Thomas (Dylan O'Brien) juhatab põgenenud välujad kõige ohtlikumale missioonile. Sõprade päästmiseks peavad nad tungima Viimasesse Linna, MOOLOKi kontrolli all olevasse labürinti, mis võib osutuda tõeliseks surmalõksuks. Kes iganes selle läbida suudab, võib leida ka vastused küsimustele, mida välujad on esitanud alates ajast, mil nad esmakordselt labürinti viidi.

Osades Dylan O'Brien ("Treenitud tapma"), Rosa Salazar ("Lahkulööja"), Kaya Scodelario ("Kariibi mere piraadid: Salazari kättemaks"), Nathalie Emmanuel ("Troonide mäng", "Kiired ja vihased 7"), Giancarlo Esposito ("Breaking Bad"), Patricia Clarkson ("Roheline miil"), Barry Pepper ("Reamees Ryani päästmine"), Thomas Brodie-Sangster ("Troonide mäng", "Love Actually"), Walton Goggins ("Vabastatud Django"), Aidan Gillen ("Troonide mäng") jt.

Kõikidele labürindihuvilistele toome aga ära põnevad kohad Eestimaal, kuhu suvel kindlasti seiklema minna.

Sarapiku talu Jõgevamaal

Külastajat ootavad olenevalt aastaajast ees põõsalabürint, kivilabürint ja maisilabürint. Seiklusi ja avastamist on nii suurtele kui väikestele.

Sarapiku talu Jõgevamaal

Viia-Jaani labürinditalu Põlva maakonnas

Viia-Jaani talu põldudel on esindatud erinevaid kiviringe, mille motiivid on võetud maailma eri paigust. Külastajatel on kohapeal võimalik kogeda mitme labürindi ja kivispiraali toimet ning õppida tundma selliste väepaikade kasutamist.

Viia-Jaani labürinditalu Põlva maakonnas

Otepää tervendav kivilabürint

Otepää kivilabürint on endise hiiemäe osa ja tugevalt maaenergiaga laetud väepaik. Labürint koosneb kuldlõike spiraalist ja Chartres’i labürindist. Kui spiraal andvat rahu ja tasakaalu inimese närvisüsteemile, siis labürindis mõjutavat inimkeha paralleelselt kaks jõudu – maakiirgus ja kosmiline kiirgus. Aastaringselt kasutatav labürint on Prantsusmaal Pariisi lähistel asuva maailmakuulsa Chartres’i labürindi koopia ja koosneb 11 rajast, on 11 meetrit lai ja 500 meetrit pikk.

Otepää tervendav kivilabürint

Tahkuna kivilabürint Hiiumaal

1997. aastal tegi Hiiumaa Kuninglik Karskete Ölutinautlejate Selts Tahkuna majaka lähedale Hiiumaa põhjatippu muistse Kootsaare kivilabürindi koopia, mis vahepeal tormi ja inimtegevusega hävines, kuid on tänaseks taastatud. Uus labürint asub majaka lähedal künkal.

Tahkuna kivilabürint Hiiumaal

Maagiline Aegna kivilabürint

Aegna kivilabürint rajati tõenäoliselt 12.-13. sajandil või varemgi, kuid arheoloogid avastasid ta alles 2009. aastal. Labürindi lähipiirkonna vanim arheoloogiline leid pärineb 5.-6. sajandist. Maagiat täis labürint on läbi aegade olnud mõjuvõimas sümbol, kujutades endast riituslikku pühapaika ja energeetilist jõukeset, mida on kasutatud väe ammutamiseks, meelerännakuteks.

Maagiline Aegna kivilabürint