Auhind läks näitlejanna Natalia Kudryashovale. Filmi režissöörid on Natalia Merkulova ja Aleksei Chupov ning operaator on Mart Taniel. “Mees, kes üllatas kõiki” Eesti-poolne produtsent on Katrin Kissa ja tootjafirma Homeless Bob Production, kelle jaoks on tegu juba teist korda samal festivalil osalemisega - 2007. aastal võitis Veiko Õunpuu “Sügisball” Veneetsias Orizzonti võistlusprogrammis peapreemia.

Produtsent Katrin Kissa sõnul on suur rõõm, et “Mees, kes üllatas kõiki” tunnustatud Kreeka režissööri Athina Tsangari juhitud žüriilt auhinna sai. “Kui kõik läheb plaanipäraselt, jõuab film Eesti vaatajate ette juba sel hilissügisel,” lisas Kissa. Lisaks operaatori ja kaasprodutsendi panusele tehti Eestis filmiga seotud järeltööd ning graafilise disainerina on kaasatud Margus Tamm.

“Mees, kes üllatas kõiki” peategelane on Siberi metsavaht Igor, kes võitleb kartmatult taigas tegutsevate salaküttide vastu. Igor on tubli pereisa ja austatud kogukonna liige. Tema abikaasa Natalia ootab nende teist last. Ootamatult saab Igor teate, et ta on haige ja elada on jäänud vaid paar kuud. Mees ei saa abi ei traditsioonilisest meditsiinist ega ka nõiaväelt. Tal ei jää muud üle kui astuda viimane meeleheitlik samm: ta otsustab järgida vana Siberi müüti Žambast, kes teades, et surm teda otsib, muudab end tundmatuseni - lootes, et surma silm libiseb temast mööda.

Veneetsia festival on maailma vanim filmifestival. Tänavu toimus see 29. augustist 8. septembrini.

“Mees, kes üllatas kõiki” tootjafirmad on Pan Atlantic (RUS), Homeless Bob Production (EST) ja Arizona Production (FRA), filmi valmimist toetasid Eesti Filmi Instituut ja Kultuurkapital.

Järgmine Mart Tanieli ja Katrin Kissa koostöös valminud film, Kaur Koka kirjutatud ja lavastatud “Põrgu Jaan”, jõuab Eesti vaatajate ette juba alates 5. oktoobrist.