1. "Igaviku väravas" - kinodes 11. jaanuarist

Sünopsis: Kunstnik, muusik, luuletaja ja intellektuaal Julian Schnabel lavastab harva ja teeb alati koostööd oma parimate sõpradega. Saanud inspiratsiooni Musée d’Orsay näitusest "Van Gogh/Artaud. Mees, kelle enesetapu tegi ühiskond”, üritas ta panna kirja Van Gogh’ tegelikke mõtteid ja reaktsioone tema keerulise elu saatuslike sündmuste keerises. Ta laenas filmi nime ühelt Van Gogh’ viimaselt maalilt ning sõitis võtteperioodiks paikadesse, kus nimetatud sündmused tõesti aset leidsid (Arles ja Auvears-sur-Oise).

2. "Kliimaks" - pole veel teada

Sünopsis: Mitukümmend noort tantsijat osalevad tööintervjuul – kõik tahavad saada osa uuest, karjääri upitavast tantsu¬lavastusest. Pärast esimesi proove toimub linnast väljas väiksema grupi pidu hoones, kus tiim parasjagu elab ja harjutab. Õhtu edenedes ilmneb, et keegi on peohitiks kujunenud Sangria sisse puistanud aineid, mis päris kindlasti sinna ei kuulu…

3. "3 päeva Quiberonis" - pole veel teada

Sünopsis: Romy Schneider on kinoikoon, keda paljud armastavad ja keda paraku sageli ka hukka mõistetakse. Austrias sündinud täht ei tundnud end kunagi lõpuni koduselt ei Austrias ega ka Saksamaal, kus talle pakuti üksnes rolle, mis kinnistasid tema kui igavese printsessi kuvandit. Prantsusmaal õnnestus Romyl end uuesti avastada, jätkates samas võitlust oma sisemiste deemonitega.

4. "Mineviku labürindid" (PÖFFil "Kõik teavad" nime all) - kinodes 1. märtsist

Sünopsis: Laura (Penélope Cruz) sõidab Buenos Airesest tagasi kodukülla oma õe laulatusele. Ta leiab eest perekonna ja ka vanu sõpru ning mitte lõpuni unustatud kunagise armastuse. Ent siis leiab aset üks ootamatu sündmus, mis raputab õnnelikku keskkonda, tuues päevavalgele saladused, varjatud vimma ja vastakad tunded.

5. "Külm sõda" - kinodes 18. jaanuarist

Sünopsis: Wiktor on helilooja. Zula on palju noorem, särtsakas ja optimistlik tüdruk. Neiut iseloomustab kasvõi see, kuidas ta jutustab oma minevikust: isa ajas mind kogemata emaga sassi ja ma pidin talle noa abil selgitama tema eksitust. Wiktor tahab emigreeruda Läände, Zula on rahul oma kodumaaga. See on kahe inimese piiritu armastuse lugu, millel on siiski raamid – stalinism, sula, külm sõda, raudne eesriie.

6. "Lesed" - kinodes 30. novembrist

Sünopsis: "Lesed" on lugu neljast naisest, kel pole midagi ühist peale tohutu võlakoorma, mille on endast maha jätnud nende kurjategijatest abikaasad. Pinged jõuavad keemispunkti, kui Veronica (Viola Davis), Alice (Elizabeth Debicki), Linda (Michelle Rodriguez) ja Belle (Cynthia Erivo) otsustavad saatuse omaenda kätesse haarata ning oma jõud ühendada. Tulemuseks on hulljulge plaan, mille eesmärgiks on tagada endale elu, kus ei pea igal sammul surmahirmus üle õla vaatama...

Oscari-võitjast lavastaja Steve McQueen ("12 aastat orjana") ja menukirjanik Gillian Flynn ("Kadunud") toovad teieni karmi ja kompromissitu, tänapäevase maailma eluolu peegeldava põneviku, mille võtmesõnadeks on kuritegevus, kirg ja korruptsioon.

