Variety andmetel ei ole tulemas “Noore paavsti” teine hooaeg, vaid tootjate HBO ja Sky Itaalia kinnitusel piiratud hulk Sorrentino loodud uusi episoode tänapäevasest paavstiametist. Seepärast on ka uue sarja nimi “Uus paavst”.

2017. aasta jaanuaris Eestis esilinastunud menusari “Noor paavst” räägib väljamõeldud loo esimesest USA päritolu paavstist Pius XIII-st. Konservatiivne Itaalia juurtega noor paavst osutub märksa konservatiivsemaks, kui Vatikanis oodati, maadeldes lisaks kiriku doktriini küsimustele ka isikliku kriisiga. Saatanlikult kavala paavstina astus sarjas üles kahel korral Oscarile kandideerinud Jude Law (“Külmale mäele”, “Andekas härra Ripley”), kes teenis tänavu paavstirolli eest Kuldgloobuse nominatsiooni.

Jude Law osalemine “Uues paavstis” on leidnud Independenti andmetel kinnitust, ent pole teada, kas ta jätkab paavsti rollis või mitte. See on andnud põhjust kuulujuttudeks, et uue paavstina astub sarjas üles hoopis John Malkovich, kuna ka tema rolli kirjeldust või üldist iseloomu ei ametlikult avaldatud.

Malkovich on kaks korda nomineerinud Oscarile rollide eest filmides “Koht südames” ja “Tulejoonel”. Tema teised tuntumad ülesastumised on näiteks linateostes “Päikese impeerium”, “Surmaväljad”, “Vanglaekspress”, “Kaitse taeva all”, “Hiirtest ja inimestest”, “Petised”, “Ripley mäng”, “Peksupoisid”, “Olles John Malkovich”, “Vampiiri vari”, “Põletada pärast lugemist”, “Mulholland Falls”, “Ohtlikud suhted”, “RED: Eriti ohtlikud agendid 1 ja 2” ning “Soojad kehad”.

“Uue paavsti” võtted algavad The Hollywood Reporteri andmetel Itaalias novembrikuus. Selle režissööriks ja üheks stsenaristiks on samuti Paolo Sorrentino, kes võitis oma linateosega “Kohutav ilu” (“La Grande Bellezza”) 2014. aastal nii parima võõrkeelse filmi Oscari kui ka Kuldgloobuse ning parima mitteinglisekeelse filmi tiitli Briti Filmiakadeemialt. Uue sarja esilinastumist oodatakse järgmisel aastal.