Kui oled Viaplay kasutaja

1. “Vaid vapratele” ("Only the Brave", 2017)

Kõik mehed on loodud võrdseteks... aga siis hakkavad mõned neist tuletõrjujateks. Granite Mountain Hotshots nimelise tuletõrje eliitrühma tõsielusündmustel põhinev "Vaid vapratele” räägib kangelasliku loo tuletõrjujatest, kelle lootusrikkus, sihikindlus, ohvrimeelsus ja soov kaitsta enda perekondi, kogukondi ning tervet oma riiki teeb neist ühe parima tuletõrjemeeskonna USAs. Enamik meist põgeneb ohu eest, nemad võitlevad sellega. Nad valvavad elusid, kodusid ja kõike, mida inimesed peavad kalliks. Ühe saatusliku tulekahju ajal pannakse aga nende vendlus tõeliselt proovile.

2. “Sicario” (2015)

Mehhikos tähendab „sicario” palgamõrvarit.USA ja Mehhiko vahel paiknevas seadusetus piiritsoonis palkab valitsuse operatiivgrupi ametnik hoogu koguvasse narkosõtta appi idealistliku FBI agendi.Meeskond, mida juhib kahtlase minevikuga mõistatuslik konsultant, läheb ülisalajasele teekonnale, mille käigus peab Kate ellujäämise nimel kahtluse alla seadma kõik oma senised tõekspidamised. Peaosas on Emily Blunt, Benicio del Toro ja Josh Brolin.

3. “Baleriin” ("Ballerina", 2016)

Félicie on on Bretagne’ist pärit noor orb, kel on vaid üks kirg – tantsimine. Ühes parima sõbra Victoriga, kes ihkab suureks leiutajaks saada, kavandab ta pöörase põgenemise orbudekodust Valguse linna Pariisi, kus Eiffeli torni alles ehitatakse! Félicie peab nägema vaeva, nagu ei iial varem, end ületama ja õppima vigadest, kui tahab teha teoks oma metsikuima unistuse ja saada Pariisi ooperiteatris priimabaleriiniks.

4. “San Andreas” (2015)

Kui kurikuulus San Andrease murrukoht lõpuks järele annab, põhjustab see Californias maavärina magnituudiga 9. Otsingu- ja päästekopteri piloot (Dwayne Johnson) ning ta võõrdunud naine peavad jõudma Los Angelesest San Franciscosse, et päästa oma ainus tütar. Aga nende eluohtlik retk põhja poole on ainult algus. Kui nad arvavad, et kõige hullem on juba möödas, hakkavad nende kannatused alles pihta.

5. “Fookus” ("Focus", 2015)

Will Smith kehastab Nickyt, kogenud petturit ja varast, kellel tekib romantiline suhe kollanokast suli Jessiga (Margot Robbie). Noorele daamile ametisaladusi õpetades tekivad mehel tema vastu tunded ning ta katkestab väljaõppe kohe. Kolm aastat hiljem ilmub naine - nüüdseks juba vilunud petis - välja Buenos Aireses kõrgete panustega võidusõidul. Keset Nicky uusimat ja äärmiselt ohtlikku petuskeemi keerab Jess ta plaanid täielikult pea peale...

6. “Logani õnn” ("Logan Lucky", 2017)

Kui peatöövõtja Jimmy Logani leping üles öeldakse, tuleb ta koos oma ühekäelise venna Clyde'i ja juuksurisalongis töötava õe Melliega mõttele röövida Charlotte'i ringrada. Sellise peene röövi juures vajavad Loganid eriskummalise murdvarga Joe Bangi abi. Kahjuks on too vanglas, aga see ei takista neid.