7. "Loojang" - kinodes 3. jaanuarist

Sünopsis: Oscari-võitja László Nemes viib vaataja sügavalt isiklikule teekonnale läbi tuledesäras Budapesti 20. sajandi algul. Imekaunis Irisz (tugev näitlejatöö Juli Jakabilt) naaseb oma töökohta peenes kübarapoes, mille on tema kadunud ­isalt üle võtnud ahne aristokraat Oszkár (Rumeenia leegionär Vlad Ivanov). Kuulujutud vennast, kellest Irisz pole varem midagi kuulnud, sunnivad naist võtma ette kartmatuid otsinguid hoiatuste kiuste, mis soovitavad tal ohtli­kust linnast põgeneda.

8. "Nuga südamesse" - kinodes 4. märtsist

Sünopsis: Suvi 1979. Anne Pareze (Vanessa Paradis) püüab elus hoida väikest pornole spetsialiseeruvat filmistuudiot ja võita samal ajal tagasi oma kallima Loïse (Kate Moran) tähelepanu. Nagu elu poleks selletagi raske, selgub, et keegi ¬tapab noaga stuudio filmide meeskonnaliikmeid ja näitlejaid. Anne, kes püüab kõigega ise toime tulla, hakkab uurima, kes on nende mõrvade taga, ning müsteerium rullub lahti otse tema enda kinosaalis…

9. "Piir" - pole veel teada

Sünopsis: Cannes’i filmifestivalil Un Certain Regard kõrvalprogrammi võitnud "Piiri" peategelaseks on tolliametnik Tina. Ta on kogu elu pidanud häbenema oma keskmisest inetumat välimust, kuid eriliselt terav haistmismeel on aidanud tal oma tööd hästi teha. Kui tollipunkti satub samasuguse pelutava välimusega Vore, algab Tina teekond oma tõelise identiteedi leidmiseks.

10. "Poevargad" - kinodes 7. detsembrist

Sünopsis: Ühes Tokyo äärelinna nurgakeses elab kokkuhoidev perekond, kes peab varastama lähedalasuvatest poodidest toitu ja muud eluks vajalikku, et üldse elus püsida. Varaste jõugu juht Osamu kasvatab lapsi sihipäraselt sulideks. Temast noorem abikaasa, kirglik Nobuyo paneb pihta kõik, mida ta pesumajja toodud riiete taskutest leiab. Osamu ema Hatsue on mängusõltlane, kes lööb laiaks kogu oma pensioni. Tema tütar Aki töötab vastumeelselt seksnukuna. Ühel päeval toob Osamu koju hirmunud nelja-aastase tüdruku Yuri, kes on põgenenud teda kuritarvitanud vanemate eest. Vapper perepoeg Shota ei kujuta küll ette, kuidas veel üht näljast suud toita, kuid tervitab uut õde rõõmuga…

11. "Roheline raamat" - kinodes 11. jaanuarist

Sünopsis: Oscarile kandideerinud Viggo Mortensen (“Sõrmuste isanda” triloogia) ja Oscari võitja Mahershala Ali (“Kuuvalgus”) mängivad peaosi filmis “Roheline raamat”. Filmi aluseks on tõeline sõprus, mis 1960. aastate alguses rassi, klassi ja ühiskondlikke norme eiras.

Bronxist Itaalia-Ameerika naabruskonnast pärit väljaviskaja Tony Lip (Mortensen) palgatakse Manhattanilt lõunaosariikidesse kontserttuurile suunduva tipptasemel mustanahalise klaverimängija Don Shirley (Ali) autojuhiks. Teekonnal tuleb neil sõltuda “Rohelisest raamatust”, et jõuda vähestesse kohtadesse, mis olid afroameeriklastele ohutud. Seistes silmitsi rassismi, ohu, samuti ootamatu inimlikkuse ja naljaga, on nad sunnitud ellujäämiseks ja elu põnevaimal rännakul edu saavutamiseks oma erimeelsused kõrvale heitma.

12. "Rändlinnud" - kinodes 7. veebruarist

Sünopsis: "Mao embuse” tegijatena suure tuntuse saavutanud autorite järjekordse filmi käivitavaks jõuks on taas südamevalu põlisrahva saatuse pärast. Seekord on nad mustvalge pildikeele asemel valinud kõnelemiseks värvid, mis kõrbese maastiku taustal erksana särada saavad. Haarav saaga on jaotatud nn. viieks lauluks aastatest 1968–1980 Guajira piirkonnas Colombia põhjaosas, mis on isikupärast keelt ja kultuuri kandva vajuu rahva kodu, ning jälgib Colombia ühiskonda laastanud narkokaubanduse sündi.

