1. Al Pacino - Han Solo "Star Warsis".

Ikoonilise rolli sai endale hoopis Harrison Ford.

2013. aastal rääkis Pacino, et seda pakuti kõigepealt talle, aga ta ei saanud käsikirjast aru. Lisaks paljastas Pacino, et loobus ka filmidest "Apocalypse Now" ja "Pretty Woman".

2. Leonardo DiCaprio - Dirk Diggler filmis "Boogie Nights".

Tegelikult läks roll aga hoopis Mark Wahlbergile.

Kui režissöör Paul Thomas Anderson nägi DiCapriot 1995. aasta draamas "The Basketball Diaries", soovis ta, et DiCaprio mängiks tema karjääri teises filmis "Boogie Nights". DiCaprio loobus, et mängida hoopis "Titanicus", kuid soovitas rolli jaoks oma sõpra Mark Wahlbergi.

2008. aastal ütles DiCaprio väljaandele GQ, et kahetses rollist loobumisest. DiCaprio sõnul on "Boogie Nights" film, millesse ta armus ja ta oleks soovinud seal ise olla. Kui uuriti, kas DiCaprio teeks teise otsuse, kui saaks minna ajas tagasi, siis ütles mees, et pole selles kindel. Samas nentis ta, et see oleks kindlasti olnud teistmoodi karjääritee.

DiCaprio ütles ka seda, et talle pakuti filmis "Ameerika psühho" Patrick Batemani rolli. Mehele pakuti selle eest 20 miljonit dollarit. Filmi režissöör oli Mary Harron, kuid ta vahetati ajutiselt Oliver Stone'i vastu välja. DiCaprio ja Stone'i vaated ei läinud aga loomingulistel teemadel kokku, mistõttu otsustas DiCaprio filmi "The Beach" kasuks. Harron sai "Ameerika psühho" siiski tehtud, aga peaosa sai Christian Bale.

3. Marilyn Monroe - Holly Golightly filmis "Breakfast at Tiffany's".

Filmiroll läks armastatud Audrey Hepburnile.

"Breakfast at Tiffany's" noveli autor Truman Capote soovis, et Marilyn Monroe mängiks Hollyt, kuid Monroe loobus rollist, sest arvas, et Holly mängimine mõjub ta imagole halvasti.

4. Matthew McConaughey - Jack Dawson filmis "Titanic".

Tegelikult sai rolli endale Leonardo DiCaprio.

Saates "The Late Show with Stephen Colbert" intervjueeris Colbert Kate Winsleti, kes paljastas, et kui ta käis proovides, siis nägi ta sealt ka Matthew McConaughey'd.

5. Tom Selleck - Indiana Jones.

Rolli sai endale hoopis Harrison Ford.

Kui režissöör Steven Spielberg nägi, kuidas Ford mängis "Star Warsis", soovis ta, et mees mängiks tema uues filmis ka Indiana Jonesi. Küll aga ei soovinud produtsent George Lucas näha Harrison Fordi jälle oma uues projektis. Niisiis valiti Indiana Jonesi mängima hoopis Tom Selleck. Viimane pidi aga filmirollist loobuma, sest ta oli hõivatud "Magnum, P.I." projektiga. Nii et lõpuks võeti ikkagi Ford.

6. Harrison Ford - Alan Grant filmis "Jurassic Park".

Osa sai endale hoopis Sam Neill.

Režissöör Steven Spielberg ja Ford olid varem juba "Indiana Jonesi" kallal töötanud. Ford aga loobus filmirollist.

7. Angela Bassett - Leticia Musgrove filmis "Monster's Ball".

Rolli sai hoopis Halle Berry.

Nimelt loobus Angela Bassett rollist, sest leidis, et see on liialt stereotüüpiline ja selleks tuleb palju pingutada. Bassett ütles väljaandele Newsweek, et ta ei soovinud mängida prostituuti, kuigi roll polnud tegelikult otseselt prostituudist. Kusjuures Halle Berryst sai aga esimene mustanhaline näitlejanna, kes võitis Oscari parima naispeaosa eest.

