Seriaal läheb tootmisesse kohe pärast "Troonide mängu" 8. hooaja lõppu ning tegemist on väga vastuolulise looga alternatiivse ajalooga Ameerikast, mis liigub vaikselt kolmanda kodusõjani. Lugu leiab aset fiktiivse Ameerika minevikus, kus Lõunaosariigid eraldusid Unioonist, mis pani aluse ühiskonnale, kus on orjandus endiselt seaduslik ning nüüd on see osa igast elualast.

David Benioffi ja DB Weissi sõnul mõlgutasid nad seda ideed juba ammu ning soovisid teha selle ka filmiks, kuid nende koostöö HBO-ga "Troonide mängu" juures näitas, et parim lahendus on uus seriaal.

Kui "Confederate" esmakordselt välja kuulutati, siis vihastas see paljud välja ning seriaali asuti isegi boikoteerima, kuid tundub, et HBO ei lasknud end sellest segada ja liigub seriaaliga edasi.

HBO on praegu ette valmistamas ka lisaseriaali, mis põhineb George R. R. Martini "Troonide mängu" raamatutel. Tegemist uue seriaaliga, mis leiab aset tuhanded aastat enne põhiseriaali. Benioff ja Weiss pole sellega enam aga nii tihedalt seotud.