluliseks muutunud Chris Prattile.

8. "The Marvelous Mrs. Maisel"

Pea kõik komöödiaseriaalid leiavad aset tänapäeval, aga vahelduseks on täitsa tore vaadata midagi, mis leiab aset 1958. aastal ning keskendub New Yorgis elavale koduperenaisele, kes hakkab tegelema püstijala komöödiaga.

9. "Community"

"Rick and Morty" ühe looja varasem kultusseriaal näitab, kust pärinevad kõik need uskumatud ideed ja mõttekäigud, mille poolest Dan Harmon niivõrd kuulus on.

10. "Sneaky Pete"

Juulis anti teada, et see krimiseriaal saab ka kolmanda hooaja, mis on väga hea uudis, sest Giovanni Ribisi lausa särab endise vangi rollis, kes võtab oma kongikaaslase identiteedi.