lAinsana ellu jäänud neiust on kasvanud paranoiline ja hirmudest vaevatud naine. Tema lähedased, tütar ja lapselaps, on ajapikku Lauriest võõrdunud, kuna ei suuda ega soovi elada pidevas relvastatud valmisolekus ja ohu hirmus. Kuigi koletis kannab eluaegset vanglakaristust, on Laurie veendunud, et kunagi saabub hetk, mil nad kohtuvad taas.

On järjekordne halloweeniöö ja ühe teatava vangla kinnipeetavaid transportiva bussiga ei lähe asjad nii nagu peaksid. Michael tuleb lõpule viima veretööd, mis tookord lõpetamata jäi, ent Laurie on viimaseks vaatuseks valmistunud.

Laurie tütre, kaastunde ja frustratsiooni vahel pendeldava Karenina astub üles Judy Greer ("Jurassic World", "Ant-Man"). Ema ja vanaema vaheliste suhtekaride vahel laveeriva teismelise tütretütre Allysonina teeb võluva rolli uustulnuk Andi Matichak. Will Patton ("Armageddon") mängib nüüdseks eakat politseiohvitser Hawkinsit, kes esimeses filmis Myersi trellide taha saatis. Haluk Bilginer aga kehastab Dr. Sartain’i, vanglapsühhiaatrit, kes on aastakümneid olnud Michaeli terapeut.

Inspireeritud John Carpenteri kirjutatud ja lavastatud 1978. aasta Halloweeni filmist, on režissöör David Gordon Green ja produtsent Danny McBride algupärasest loost arendanud edasi uue, vahepealseid osi kõrvaleheitva originaalse sündmusteliini. Filmi produtsent ja loominguline nõustaja on horroržanri vanameister John Carpenter isiklikult ning talle sekundeerib kaasaja edukaim õudusfilmide produtsent Jason Blum.