Johnny English´i tegelaskuju ei saagi väga tõsiselt võtta, kuna pearollis on armastatud ja eelkõige Mr.Beani rolli poolest tuntud Rowan Atkinson. Tema rumalad näoilmed ja totakad olukorrad, millesse ta kogu aeg satub, meeldivad paljudele, kuid kindlasti on ka neid, kellele selline huumor absoluutselt korda ei lähe.

Ühe jaburalt naljaka filmielamuse saab siit kindlasti, nii et kui vaatajal on halb tuju või muud asjad liiga üle pea kasvanud, võiks huumoriküllasest vaatamisest abi saada. Atkinson on taaskord omas elemendis ja kuigi ma ei ole tema tulihingeline fänn, leian siiski, et ta teeb oma rolle alati hästi. Ta on teinud ka tõsisemaid rolle, aga veiderdamine sobib talle paremini. Või siis ollakse sellega rohkem harjunud, ehkki Atkinson on päris elus muidugi ka tõsine ja asjalik inimene.

Taaskord saab salaagent Johnny English omale missiooni – seekord on vaja rajalt maha võtta häkker, kes soovib tervest maailmast ära võtta interneti ja sellega paksu pahandust korda saata. Kõiksugu tagaajamisi, tobedaid hüppamisi, kummalisi tuli - ja külmrelvi saab filmis palju näha. Kuna kõik see tundub ikka väga hullumeelne, siis imestan, et miks pole Johnny Englishist mõnda suuremat videomängu tehtud?

"Johnny English asub vastulöögile"

Lisaks kõigele muule visatakse selles filmis Englishile ette ka kaunis naine (Olga Kurylenko), kes täidab oma rolli kenasti. Filmis kohtab ka päris mitu auhinnatud Briti näitlejat, nende seas näiteks Emma Thompson ("Mõistus ja tunded" ,1995) ja Iirimaa vanameister Michael Gambon ("Harry Potteri" filmid, "Varaste kuningas").

"Johnny English asub vastulöögile" algab kulunult ja igavalt. Kõik naljad on juba nähtud, kuuldud ja midagi oli nagu kogu aeg puudu. Natukene hiljem, kui filmi lisati ühel hetkel ka tümpsuvat muusikat, hakkas tempo kiiremini tõusma ja märulit pakuti rohkem. Ma ei teagi, mis seal päris alguses juhtus, sest kõik tundus tõesti liiga kuiv ja tavaline. Tegu pole õnneks väga pika filmiga, nii et selles osas tulevad ka plusspunktid.

Lohisevad ja pikad möllukomöödiad moodustavad tänapäeval omaette hulluse, aga õnneks see film nende hulka ei kuulu. Komöödia oli mõõdukalt tehtud, mitte liiga pikaks lohistatud ja seetõttu olen ka oma hinnangus leebem. Tegu on puhta meelelahutusega, mille Atkinson kõik hästi välja kannab. Ega ei imestaks üldse ka neljanda osa üle, iseasi ka see vajalik oleks. Kui tuleb, siis tuleb ning minu silmis andku tuld.

"Johnny English asub vastulöögile"

Englishil on fännibaas olemas ja neile läheb film kindlasti peale. Kui eelnevad kaks osa nägemata, siis see ei mängi väga suurt rolli, sest paroodia stiilis Bondi-versioon on lihtne ja loogiline. Kellele komöödiad istuvad, võib kohe vaatama minna. Kaotada midagi ei ole ja poolteist tundi on rõõmsalt sisustatud.

Koomiline variant James Bondist on taas tuhast tõusnud ja valmis uuteks kangelastegudeks. Hullumeelset kaost korraldav superagendi seiklused pakuvad lõbusat elamust ja ka natukene vaheldust hämaratesse õhtutesse. Üldse mitte halb järjefilm juba nähtud temaade ja naljadega, mis täidab oma eesmärgi.

"Johnny English asub vastulöögile" on praegu kinodes.