Kas Marilyn Monroe eelistas naisi meestele?

Marilyn Monroe on tuntud kui tõeline seksisümbol. Paljud mehed jumaldasid teda ja on neidki, kes jumaldavad kaunitari siiani. Küll aga võib paljudele tulla üllatuseks, et kaunis naine võis olla omasooihar. Monroe enda sõnul oli tal kokkupuuteid tähtedega nagu Joan Crawford, Barbara Stanwyck, Marlene Dietrich, Judy Garland, Brigitte Bardot, Jane Russell, Anne Baxter ja isegi Elizabeth Tayloriga, kes oli tegelikult heteroseksuaal.

Kusjuures eelmainitud nimed pole esile toodud vaid kõlakate põhjal. Neist mõnedel on ka kindel tagapõhi olemas. Mõni aeg enne enesetappu käis Monroe psühhiaatri juures ja rääkis oma kogemustest. Muuhulgas pajatas bravuuritar ka voodielust Joan Crawfordiga. Nendest vestlustest on muide helisalvestised. Monroe pihtis hingetohtrile, et tänu talle sai Crawford sellise orgasmi, et värises voodis nagu hullumeelne. Hiljem tahtis Crawford asja korrata, kuid Monroe andis talle korvi, sest ei usaldanud Crawfordi.

Käisid ka jutud, et Monroe võrgutas ära Elizabeth Taylori. Seda mitmel põhjusel: Taylor oli tema rivaal Hollywoodis, kellega tuli pidevalt mõõtu võtta ja lisaks oli Taylor kindel heteroseksuaal, mistõttu pakkus ta preili Marilynile väljakutset. Kogu lugu kulmineerus 1961. aastal Las Vegases. Taylor kirjutas hiljem, et lasi Monroel kogu töö ise ära teha. Rohkem neil selliseid kokkupuuteid polnud.

Režissöör Jean Negulescole, kellega koostöös valmis linateos "How to Marry a Millionaire", olevat Monroe pihtinud, et ta pole mehega seksides kunagi orgasmini jõudnud. See võis olla põhjustatud ka Monroe günekoloogilisest häirest, mistõttu oli tal seksides vaagnapiirkonnas alati valus. Võib-olla just seetõttu ei tahtnud ta meestega eriti magada.

Katharine Hepburn

Hepburn on arvatavasti üks tunnustatumaid näitlejaid Hollywoodi ajaloos. Kas teda oleks aga saatnud samasugune edu, kui oleks teatud tema eelistustest magamistoas?

Mitme allika väitel oli Hepburnil 25 aastat suhe näitleja Spencer Tracyga, kuid tegelikult olid nad rohkem sõbrad, kui armastajad. Stsenarist ja LGBT-aktivist Larry Kramer ütles, et nii Spencer kui ka Hepburn olid mõlemad omasooiharad. Kõik Hollywoodis teadsid seda, kuid keegi ei kirjutanud sellest.

Poisiliku olekuga Hepburn oli meestest küll huvitatud, kuid eelistas siiski naisi. Scotty Bowers meenutab, et nägi filmidiivat kord ühel peol kandmas ülikonda ja seitlit. Bowers mäletab, et näitlejad, režissöörid ja filmiprodutsendid pidid järgima lepingus olevaid ettekirjutusi, mille hulka kuulus ka see, et kui keegi oli omasooihar või biseksuaal, siis sellest ei tehtud avalikult juttu. Võib-olla just seetõttu ei hakanud keegi pasundama, et Hepburn eelistab tegelikult naisi meestele. Kunagi olevat Hepburn Bowersilt isegi küsinud, kas mees suudaks leida talle kena tumedanahalise neiu, kes poleks liialt üles löödud.

Greta Garbo

Rootsis sündinud ja 1920. ja 1930. aastatel hiilgeaegu nautinud Hollywoodi staar Garbo puges filmimaailma ja avalikkuse eest peitu 35-aastaselt. Andekas naine ei abiellunud kunagi ja tal polnud lapsi. Samas räägitakse, et Rootsi kirjastaja Lars Saxon ja Ameerika tummfilmide staar John Gilbert olevat teinud naisele kolm korda abieluettepaneku.