7. “Tänapäeva apokalüpsis” ("Apocalypse Now", 1979)

Vietnam aastal 1969. Eriüksuslaste läbipõlenud kapten Willard (Martin Sheen) saadetakse džunglisse salaoperatsioonile, mille eesmärgiks on üles otsida ja tappa kolonel Kurtz (Marlon Brando), kes on enda ümber koondanud isikliku sõjaväe. Kui Willard džunglisse jõuab, satub ta aegamööda selle mõju alla, üritades siiski end ümbritseva hullusega võidelda. Ta kaaslased langevad narkootikumide küüsi ning tapetakse üksteise järel. Teekonda jätkates muutub Willard üha sarnasemaks sellele mehele, keda ta tapma saadeti.

8. “Afäär” ("The Affair", sari, 2014–)

Raskustes novellisti ja ettekandja vahel tekib armuafäär, mis muudab mõlema elu igaveseks.

9. “Ray Donovan” (sari, 2013–)

Ray Donovan on elukutseline "probleemide lahendaja" Los Angelese rikaste ja kuulsate jaoks. Ta suudab lahendada kõik probleemid, peale nende, mille on tekitanud tema enda perekond.

10. “Kuninglikud kõrgeausused” ("Royals", sari, 2015–)

Olla briti kuningliku perekonna liige võib nii mõnelegi tunduda kui puhas õnn, millega saaks enda elule lubada kõike, mida hing ihaldab. Nii see ka enamjaolt on, kuid kõige sellega kaasneb ka oma hind ja kohustused nii avalikkusele, kui ka oma perekonnale. Kui prints Liami vanem vend lahkub elavate nimekirjast ning samal ajal troonil olev kuningas teeb teatavaks, et kaalub kuningavõimust loobumist, tähendab see aga seda, et prints Liamist saab järgmine järglane troonile. Kuid samuti tähendab see ka seda, et oma võimust jääb ilma ka salakaval kuninganna Helena, mistõttu üritab nüüd viimane iga hinna eest vältida oma kullakalli trooni kaotamist.

Kui oled Elisa kasutaja

Elisa Elamuse VoD

1. "Deadpool 2" (2018)

"Deadpool 2" on tõsiseltvõetav film, aga samas on see ka kõikide kiiksude, veidruste ja eriefektidega film, mida tõeline fänn ootab. Tore punane kostüüm võib tunduda lõbus, aga tegu pole lastefilmiga. Siin peab tark vaataja juba ise oma lastele selgeks tegema, et võrdlemisi vägivaldsete oskustega Deadpool pole eeskuju lastele, kes maakodus oma tehtud puumõõkadega vehkima kipuvad. "Deadpooli" järjel on ka vanusepiirang, mis keelab seda alla 14-aastastel vaadata ja seda põhjusega.

2. "Deadpool" (2016)

Esimene osa "Deadpooli" hittfilmide seerias.

TV

3. "Mad Max: Raevu tee“ ("Mad Max: Fury Road", 2015) - Kanal2/ 10.09

Mad Maxi painab ta tormiline minevik ning ta usub, et parim viis ellu jäämiseks on üksi ringi liikuda. Sellegipoolest satub ta kokku kambaga, kes pagevad üle Tühermaa sõjamasinas, mida juhib karm Imperaator Furiosa. Nad põgenevad Tsitadellist, mida hoiab hirmuvalitsuse all Immortan Joe. Raevunud Sõjapealik kutsub kokku oma jõugu ning hakkab mässajaid halastamatult taga ajama ning konflikt paisub karmiks sõjaks.

4. "Tähtedevaheline“ ("Interstellar", 2014) - Kanal2/ 11.09

2015. aastal parimate eriefektide Oscari võitnud film “Tähtedevaheline” (“Interstellar”) on eepiline lugu hävimisohus inimkonna pingutustest otsida endale uut elupaika universumist.

5. "Armastuseta“ ("Loveless", 2017) - ETV2/ 12.09

"Armastuseta" on nii sünge ja lootusetu film, et tekitab vaid ängi ja masendust. Andrei Zvjagintsevi ("Leviaatan") lavastatud krimipõnevik jutustab traagilise loo lõhkiläinud perekonnast, isast-emast ja noorest pojast, vanemate lahutusprotsessist ning mainitud poja müstilisest kadumisest, millele järgnevad uurimine ja otsingud.

