15-aastane kaunitar Lara on äsja kolinud koos isa ja väikevennaga teise linna ning peab pere eest hoolitsemise kõrval kohanema ka uue kooli, sõprade ja trenniga. Lara suurimaks unistuseks on saada baleriiniks ning füüsiliselt ja vaimselt kurnavad treeningud balletikoolis on tema elu põhiosaks. Kuid varvaskingade ja tüllseelikute maailmas läbi löömiseks tuleb Laral ületada üks väga suur kuristik. Nimelt on ta sündinud poisina.

Režissöör Lukas Dhontis tekitas juba lapsena segadust, miks ta peab skaudina metsas telkima ja mudas roomama, kui ta selle asemel meelsamini laulaks, tantsiks ja näitleks. Filmikoolis õppimise ajal loetud uudis poisi kehas sündinud tüdrukust andiski ainest "Tüdruku" loo sünnile. Režissöör otsustas oma debüütfilmis uurida suhtumist sugudesse, meie arusaama mehelikkusest ja naiselikkusest. Kuid eelkõige on see lugu noore filmikangelanna sisemisest võitlusest, tema visadusest saada selleks, kes ta sisimas on, isegi kui eesmärgi poole püüdlemine esitab väljakutse tema kehale ja tervisele.

"Tüdruk" esilinastus 2018. aastal Cannes'i filmifestivali kõrvalprogrammis Un Certain Regard, kus ta pälvis kriitikute auhinna. Režissöör Lukas Dhont võitis Cannes'is Kuldkaamera parima debüütfilmi eest ning samuti tunnistati "Tüdruk" parimale LGBT+ filmile antava Queer Palmi vääriliseks. Äsja nomineeris Euroopa Filmiakadeemia "Tüdruku" parima debüütfilmi FIPRESCI auhinnale. Belgia valis filmi oma riigi kandidaadiks parima võõrkeelse filmi Oscarile.

Filmi peategelast otsiti nii poiste kui tüdrukute seast ja Lara kehataja leidmine ei olnud kerge. Rolli saanud Victor Polster osales castingul balletitantsijate taustarollidesse, kuid valiti peaossa. Lapsena näitlemist õppinud noormees on õppinud Antwerpeni Kuninglikus Balletikoolis ning edukalt esinenud paljudel balletikonkurssidel. Oma debüütrolli eest võitis Victor Polster Cannes'i filmifestivali kõrvalprogrammi Un Certain Regard parima näitleja auhinna.