New Yorgi Skandinaavia majas toimuval üritusel näidatakse kokku 18 filmi ja enamjaolt on tegemist filmide esmakordse näitamisega kas New Yorgis või USA-s üldse.

Eesti filmidest on programmi valitud Raimo Jõeranna ja Kiur Aarma dokumentaalfilm "Rodeo", Jaak Kilmi "Sangarid", lühifilmidest tulevad näitamisele Anna Hintsi "Jää“, Madli Lääne "Kolm päeva augustis", Jeronimo Sarmiento "Jahiloom" ja Chintis Lundgreni animafilm "Manivald". Oma filmi sõidab esitlema ka režissöör Raimo Jõerand. Festivali avab retrospektiiv Baltimaade vanematest dokumentaalfilmidest ja nende hulgas on ka Andres Söödi "511 paremat fotot Marsist“.

Lisaks toimub 17. oktoobril New Yorgi ülikoolis Balti poeetilisele dokumentaalfilmile pühendatud erilinastus ja paneeldiskussioon, millel osaleb ka produtsent ja režissöör, Tallinna Ülikooli filmiloolane Riho Västrik. Erilinastusel näidatakse ka Mark Soosaare dokumentaalfilmi "Kihnu naine".

Balti filmifestival New Yorgis sünnib Eesti, Läti, Leedu New Yorgi peakonsulaatide, New Yorgi Skandinaavia maja ning Eesti Filmi Instituudi, Läti filmikeskuse ja Leedu filmikeskuse koostöös. Lisaks Baltimaade filmikultuuri tutvustamisele on ürituse ühiseks eesmärgiks tähistada ka käesolevat juubeliaastat.