6. "Vereteemant“ ("Blood Diamond", 2006) - Filmzone/ 10.09

“Vereteemant” on pingeline põnevik, mille lavastas filmi “Viimane samurai” režissöör Edward Zwick. Filmi tegevus leiab aset 1990ndatel Sierra Leones, kus toimub kodusõda ja valitseb vägivaldne kaos. Hoolimata rahvusvahelisest keelust nendega kaubelda, on riigi üks suurimaid ekspordiartikleid vereteemantid, mille müügist saadud raha eest mässulised oma tegevust finantseerivad.

7. "12 ahvi“ ("Twelve Monkeys", 1995) - TV1000 Action/ 11.09

Režissöör Terry Gilliami uusim film "Mees, kes tappis don Quijote" jõudis just kinodesse, aga kui see sind ei rahulda, siis soovitame vaadata 1995. aasta ulmefilmi "12 ahvi", kus peaosades Bruce Willis ja Brad Pitt.

8. "Murd“ ("Fracture", 2007) - Filmzone/ 11.09

Vanameister Anthony Hopkins ja toona suhteliselt tundmatu Ryan Gosling astuvad üles selles pingelised krimifilmis.

9. "Vangla valitseja“ ("Shot Caller", 2017) - TV1000 Premium/ 13.09

Jõletu väljanägemisega Jacob Harlon on, nagu pealkirigi uhkelt kuulutab, vangla valitseja, kes kaotab trellide taga oma senised väärtushinnangud ja muutub eneselegi märkamatult kurikaelaks, keda ta varem hoopis kartnud oleks. Kongist pääsedes loodab Harlon vana elu juurde tagasi pöörduda, aga sellist võimalust talle ei anta. Niisiis tuleb muutunud mehel, kes kusjuures vanglas lisaks hirmuäratavatele tätoveeringutele ka vähemalt sama eemaletõukavad vuntsid ja lakutud soengu hankinud on, end süsteemist läbi võidelda ning seda vere ja vabaduse hinnaga.

10. "22 Jump Street“ (2014) - TV3/ 13.09

Pärast seda, kui neil on tulnud kaks korda keskkooliga rinda pista, ootab politseiohvitsere Schmidti (Jonah Hill) ja Jenkot (Channing Tatum) kõrgemate panustega mäng. Salaopp viib nad kohalikku kolledžisse, kus Jenko leiab hingesugulasi jalgpallitiimist ja Schmidt imbub boheemlaslikku kunstiteaduskonda. See aga lööb paarimeeste vahele kiilu. Nii ei oota lahendamist ainult juhtum, vaid ka omavahelised suhted. Kui need silma järgi liiga vanad esmakursuslased suudavad lõpuks tõelisteks meesteks kasvada, võib kolledž olla nende elu parim valik.

Kui oled Telia kasutaja

1. "The Deuce“ (2017 - )

Seriaali 1. hooaeg on saadaval Telia HBO striiming-teenuses ning peagi lisanduvad jooksvalt juurde USA-s eile esilinastunud 2. hooaja uued episoodid.

2. "Ema“ (2016)

Kadri Kõusaare trillerlik lugu sellest, milleni võib viia aastatepikkune enesepettus, täitumata unistused ja armastuse puudus.


3. "Jaanimardikate aed“ ("Fireflies in the Garden“, 2018) – Telia klientidele filmiriiulis tasuta

Willem Dafoe, Ryan Reynoldsi ja Julia Robertsi liigutav draama, mis keskendub ühe perekonna kolmele erinevale põlvkonnale.

