"Lemmikloomasurnuaid" ("Pet Sematary") ilmus raamatu kujul 1983. aastal ning film valmis kõigest kuus aastat hiljem 1989. aastal. Mary Lamberti lavastatud ekraniseering oli hirmus omal ajal ja on seda ka praegu.

See on üks neist Kingil põhinevatest paljudest õudusfilmidest, mida võib nimetada õnnestunuks, sest me kõik teame, et kõige paremad Kingil põhinevad filmid on siiski need, mis ei kuulu horrori alla ("Green Mile", "Shawshank Redemption", "Stand by Me", "Apt Pupil"), kuigi "Carrie", "The Shining", "The Dead Zone", "Misery", "Secret Window", "1408", "The Mist", "It", "Gerald's Game" ja "1922" on siiski väga head filmid.

1989. aasta "Lemmikloomasurnuaid" ("Pet Sematary") oli edukas nii rahalises kui kriitilises mõistes, mis muidugi tõi kaasa ka järje "Pet Sematary Two" (1992), mille lavastas esimese osa eest vastutanud Mary Lambert. Film oli aga kohutav rämps, kuigi selle peaosas oli aasta varem James Cameroni filmis "Terminator 2: Judgment Day" suurepärase rolli teinud Edward Furlong.

Seejärel jäeti raamat päris pikaks ajaks rahule, kuid möödunud aastal linastunud klounihorrori "It" üüratu edu järel pandi uusversiooni masinavärk uuesti tööle ning nüüd on tulemus käes. Filmi peaosades on Jason Clarke, Amy Seimetz ja John Lithgow. Seda lavastavad Kevin Kölsch ja Dennis Widmyer, kes tegid koos Wes Craveni "Screami" filmidel põhinenud teleseriaali ning olid ka 2014. aasta õudusfilmi "Starry Eyes" režissöörideks ja kuna viimane oli täitsa viisakas ponnistus, siis on lootust, et seda on ka "Lemmikloomasurnuaid".

"Lemmikloomasurnuaid" linastub Eesti kinodes 5. aprillil.