13. "Sistersi vennad" - kinodes 14. detsembrist

Sünopsis: Oregon. Aasta 1850. Kahte kullakaevajat jälitavad kaks kurikuulsat mõrtsukat, Eli Sisters ja Charlie Sisters. Peaosades John C. Reilly ja Joaquin Phoenix.

14. "Suspiria" - kinodes 7. detsembrist

Sünopsis: Kui Lääne-Berliini saabub Ameerika plika Susie (Dakota Johnson), ei tea keegi, mis edasi saama hakkab. Ja ehk hea ongi! Berliin on jagatud kaheks ning maailmakuulsa tantsukooli juhtkond on vahetumas. Sellest hoolimata siseneb tagasihoidlik Susie kõikide üllatuseks võimsa pauguga – tema prooviesinemine lööb pahviks kõik õpetajad, sealhulgas ka armastatud madame Blanci (Tilda Swinton). Ei lähe kaua, kuniks tüdruk võidab endale esitantsija koha trupi tuntuimas etenduses "Rahvas”. Mis edasi juhtuma hakkab, seda tuleb kogeda juba kinosaalis.

15. "Transiit" - pole veel teada

Sünopsis: Saksa väed on Pariisi äärelinnas. Peategelasel Georgil õnnestub viimasel hetkel Marseille’sse pageda, seal selgub aga, et sadamalinna lastakse ainult neid, kellel on ette näidata sissesõiduluba, mis tõestaks, et nad on seal ainult läbisõidul. Võttes omaks Weideli-nimelise kirjaniku identiteedi, üritab Georg pääseda mõnele harvadest väljuvatest laevadest. Kuid tema plaanid muutuvad, kui ta kohtub salapärase Mariega.

16. "Tuhk lumel" - kinodes 14. detsembrist

Sünopsis: 1941. aastal valmistub viieteistkümneaastane Lina (Bel Powley “Carrie Pilby”) kunstikooliks, esimesteks kohtamisteks ja kõigeks, mida suvel on pakkuda. Ent ühel ööl tungib Nõukogude salapolitsei nende koju ning küüditab Lina koos ema ja noorema vennaga. Nad saadetakse Siberisse. Lina isa eraldatakse perekonnast ja mõistetakse vangilaagris surma. Kõik on kadunud.

Lina võitleb kartmatult elu eest, tõotades endale, et kui ta jääb ellu, mälestab ta oma lähedasi ja tuhandeid endasuguseid, jäädvustades nende läbielatu joonistustes ja kirjutustes. Ta riskib kõigega, pannes oma sõnumid kunsti keelde, lootes, et need jõuavad vangilaagrisse ja annavad isale teada, et nad on elus. Teekond on pikk ja vaevarikas. Vaid uskumatu jõud, armastus ja lootus aitavad Linal ja tema omastel ühe päeva teise järel üle elada. Ent kas ainult armastusest piisab ellujäämiseks?

"Tuhk lumel" on haarav lugu, mis võtab hinge kinni, paelub südame ja toob ilmsiks inimvaimu imelise loomuse.Põhineb Ruta Sepetyse romaanil “Hallaaegade algus”.

17. "Valss vahekäikudes" - pole veel teada

Sünopsis: Imeliselt õrn ülistuslaul kiituseta jäänud kangelastele, film täis maagilist realismi. Peategelasteks on tavalised ini¬mesed, tulvil keerulisi, kuid allasurutud emotsioone. Nad töötavad suures supermarketis kusagil Ida-Saksamaa provintsis.

Christian (Franz Rogowski) on kaupluses uus töötaja. Ta sukeldub vaikselt uude ja tundmatusse universumisse – lõputud vahekäigud, ladude igipõlised reeglid ja tõstukliftide kentsakad mehhanismid, mida jookide osakonnas töötav vanem kolleeg Bruno talle tutvustab. Marionile (Sandra Hüller) magusaosakonnast meeldib Christianiga koos naerda. Kui Christian Marioni armub, toetab meest kogu kaupluse personal ning mõlemad tajuvad värske õhu hingust.

