Anu Auna koguperefilm "Eia jõulud Tondikakul" on üks Eesti Vabariik 100 filmikonkursi finalistidest. Tegu on "Polaarpoisi" režissöörina tuntud Anu Auna teise täispika mängufilmiga.

Loo tegevus toimub jõulude ajal, peategelane on 9-aastane loodusehuviline linnatüdruk Eia, kelle vanematel ei leidu tema jaoks kuigi palju aega. Kuna Eial maal elavaid vanavanemaid ei ole, siis saadavad jõulude ajaks tööreisile sõitvad ema ja isa tüdruku koolivaheajaks külla endise metsavahi Oti juurde, kes elab oma kaasaga Lõuna-Eesti metsade vahel. Seal ootavad Eiat ees uued sõbrad ja põnevad avastused… Muinasjutuhõngulise linateose üheks peateemaks on peresuhete ja sõpruse kõrval ka Eestimaa ilus loodus kui paik, kust leiavad rahu, kaitset ja tuge nii väikesed kui suured, nii inimesed kui loomad.

"Eia jõulud Tondikakul" režissöör on Anu Aun, produtsent Maie Rosmann-Lill, operaator Heiko Sikka, loodusoperaator Remo Savisaar ja kunstnik Matis Mäesalu. Filmi planeeritav eelarve on 1 149 000 eurot, millest 837 000 eurot eraldati projektile Eesti Vabariik 100 konkursi raames.

Film valmib produktsioonifirmade Luxfilm ja Kinosaurus Film koostöös ning linastub Eesti kinodes 7. detsembril.