1. "Lysis"

Filmis "Lysis" lähevad isa ja poeg metsikule jõele matkale, et peretragöödiast üle saada, kuid peavad hakkama võitlema oma elu eest. Peaosatäitjad Louis Hofmann ja Oliver Masucci (mõlemad on juba tuttavad filmist "Dark“) otsustasid osaleda äärmuslikus eksperimendis. Võtted toimusid metsikus looduses ilma stsenaariumita, ainult filmibiograafiaga ning filmimiseks kasutati seikluskaameraid. Hingemattev maailma esilinastus Tallinnas!

L 24.11 kell 19.30, Coca-Cola Plaza, Tallinn.

KÜLALISED: režissöör Rick Ostermann, näitlejad Louis Hofmann ja Oliver Masucci, produtsent Stefan Sporbert.

2. "Kaks härrat ülikonnas"

Põhivõistlusprogrammis osaleva filmi "Kaks härrat ülikonnas" tegevustik toimub 1984. aastal ühe Baieri järve ääres asuvas külalistemajas. Talunik Pankraz (Josef Bierbichler) ja tema 35-aastane poeg Semi (Simon Donatz) istuvad pärast matuseid koos ja asuvad konarlikult rääkima eri teemadel: I ja II maailmasõda, liitlaste okupatsioon, külm sõda, majandusime, põgenikud, tudengirahutused ja ... perekond. Legendaarne näitleja Bierbichler väntas omaenda romaani "Mittelreich“ motiividel ülevaate Saksa ajaloost ühe Baieri perekonna kolme põlvkonna vaatevinklist. Ajarännak, mis tungib suurte piltide ja suurte staaridega kollektiivsesse ja isiklikku alateadvusesse.

E 26.11 kell 18.00, Coca-Cola Plaza, Tallinn.

T 27.11 kell 18.45, Elektriteater, Tartu.

KÜLALISED: režissöör ja näitleja Josef Bierbichler, näitleja Simon Donatz.

3. "YUNG"

Debüütfilmide võistlusprogrammis saab näha jahmatavat filmi "YUNG". Neli noort tüdrukut Berliini peokultuuris: Janaina teenib taskuraha veebiseksiga. Tema sõbranna Emmy jaoks on linn ainuke joovastus. Joy igatseb armastust, kui ta just parajasti uimasteid ei müü. Ja Abbie unistab LA-sse minekust. Henning Gronkowski debüütfilm on kui sõit milleeniumlaste elustiili Ameerika mägedel – karm ja autentne, meeleline, agressiivne, kohati šokeerivalt otsekohene. Kadunud (ja leitud?) põlvkond.

L 24.11 kell 21.00, Kino Sõprus, Tallinn.

P 25.11 kell 17.15, Elektriteater, Tartu.

KÜLALISED: režissöör Henning Gronkowski, produtsendid Anatol Nitschke ja Sandra Hoff, näitlejad Joy Grant (ainult Tallinnas), Janaina Liesenfeld ja Abbie Dutton.

R 30.11. kell 22.00, Coca-Cola Plaza, Tallinn.

KÜLALINE: režissöör Henning Gronkowski.

4. "Wackersdorf"

Väike Wackersdorfi küla 1980-ndatel: piirkonnas on asjad kehvasti, töötute arv kasvab. Seega plaanib Baieri liidumaa valitsus ehitada salaja tuumajäätmete käitlemise tehase, mis peab kogu piirkonna majandusele hoo sisse andma. Kuid sellega kaasnevad ohud panevad kahtlema ka kohalikud poliitikud, kelle eesotsas on maavanem Hans Schuierer ... Režissöör Oliver Haffner meenutab oma filmiga vana liitvabariigi üht suurimat protestiliikumist. Seosed tänapäevaga on ilmselged. Poliitiliste pingete tõttu ei kasva kodanikuühiskonna roll mitte ainult Saksamaal.

T 27.11 kell 19.45, Coca-Cola Plaza, Tallinn.

KÜLALISED: režissöör Oliver Haffner, näitleja Anna Maria Sturm, produtsent Ingo Fließ.

5. "Metsik süda"

Režissöörid Charly Hübner ja Sebastian Schultz portreteerivad oma dokumentaalfilmis "Metsik süda" Jan "Monchi“ Gorkowit bändist Feine Sahne Fischfilet, keda nad jälgisid kolme aasta jooksul. Kõigepealt jalgpallihuligaan, siis punkar ja antifašist Monchi astub ikka ja jälle vastu antisemitismile, rassismile ja homofoobiale. Tema bänd esineb tuhandetele fännidele, kuid Mecklenburg-Vorpommerni kaitsepolitsei liigitab tema tegevuse riigile vaenulikuks. Alles hiljuti, ammu pärast filmivõtete lõppemist oli bänd peaesineja Chemnitzi kontserdil, millega linn väljendas vastuseisu linnas ja kogu Saksimaal levivale rassismile.

L 25.11 kell 18.45, Coca-Cola Plaza, Tallinn.

KÜLALINE: režissöör Sebastian Schultz.

6. "Styx"

Edukas arst Rike (Susanne Wolff) tahab filmis "Styx" kauaoodatud puhkusel oma unistuse ellu viia ja üksi Atlandi ookeanile purjetama minna. Kui tõuseb torm, läheb kõik hoopis teisiti: ta avastab oma purjepaadi kõrval viga saanud ja üle koormatud põgenikepaadi. Rike püüab meeleheitlikult abi organiseerida. Režissöör Wolfgang Fischer ja kinematograaf Benedict Neuenfels on teinud filmi keset üht praeguse aja haava: eluvõitlus vees jätab nende kammerlikus teoses vaatajasse sügava jälje. Allegooriline draama, mis kuulub kahtluseta Euroopa selle aasta olulisimate filmide hulka.

P 25.11 kell 17.00, Coca-Cola Plaza, Tallinn.

KÜLALINE: Operaator Benedict Neuenfels.

7. "Gundermann"

Režissöör Andreas Dresen, kes on üks Saksa olulisemaid filmitegijaid, lõi "Gundermanniga" nüansirikka portreeloo, haarava muusika- ja armastusfilmi ning olulise tähtsusega teose elust DDR-is. Lugu räägib ekskavaatorijuhist Gerhard Gundermannist, kes kirjutab laule. Veidi enne DDR-i otsasaamist töötab ta pruunsöekaevanduses, avaldab esimesed plaadid ja laulab end publiku südamesse. Tema järel nuhitakse ja tema ise nuhib. Saksamaal nii kassahitiks kui ka kriitikute lemmikuks saanud film heidab tõepärase ja sügava pilgu repressiivse ühiskonna ellu.

K 28.11 kell 19.15, Kino Artis, Tallinn.

KÜLALINE: produtsent Claudia Steffen.

Veel filme programmist Uus Saksa Film:

· "Kolm päeva Quiberonis“

· "Kõik on hästi“

· "Valss vahekäikudes“

· "Matti, Sami ja kolm suurimat viga universumis“

· "Transiit“