8. Nicolas Cage - Aragorn filmis "The Lord of the Rings".

Rolli mängis hoopis Viggo Mortensen.

Väljaandele Newsweek antud intervjuus ütles Nicolas Cage, et loobus Aragorni rollist, sest ta elus oli sellel hetkel periood, et ta poleks soovinud olla oma kodust kolm aastat eemal. Samas ütleb mees, et ei kahetse filmirollist loobumist.

9. Christopher Plummer - Gandalf filmis "The Lord of the Rings".

Rolli sai endale hoopis Ian McKellen.

Kuigi Plummer oli Tolkieni raamatute fänn, loobus ta ikkagi Gandalfi rollist, sest talle tundus see aegnõudev ja suure vastutusega. Plummer ütles, et kuna ta oli juba tol hetkel vana, siis ta ei soovinud panna aastaid näitlemisele, vaid soovis ka reisida. Räägitakse, et samast filmirollist loobus ka Sean Connery.

10. Johnny Depp - Ferris Bueller filmis "Ferris Bueller's Day Off".

Väidetavalt kaaluti Ferris Fuelleri rolli jaoks ka Johnny Deppi.

Ferris Fueller oli keskkooliõpilane, kes võtab koolist vaba päeva, et sõpradega Chicago linnas aega veeta. Režissöör John Hughes aga ütles, et kirjutas filmi käsikirja nii, et tal oli mõttes just Broderick. Kusjuures rolli aoks kaaluti veel Jim Carreyt ja Tom Cruise'i.

11. Julia Roberts - Leigh Anne Tuohy filmis "The Blind Side".

Rolli sai endale Sandra Bullock,

Julia Robertsil polnud filmi käsikirja vastu erilist huvi. Lõpuks sai Bullock filmi eest aga Oscari.

12. Tom Hanks - Jerry Maguire filmis "Jerry Maguire".

Rolli sai hoopis Tom Cruise.

Kas kujutaksite ette Tom Hanksi karjumas "Show me the money!"? Nii aga oleks peaaegu juhtunud. Režissöör Cameron Crowe aga ütles, et kirjutas filmi käsikirja nii, et pidas silmas Hanksi. Viimane oli aga hõivatud ja seetõttu valiti rolli jaoks Cruise.

13. Charlie Hunnam - Christian Grey filmis "Fifty Shades of Grey".

Filmirolli mängis hoopis aga Jamie Dornan.

"Sons of Anarchy" sarjast tuntud staar pidi alguses just seda osa mängima, kuid loobus, sest tal olid vaimselt rasked ajad. Hunnam ütles, et lihtsalt ei suutnud seda tol hetkel teha. Mehe sõnul oli tema jaoks tegemist projektiga, millega kaasnes suur vastutus ja seetõttu oli ta sunnitud loobuma. Tal oleks olnud vaid 48 tundi aega, et viia end välja Jax Telleri rollist ja siseneda Christian Grey rolli.

14. Jack Nicholson - Michael Corleone filmis "The Godfather".

Rolli sai endale hoopis vanameister Al Pacino, kes sai maffiabossi kehastamise eest lausa kaks Oscari-nominatsiooni.

Esmalt pakuti rolli aga Nicholsonile. Movieline'ile antud intervjuus ütles Nicholson, et loobus rollist, sest sel ajal arvas ta, et itaallasi peaks mängima ikkagi itaallased ning ei pidanud rolli võtmist õigeks.

15. Emily Blunt - Black Widow filmis "Iron Man 2".

Rolli asus hoopis Scarlett Johansson.

Blunt loobus, sest tal oli liiga kiire. Teised räägivad aga, et näitleja otsustas püssi põõsasse visata, sest palka pakuti liiga vähe. Blunt on hiljem öelnud, et ta ei kahetse rollist loobumist.

