Sam Peckinpahi 1969. aasta eepiline vestern "The Wild Bunch" kuulub õigusega filmiklassika hulka ning muidugi on õiguste omanik Warner Bros. üritanud juba aastaid uusversiooni teha.

2011. aastal andis Warner teada, et "The Wild Bunch" uusversiooni kirjutab Brian Helgeland ("L.A. Confidential", "Mystic River") ning filmi palgati lavastama legendaarse Ridley Scotti väga huvitava käekirjaga vend Tony Scott ("Top Gun", "Beverly Hills Cop II", "The Last Boy Scout", "True Romance", "Crimson Tide", "Enemy of the State", "Spy Game", "Déjà Vu", "Unstoppable"), kes kahjuks lahkus meie hulgast 2012. aastal sooritatud enesetapu järel. See pani ka kogu projekti seisma.

2013. aastal selgus, et uusversiooni peaossa asub Will Smith, kes on ühtlasi ka produtsent. Selles versioonis oleks narkoagentuuri DEA häbistatud agent kokku pannud meeskonna, et minna võitlema Mehhiko narkokartelli juhiga ja varastada tema varandus. Toona polnud teada, kes asub filmi lavastama ning samal ajal otsiti ka uut stsenaristi.

2015. aastal jõudis avalikkuse ette info, et filmi lavastab ja kirjutab Jonathan Jakubowicz ("Hands of Stone") ning lugu leiab samuti aset tänapäeval ja puudutab agentuure ja narkokartelle. Jakubowicz lähtus toona David Ayeri ("Suicide Squad", "End of Watch", "Bright") ja Brian Helgelandi varasemalt kirjutatud stsenaariumitel.

Nüüd aga selgus, et 1995. aasta "Bravehearti" eest parima režissööri ja filmi Oscarid võitnud Mel Gibson on "The Wild Bunchi" kaasstsenarist, produtsent ja ka režissöör. Algupärases filmis lõid kaasa omaaegsed staarid William Holden, Ernest Borgnine, Robert Ryan, Edmond O’Brien, Warren Oates, Jaime Sanchez ja Ben Johnson. Uue nägemuse näitlejate kohta pole veel midagi teada. Samuti pole teada, kas tegu on otsese uusversiooniga nagu oli seda 1960. aasta "The Magnificent Seven" hiljutine uus nägemus või lähtutakse varasemalt töös olnud ideedest.

"The Man Without a Face", "The Passion of the Christ" (mille järg on samuti arenduses), "Apocalypto" ja "Braveheart" režissööril Gibsonil on praegu töös Teise maailmasõja ajal toimuv draama "Destroyer".

Näitlejana astus Gibson vahepeal üles Veneetsia filmifestivalil esilinastunud krimidraamas "Dragged Across Concrete", komöödias "Daddy's Home 2" ja põnevikus "Blood Father". Järgmisena näeme teda näitlejana koos Colin Farrelliga märulis "War Pigs", ulmefilmis "Boss Level" ja kui kohtuvaidlused lõpuks lahendatakse, siis ka draamas "The Professor and the Madman".

Allikas: Deadline Hollywood