Ühele MGMi filmistuudio märkmepaberile, mis on Rootsi postimuuseumi valduses, kirjutas Garbo, et "naine" on tema arust kole sõna ja ta soovib kogu oma elu veeta vallalisena. Garbo oli biseksuaal ja see polnud Hollywoodis kellelegi saladuseks. Ühel hetkel jõudis uudis ka avalikkuseni. Ajakirjandusele ei soovinud Garbo oma eraelust midagi pajatada. Ta jättis endast alati pisut müstilise mulje.

Tõenäoliselt oli Garbo kaaslastest tuntuim nimi Marlene Dietrich, kellega ta sai tuttavaks Weimaris Berliinis enne seda, kui Garbost sai tuntud näitleja. Räägitakse, et Garbo kannatas Dietrichi pärast suurt hingevalu. Tollal 20-aastane Garbo uskus, et Dietrich armastab teda, kuid 24-aastase Dietrichi jaoks oli tegemist vaid füüsiliste mõnude nautimisega.

Teiste seas nahistas Garbo staaridega nagu Mercedes de Acosta, Marilyn Monroe, Salka Viertel, Louise Brooks, Billie Holiday, Lilyan Tashman ja Tallulah Bankhead. Garbo ise nimetas enda armuseikluseid elevust tekitavateks saladusteks. Nüüd pole need enam aga kellelegi saladused.

Clark Gable

Temast on räägitud ka kui Hollywoodi kuningast. Gable oli viis korda abielus ja tal oli kaks last. Ta oli kahtlemata üks tuntud naistemees, kes sebis Hollywoodi staarihakatisi, kes olid hiljuti jala ukse vahele saanud. Tähelepanuta ei jäänud ka need naisstaarid, kellega koostöö kinolinal sujus.

Küll aga on liikunud jutud, et enne kui Gable sai tuntuks läbi filmide nagu "Gone with the Wind" ja "It Happened One Night", osutas ta enda karjääri edendamise nimel seksuaalseid teeneid ühele ja teisele poole.

Raamatus "Clark Gable: Tormented Star", kirjutab autor David Bret, et Gable'i geiseiklused tõid mehele moel või teisel kasu. Samas ei pruugi David Breti raamat olla sugugi tõsiseltvõetav, sest ta mustab Clark Gable'it üht- ja teistmoodi, kuid lõpuni jääb selgusetuks, millised on Breti tõendid ja aluspõhi.

Lisaks on räägitud, et Gable ei tahtnud rolli filmis "Gone with the Wind", sest filmi esialgne režissöör Goerge Cukor oli avalikult gei. Miks see aga Gable'it häiris? Väidetavalt oli Cukor kursis Gable'i seiklustega geimeeste hulgas tema karjääri alguspäevil. Seetõttu oli tekitas Gable's koostöö Cukoriga ebamugavust. Suures osas on see aga spekulatsioon.

Marlon Brando

Tõenäoliselt on Brando üheks tuntuimaks filmirolliks Vito Corleone kehastamine filmis "The Godfather". Brando oli oma aja üks tuntumaid näitlejaid ja tõsiseltvõetavamaid filmistaare. Ta oli maskuliinne mees, kes oli neli korda abielus ja kuulujuttude järgi oli tal lausa 17 last. Samas on aga liikunud jutte, et tegelikult oli Brando hoopis biseksuaal ja talle pakkusid huvi ka mehed.

Väidetavalt oli Brando tuntuim salasuhe filmi "Rebel Without a Cause" staari James Deaniga. Darwin Porteri sulest ilmunud raamatus "Brando Unzipped" kirjutatakse aga, et näitlejal oli seiklusi ka teiste meestega, kelle hulka kuuluvad näiteks Cary Grant, Montgomery Clift ja Sir John Gielgud.

Raamatus seisab, et James Deaniga oli Brandol suhe aastaid, kuid tegemist oli pigem rahutu suhtega, milles olid suured tõusud ja mõõnad. Väidetavalt läksid mehed kord ühel Santa Monicas Californias toimunud peol kähmlema. Tüli nägi pealt mitu tosinat inimest. Pikk ja kauakestev suhe oli Brandol aga Montgomery Cliftiga.

Allikas: Medium.com