4. "Mängude õhtu“ ("Game Night“, 2018)

Bateman ja McAdams on Maxi ja Annie, kelle iganädalane mängude õhtu muutub grammi võrra põnevamaks, kui Maxi sarmikas vend Brooks korraldab mõrvamüsteeriumi peo, kust ei puudu ka mängupätid ja FBI agendid. Kui Brooks röövitakse, on seegi osa mängust… eks? Kuus ülimalt võiduahnet mängijat hakkavad saladust lahendama ning avastavad, et ei “mäng” ega Brooks ise pole päris need, millena näivad. Kaootilisel õhtul järgneb üks üllatav pööre teisele. Ei ühtki reeglit, ei mingit punktiarvestust ega täit teadmiski, kes täpselt mängivad – see võib osutuda kõige põnevamaks õhtuks… või saab mäng läbi.

5. "Koerte saar“ ("Isle of Dogs“, 2018)

Wes Andersoni animatsioonide või mängufilmide isikupärane käekiri ja visuaalne jutustamise stiil on koheselt äratuntav, nii nagu ka koomilised tegelaskujud. Nii nagu Wes Andresoni eelmine ja esimene animatsioon "Fantastiline härra Reinuvader" ("Fantastic Mr Fox“), on ka "Koerte saar" ("The Isle of Dogs" täistabamus.

Kui oled Netflixi kasutaja

1. "Mercury on hädaohus" ("Mercury Rising", 1998)

Bruce Willise "Mercury Rising" ilmus samal aastal kui tema karjääri tipus ilmunud megahitt "Armageddon" ning muidugi jäi see Michael Bay plahvatusrohke filmi tõttu varju, kuigi väärib siiski tähelepanu.

2. "Päikese pisarad" ("Tears of the Sun", 2003)

Režissöör Antoine Fuqua külastas meie kinosid viimati filmiga "Kutsuge McCall 2 ("The Equalizer 2"), kus oli peaosas Denzel Washington, kes on kaasa löönud juba neljas Fuqua filmis. Seda muidugi põhjusega, sest 2001. aasta "Treeningpäev" ("Training Day") tõi Washingtonile ka Oscari.

Kohe pärast "Treeningpäeva" võttis Fuqua ette aga hoopis teist masti filmi ja selleks oli sõjamärul "Päikese pisarad", kus lõi kaasa ka Bruce Willis. See film on omamoodi teetähis, sest pärast 2003. aastat hakkas Willis osalema järjest halvemates filmides.

3. "xXx: Käima tõmmatud" ("xXx: Return of Xander Cage", 2017)

Järg 2002. aasta märulifilmile "xXx", kuigi esialgset režissööri Rob Cohenit enam pole, on siiski tagasi nii Vin Diesel kui ka Samuel L. Jackson. Järje lavastajatoolis istub Shia LaBeoufi filmide "Paranoia" ja "Kotkasilm" režissöör D.J. Caruso.

4. "Seitse aastat Tiibetis" ("Seven Years in Tibet", 1997)

Brad Pitt ja David Thewlis säravad selles Jean-Jacques Annaudi ("Quest for Fire", "The Bear", "Enemy at the Gates", "The Name of the Rose") lavastatud biograafilises draamas, mis põhineb Heinrich Harreri raamatul "Seven Years in Tibet: My Life Before, During and After".

5. "Ace Ventura" (1-2)

Jim Carrey ühed parimad komöödiad "Ace Ventura: Loomade detektiiv" ("Ace Ventura: Pet Detective", 1994) ja "Ace Ventura: Ürgne kutse" ("Ace Ventura: When Nature Calls", 1995) on nii jaburad, et ainult Carrey suudab need vaadatavaks teha.

6. "In a Valley of Violence" (2016)

Suurepärased õudusfilmid "The House of the Devil" (2009), "The Innkeepers" (2011) ja "The Sacrament" lavastanud Ti West proovis hiljuti kätt ka vesterniga ja see kukkus tal Ethan Hawke'i, John Travolta ja Taissa Farmiga abiga päris hästi välja.