18. "Õnnelik Lazzaro" - pole veel teada

Sünopsis: Režissöör Alice Rohrwacherile Cannes’i filmifestivalil parima stsenaariumi auhinna toonud "Õnnelik Lazzaro" on kui muinasjutt, milles minevik põimub olevikuga ja kõik on uskumatult imeline. Väikeses Itaalia külas väsimatult tubaka­põllul tööd rabava suure pere liikmed elavad justkui ammu unustatud ajal, alludes oma tegemistes naabruses asuva markiis de Luna võimule. Üks tublimaid töömehi on noor Lazzaro, nii siiras ja abivalmis, et teda peetakse lihtsameelseks ja kasutatakse halastamatult ära. Ka tema uus sõber, markiisi poeg Tancredi, vajab Lazzarot oma kavala plaani ellu viimiseks, kuid heatahtliku noormehe meelest ongi sõprus just selline ning võib ületada ka ajapiire. Kui tsivilisatsioonist eraldatud külakese elu ootamatu lõpu leiab, saab Lazzarost mineviku saadik kaasaegses maailmas.

19. "Silver Lake: Los Angelese müsteerium" - kinodes 7. detsembrist

Sünopsis: Kui 33-aastane Sam (Andrew Garfield) avastab, et ainuke asi, mis teda huvitab – võrratu tüdruk, kellega ta tuttavaks sai –, on kadunud kui vits vette, hakkab ta kodukootud detektiiviks. Ilusad majad, tühjad inimesed ja sisutud peod – Los Angeles on üks veider koht, kus juhtub kõike ja samas mitte midagi. Popkultuurist läbi imbunud linnas leiab noormees nii mõnegi sümboli ja teooria, mis Samil enda üllatuseks aitavad tal segasevõitu puslet kokku panna ja tüdrukut (Riley Keough) üles leida. Mida enam ta vihjetesse kaevub, seda segasemaks läheb aga üldpilt. Mis siin õieti toimub?

20. "Soosik" - pole veel teada

Sünopsis: Tuntud kreeka provokaator Yorgos Lanthimos päästab taas valla salasepitsetud manipulatsioonid, kompab ustavuse piire, vaatleb ebamoraalset võimujanu ja reetlikku kättemaksu oma kõige räpasemas ja vaimukamas õukonnakomöödias, mis on läbi imbunud võrratutest näitlejatöödest, seksuaalsetest intriigidest, mustast absurdi¬huumorist ja klassikalisest muusikast. 18. sajandi hakul on pea kõik Inglismaa mehed hõivatud üksteise mahanottimisega Hispaania pärilussõjas. Kummalisel kombel haigestunud kuninganna Anne (Olivia Colman) igavleb luksuslikus palees oma voodis.

Tema naeruväärse imetluse on pälvinud 17 armsat jänkukest ja ta osaleb alati ekstravagantsetel meelelistel üritustel, kuid lükkab olulisemad kohustused oma ustava sõbranna Sarah’ kaela (Rachel Weisz). Marlborough’ hertsoginna kutsub palee toateenijaks veetleva, kuid ujeda nõbu Abigaili (Emma Stone). Petlikuna näiv kuninglik rahu ja peomeeleolu ei jää aga kauaks kestma, kui need kolm kuritahtlikku ja kalki naist hakkavad tunnetama armastuse varjatud piire eri moel.

21. "Ága"

Sünopsis: Nanook ja Sedna elavad Arktika lumeväljale eksinud jurtas oma esivanemate kombel. Vahel tundub, et nad on ainsad inimesed maailmas. Ometi ei jäta tasapisi toimuvad muudatused ka neid puutumata. Jahipidamine muutub raskemaks, sest loomad hukkuvad teadmata põhjustel, ja jää hakkab aasta-aastalt aina varem sulama. Kui Sedna tervis halveneb, otsustab Nanook täita naise ammuse soovi ning asub pikale teekonnale, et leida üles nende tütar Ága, kes on peretüli tõttu jäisest tundrast juba ammu lahkunud.