1. Chris O'Donnell

Chris O'Donnell oli 90ndatel üks kuumimaid noori filmistaare. 1995. aasta "Circle of Friends" meeldis kriitikutele ja teenis ka korraliku kinokassa. Tema tähelend algas Al Pacino draamas "Scent of a Woman" (1992), mis tõi Pacinole ka parima meespeaosa Oscari. Film kandideeris veel parima filmi, režissööri ja mugandatud stsenaariumi Oscarile. O´Donnel osales ka 1993. aasta ajaloolises märulis "The Three Musketeers", mis oli samuti üsna edukas.

Suure edu järel võttis ta vastu rolli algupärase "Batmani" filmiseeria kolmandas filmis "Batman Forever", kus ta kehastas Dick Graysoni ehk Robinit ja sai selle ülesandega hästi hakkama. Film oli edukas ning rahvale meeldis ka Val Kilmer Batmanina. See oli hetk, mil režissöör Joel Schumacher polnud veel Batmani ära rikkunud. O'Donnell naases Robini rolli ka järjeloos "Batman & Robin" (1997), aga see film osutus nii kohutavaks, et peatas filmistuudio Warner Bros. kõik plaanid järgede osas, mille lõpuks taaselustas Chrisopher Nolan 2005. aasta filmiga "Batman Begins".

Samamoodi nagu sai läbi Batmani võidukäik kinodes, juhtus sama ka Chris O'Donnell karjääriga. Põhimõtteliselt sulges Hollywood kaheks aastaks talle kõik uksed ja kui ta 1999. aasta filmiga "Cookie's Fortune" tagasi ekraanidele jõudis, siis oli selge, et peaosi talle enam ei pakuta, sest edaspidi osales ta ainult kõrvalrollides või väiksemates filmides.

1999. aasta filmiga "The Bachelor" üritas O'Donnell küll oma karjääri elustada, aga ka see ei lõppenud hästi. 2000. aasta "Vertical Limit" ei suutnud samuti soovitud efekti saavutada, mistõttu polegi me O'Donnellit 2010. aastast üheski filmis näinud.

Küll on tal paremini läinud televisioonis. Teda saab püsivalt näha G. Calleni rollis seriaalis "NCIS: Los Angeles"


2. Roberto Benigni

Roberto Benigni oli ühel hetkel Hollywoodi suurim tegija, kui film, mille ta lavastas, kirjutas ja kus ka peaosa mängis kandideeris seitsmele Oscarile, millest võitis kolm. Benigni sai parima meespeaosa Oscari ning film kuulutati ka parimaks võõrkeelseks filmiks.

Benigni oli Oscarit võites lausa ekstaasis ning seda hetke loetakse ilmselt üheks meeldejäävamaks Oscarite ajaloos.

Tema tähehetk sai kiiresti läbi, sest ta otsustas, et järgmine suurem projekt võiks olla "Pinocchio" (2002). Tulemuseks oli film, mis teenis napilt oma eelarve tagasi, aga mis hävitati nii kriitikute kui ka publiku poolt nii põhjalikult ära, et Benignit pole pärast seda filmi enam mitte üheski suuremas projektis näinud. Ta lihtsalt kadus. See kõik oli väga veider. Toona 50-aastane Benigni arvas, et on hea mõte kehastada Pinocchiot.

Benignit sai suuremas rollis näha alles üle 10 aasta hiljem Woody Alleni filmis "To Rome with Love".

3. David Caruso

David Caruso polnud alati legendaarne Horatio Caine seriaalis "CSI: Miami". Tal oli ikka omajagu meeldejäävaid rolle nii filmides kui seriaalides.

1993. aastal sai temast uurija John Kelly ühes parimas krimiseriaalis "NYPD Blue", mis tegi temast üleöö megakuulsuse. Ta lahkus seriaalist kõigest pärast 2. hooaja 4. episoodi, et alustada filmikarjääri, mis ei tulnud tal hästi välja.

Ta osales 1995. aasta krimithrilleris "Kiss of Death" ja samal aastal ilmunud erootilises põnevikus "Jade". Mõlemad polnud sugugi edukad ning Caruso ei saanud ühtegi teist rolli kahe aasta jooksul. Seejärel osales mitmes unustatavas filmis ja tõusis tänu "CSI: Miami" edule taaskord päevakorda.


4. Dana Carvey

Dana Carvey oli 80ndate lõpus ja 90ndate alguses "Saturday Night Live" suurim staar ning muidugi üritas ka tema filmikarjääri alustada, kuid "Clean Slate", "Trapped in Paradise" ja "The Dana Carvey Show" tõestasid, et ta oleks pidanud "SNLi" jäämagi.

2002. aastal osales ta oma viimases suuremas rollis ning filmiks oli komöödia "The Master of Disguise", mida aitas ta ise ka kirjutada. Film ei teeninud palju tagasi, kriitikud vihkasid seda ning Carvey loobus Hollywoodist täiesti.


5. Brandon Routh

Kui Supermani filmiseeriale üritati 2006. aasta filmiga "Superman Returns" uut elu anda, siis asus Christopher Reeve'i poolt legendaarseks mängitud kostüümi Brandon Routh, kes polnud sel hetkel sugugi kuulus näitleja ning see roll pidi ta tõstma Hollywoodi tähtede hulka. Seda ei juhtunud.

"Superman Returns" oli tohutu film, see oli kallis ja sellele eeldati suurt edu. Kinokassa oli korralik, aga Supermani filmifrantsiisi see ei päästnud ning Routhi karjääri samuti mitte. Routh ei saanud mitu aastat tööd ja kui sai, siis olid need pisikesed rollid väikestes filmides. Nüüd oleme teda nägema hakanud paljudes telesarjades ("Arrow", "Flash", "Legends of Tomorrow", "Chuck"), mistõttu võib öelda, et see üks film hävitas ta filmikarjääri.


6. Bridget Fonda

"The Godfather Part III" (1990), "Single White Female" (1992), "Point of No Return" (1993), "It Could Happen to You" (1994) ja "Jackie Brown (1997) tegid Bridget Fondast, kes on maailmakuulsa Henry Fonda lapselaps, tõelise Hollywoodi staari. Eriti tugevad olid tema rollid põnevikus "Single White Female" ja draamas "It Could Happen to You".

Fonda astus viimati üles 2002. aasta telefilmis "Snow Queen" ning seejärel tekkis vaikus. Ta abiellus samal ajal filmimuusika helilooja Danny Elfmaniga ning nad alustasid pere loomist, aga kui Elfman on endiselt üks populaarsemaid heliloojaid, siis Fondat pole kuskil näha.

Võimalik, et põhjuseks oli väga varakult näitlemisega alustamine, sest ta sai oma esimese rolli juba 5-aastasena. Muidugi aitas kaasa ka kuulus perekond. Lisaks saavutas ta kõik, mida üks näitleja võiks tahta, juba 90ndatel. Ta osales ajavahemikul 1987 - 1998 igal aastal kolmes kuni neljas filmis ja ka see võis ta lihtsalt ära väsitada ja panna teist elu soovima.

Võimalik, et karjäärile tegi lõpu 2001. aasta täiesti uskumatult hullumeelne komöödia "Monkeybone", mis põrus kinodes väga korralikult.

Põhjuseid võib olla mitmeid, aga tema on üks selle nimekirja väheseid näitlejaid, keda tõesti tahaks uuesti suurel ekraanil näha.

Allikas: nickiswift.com, screenrant.com