7. "Designated Survivor" (2016 -)

Kiefer Sutherlandi teletäht säras kunagi väga eredalt seriaaliga "24", kuid see sai lõpuks 2014. aastal läbi. Nüüd on ta tagasi üllatavalt hea seriaaliga "Designated Survivor", mis jõudis kesta kaks hooaega, kuni telekanal ABC otsustas asja pooleli jätta. Õnneks astus vahele Netflix ja päästis olukorra ning kolmas hooaeg ilmub 2019. aastal.

8. "Tau" (2018)

Maika Monroe, Ed Skrein ja Gary Oldman mängivad selles ulmelises põnevikus, mida kriitikud usinalt maha tegid, kuid mis on tegelikult päris hea.

9. "Dirk Gently's Holistic Detective Agency" (2016 - 2017)

Seriaal põhineb samanimelisel romaanil ning tegu on väga humoorika ja leidliku komöödiaga, mille eesotsas on Samuel Barnett ja Elijah Wood.

10. "Iron Fist" (2017 - )

Marveli ja Netflixi seriaalide koostöö jätkub. "Iron Fisti" 1. hooaega ei võetud hästi vastu, aga äkki suudab teine parandada esimese vead?

Kui oled Amazon Video Prime kasutaja

1. "The Wall" (2018)

Režissöör Doug Limanil on olnud kiired ajad. Möödunud aastal linastus tal Tom Cruise lõbus märul "American Made", kuid seetõttu jäi tähelepanuta sõjadraama "The Wall", kus peaosades Aaron Taylor-Johnson ja John Cena.

2. "Anna Karenina" (2012)

Enne kui režissöör Joe Wright tõi filmiga "Darkest Hour" Gary Oldmanile tema karjääri esimese Oscari, tegi ta Leo Tolstoi 1877. aasta romaani "Anna Karenina" põhjal veel ühe ja ka väga õnnestunud ekraniseeringu.

3. "Zombieland" (2009)

Teine osa on juba kavas (see kannab nime "Zombieland Too") ning kohe kui režissöör Ruben Fleischeri "Venom" jõuab kinodesse, suundub ta tagasi filmi juurde, mis tegi ta Hollywoodi nõutuimaks lavastajaks.

4. "Layer Cake" (2004)

Enne kui Daniel Craigist sai James Bond, oli ta režissöör Matthew Vaughni ("Stardust", "Kick-Ass", "X-Men: First Class", "Kingsman: The Secret Service", "Kingsman: The Golden Circle") esimeses lavastatud filmis mees nimega XXXX.

5. "Apollo 13" (1995)

12. oktoobril saadab "Esimene inimene" Ryan Goslingu Apollo 11 missiooni raames Kuu peale. Miks mitte vaadata enne ka seda, kuidas Tom Hanks üritab tulutult Kuule minna Ron Howardi 1995. aasta draamas "Apollo 13".

6. "Bosch" (2014 - )

Veebruaris anti teada, et see Los Angelese politseiuurija Hieronymus 'Harry' Boschi karmist igapäevatööst kõnelev seriaal saab ka viienda hooaja.

7. "The Purge" (2018 - )

"Patupuhastuse" ("The Purge") frantsiis on nelja filmiga kujunenud juba nii suureks ettevõtmiseks, et seriaali loomine oli ainult aja küsimus. Amazonis on hetkel üleval 1. episood. Varsti peaksid lisanduma ka järgmised.

8. "Downton Abbey (2010–2015)

"Downton Abbey" filmi võtted said just hiljuti alguse, mistõttu ongi aeg see auhinnatud seriaal üle vaadata.

9. "Grimm" (2011–2017)

Kui Deani ja Sami lõputud seiklused üleloomuliku maailmaga võitlemist kujutavas seriaalis "Supernatural" üle viskavad, siis pakub head vaheldust "Grimm".

10. "Mozart in the Jungle" (2014–2018)

Kahel järjestikusel aastal Kuldgloobustele kandideerinud ja 2016. aastal ka kaks auhinda võitnud pooletunniste episoodidega seriaal vaatleb New Yorgi sümfooniaorkestri pingelist igapäevaelu.