16. Burt Reynolds - Garrett Breedlove filmis "Terms of Endearment".

Filmirolli sai endale aga Jack Nicholson.

Kuigi roll oli kirjutatud hiljuti meie hulgast lahkunud Reynoldsile, loobus ta sellest. Nicholson võitis filmi eest aga Oscari. Reynolds ei võitnud elu jooksul aga ühtegi Oscarit. Hiljem on Reynolds öelnud väljaandele Business Insider, et kahetses väga seda otsust.

17. Thomas Jane - Don Draper sarjas "Mad Men".

Tuntud rolli sai endale hoopis Jon Hamm.

Näitleja ütles Marc Maronile AMCs, et Jane'i sooviti sarja, kuid mees ütles, et teles tema ei mängi. Niisiis saigi rolli endale Jon Hamm, kes kandis tegelikult Don Draperi rolli ülihästi välja.

18. Emma Watson - Mia Dolan filmis "La La Land".

Harry Potteri staarile Emma Watsonile pakuti esialgu Mia Dolani rolli, kuid ajagraafikud ei sobinud ning Watsoni teele tuli ette "Beauty and the Beast" võtted. Watson ütles väljaandele SiriusXM, et see asi lihtsalt ei töötanud.

19. Miles Teller - Sebastian Wilder filmis "La La Land".

Teller töötas koos režissöör Damien Chazelle'iga "Whiplashi" kallal. Ühel hetkel otsustas Chazelle aga spontaanselt, et Miles Teller ikkagi pole projekti jaoks sobilik. Teller saatis selle peale Chazelle'ile tekstisõnumi sisuga "What the f**k, bro?". Lõpuks valiti osa jaoks hoopis Ryan Gosling.

20. Dana Delany - Carrie Bradshaw filmis "Sex and the City".

Carrie Bradshaw õpetas fännidele asju moest ja romantikast kuue hooaja ja kahe filmi jooksul. Küll aga oleks peaaegu läinud nii, et Sarah Jessica Parker poleks peaaegu mänginud Carrie Bradshawi. Dana Delany loobus rollist aga seetõttu, et ta oli liialt hõivatud.

21. Alec Baldwin - Mr. Big filmis "Sex and the City".

Darren Star arvas alguses, et Alec Baldwin võiks sobida Mr. Big'i rolli. Siis aga kohtus ta Chris Nothiga, mis muutis asju väga palju.

22. Matthew Broderick - Walter White sarjas "Breaking Bad". Rolli sai endale aga hoopis Bryan Cranston.

Alguses sooviti rolli küll Matthew Brodericki, sest ta oli tuntud "Ferris Buelleri" tõttu, kuid mees otsustas rollist loobuda. Väidetavalt kaaluti ka John Cusacki.

23. Tom Cruise - Ren McCormacki filmis "Footloose".

Tom Cruise jättis niivõrd hea mulje, et teda sooviti kohe peaosa mängima. Küll aga polnud tal eriti aega, sest ta oli piisavalt hõivatud filmiga "All the Right Moves". Lõpuks sai osa endale Kevin Bacon.

24. Molly Ringwald - Vivian filmis "Pretty Woman".

Ringwald luges filmi esialgset käsikirja ja otsustas loobuda. Hiljem on näitleja öelnud, et ta ei kahetse oma otsust. Rolli sai endale Julia Roberts. Ringwald aga ütles, et see roll on igati sobilik Robertsile. Lisaks loobusid rollist veel ka Michelle Pfeiffer ja Daryl Hannah.

25. Paul Giamatti - Michael Scott sarjas "The Office".

Raske on ette kujutada sarjas "The Office" kedagi muud kui Steve Carelli, kuid nii uskumatu, kui see ka pole, siis esialgu taheti sellesse rolli Paul Giamattit.

Allikas: www.thisisinsider.com