Tõrva Dokfest peab oma viiendat sünnipäeva ja sellel puhul on programmis rekordarv filme - 14 dokumentaali. Sel aastal on au sees Eesti, linastub üheksa Eesti dokumentaalfilmi. Välismaiste filmide valik on varasemalt olnud esindatud mainekatel festivalidel Docpoint ja IDFA. 11. oktoobril toimub laste- ja noortepäev ning põhiprogramm saab alguse 12. oktoober kell 18:00 filmiga “Rodeo”, kuhu tuleb kohale ka filmi režissöör Raimo Jõerand.

Festivali kunstiline juht Marianna Kaat: “Tavaliselt on teised inimesed ja nende lood meile inspiratsiooniks. Sel aastal tahame ka meie inspireerida ja üllatada, seetõttu on Dokfesti programm suunatud hämmastavate inimeste lugude jutustamisele läbi filmi. Ekraanil olevad lood on ausad ja siirad.”

“Programmi koostades pidasime silmas, et pakukisme filmielamust kõikidele huvilistele kooliõpilastest eakateni. Dokfesti programmis on lood inimestest, kes tegutsevad erinevates eluvaldkondades - muusika, meditsiin, usk, seksuaalharidus, primatoloogia, kunst ja palju muud.” kinnitab festivali programmijuht Mai Kroonmäe.

Tutvu festivali ajakava ja programmiga SIIT.

MTÜ Rabarebased korraldab Tõrva Dokfesti sel aastal viiendat korda. Festival toimub Tõrva kinos Koit, mis on üks kolmest ainulaadsest kinomajast Eestis. Festivali rahastab: Tõrva Vald, Eesti Kultuurikapital, Eesti Filmi Instituut, LEADER programm ja erasponorid.