Viis Oscarit võitnud ajaloolise märulifilmi esimese osa režissöör Ridley Scott on otsustanud "Gladiaatori" järjefilmiga edasi liikuda, vahendab Hollywood Reporter.

Väidetavalt filmiettevõtte Paramount Pictures alt välja tuleva filmi projekt on alles algusjärgus, kuid avalikkusele on antud teada, et järjefirm keskendub keiser Marcus Aureliuse tütre Lucilla (Connie Nielsen) poja Luciuse (Spencer Treat Clark) loole.

Mäletatavasti soovis "Gladiaatoris" Luciuse võimuihar onu Commodus (Joaquin Phoenix) poissi mõrvata, kuid peaosaline Maximus (Russel Crowe) päästis ta. Seda aga, et milline Luciuse lugu täpsemalt välja nägema hakkab pole hetkel veel teada.

Filmi stsenaristiks saab Peter Craig, kes on kirjutanud "Näljamängud: Pilapasknäär" mõlemad osad ning tegeleb hetkel ka "Top Guni" järjeloo kirjutamisega.

Aastal 2000 esilinastunud "Gladiaator" teenis ligi 500 miljonit dollarit ning võitis 5 Oscarit. Film räägib Rooma impeeriumi väejuhist Maximus Decimus Meridiusest (Russel Crowe), kes peale keiser Marcus Aureliuse mõrva oma lihase poja Commoduse (Joaquin Phoenix) poolt reedetakse. Maximuse perekond tapetakse, kuid ta ise pääseb. Samas langeb Maximus orjakaupmeeste küüsi ning uuesti vaba mehe staatusesse tõusmiseks peab ta haarama mõõga ja gladiaatorina tippu tõusma.

Režissöör Scott on tegelikult juba aastaid rääkinud "Gladiaatori" võimalikust järjest, mis tooks surmast tagasi Maximus Decimus Meridiuse (Crowe). Järje stsenariumi kirjutaski ühel hetkel valmis ei keegi muu kui geniaalne muusik ja sama hea stsenarist Nick Cave (John Hillcoati "The Proposition" ja "Lawless"). Ainuke probleem seisnes selles, et Cave'i lugu oli täiesti pöörane: tema idee kohaselt äratavad Rooma jumalad Maximuse surnust üles, et ta tapaks Jeesuse, Edasi oleks mees elanud igavesti, osaledes Teises maailmasõjas ja Vietnamis ning lõpetades tänapäeva Pentagonis. Scottile idee meeldis, aga stuudiole mitte. Ühe versiooni kohaselt pidi Maximus võitlema elu eest hoopis teispoolsuses. Need jäidki kõik ideedeks, sest Paramount jäi siiski loo reaslistliku versiooni juurde.