Tegemist on ajalooliste sugemetega fantaasiasarjaga, sest juba eepos ise on täis maagilisi väljamõeldisi, mis tegelikult põhinevad ajaloolistel faktidel. Näiteks leidsid inimesed keskajal maapõuest mõõkasid, mis olid tugevamast metallist ja paremini sepistatud, kui sel ajal osati, mistõttu peeti neid maagilisteks relvadeks, ehkki tegelikult jäid need sinna pärast seda, kui roomlased Briti aladelt lahkusid. “Beowulf: naasmine Shieldlandsi” ei ole eepose täpne ekraniseering, küll aga on püütud säilitada kesksed elemendid, mis ajaloo vältel inimesi kujundanud on, millega endiselt samastutakse ja mida tänapäeval võib-olla teise nurga alt näha osatakse.

Kahekümne aasta eest pagendati Beowulf kodukandist ning pärast pikka üksiolekut otsustab ta kodukanti tagasi pöörduda. Mõistatuslik ja mõnevõrra eraklik, samas põhimõttekindel ja pragmaatiline, asub ta isiklikule teekonnale, mis viib tagasi juurte juurde. Beowulf saab süüdistuse asevalitseja mõrvas, ent tõestab oma süütust, kui ajab ära koletis Grendeli ja temast saab uus asevalitseja, kes linna ja oma lähedasi sel ohtlikul ajal arvukate ohtude eest kaitseb.

“Beowulf: naasmine Shieldlandsi” on lugu vaprusest, ahnusest, reetmisest, kättemaksust, truudusest, võimust, mehelikkusest, metsikusest, perekonnast ja armastusest. See on lugu heast ja halvast, kangelastest ja koletistest. Need on teemad, mis olid aktuaalsed siis ja on seda ka tänapäeval. “Sadu aastaid tagasi kuulasid meie esivanemad lugu Beowulfist, sest see oli suurepärane seikluslugu – see hirmutas, tekitas põnevust, ajas naerma ja nutma. Aga nad kuulasid seda ka sellepärast, et nad tundsid selles ära iseennast ja oma hirme. See lugu peegeldas ja kujundas neid – ning seega ka meid,” ütles sarja stsenarist James Dormer, kelle saavutuste hulka kuuluvad veel televisioonihitid “Wallander”, “Tagasilöök”, “Spioonid”, “Medicid: Firenze meistrid” ja “Suursugused Medicid”.

Sarja “Beowulf: naasmine Shieldlandsi” on võrreldud näiteks “Troonide mänguga”, kuid sarja loojad ise leiavad, et see sarnaneb rohkem “Sõrmuste isandaga”. Kõrgtasemel eriefektid ja hingematvalt ilus võttepaik Inglismaa kirdeosas muudavad sarja tõeliseks maiuspalaks. Lisades siia äkilised võitlused ja tagaajamised ning inimloomuse igipõlised iseärasused, on põnevad õhtud teleri ees garanteeritud. Väärib tähelepanu, et peaosatäitja Kieran Bew sooritas suurema osa trikkidest ise (ja murdis selle käigus ka kolm ribi).

Vaata sarja “Beowulf: naasmine Shieldlandsi” telekanalil Epic Drama ning ela kaasa põnevatele tegelaskujudele ja Beowulfi kangelaseks kujunemise loole. Kanali nägemiseks võtke palun ühendust oma teleteenuse pakkujaga.

Jaga
Kommentaarid