"Butch Cassidy and the Sundance Kid", "All the President's Men", "Out of Africa","Spy Game" staar, üheksa filmi režissöör, karjääri jooksul kahele Oscarile kandideerinud ning ühe ka lavastuse eest võitnud ning maailmakuulsa Sundance'i filmifestivali üks asutajatest Robert Redford andis augustis teada, et "Vanamees relvaga" jääb tema 58 aasta pikkuse näitlejakarjääri viimaseks filmiks.

Redfordi produtseeritud "Vanamees relvaga" aitaski tal sellele otsusele jõuda, sest selles David Lowery ("Ain't Them Bodies Saints", "Pete's Dragon", "A Ghost Story") lavastatud filmis kehastab ta reaalsel inimesel põhinevat karjäärikriminaali, kes röövis 17 panka, jäi vahele 17 korda ja põgenes vanglast 17 korda. See pani omakorda Redfordi mõtlema, et ilmselt ta tahtiski vahele jääda, et siis põgenemisega enda ellu põnevust tuua.

Redford võitis 1980. aasta "Ordinary People" eest parima režissööri Oscari, kandideeris 1994. aasta filmi "Quiz Show" eest nii parima filmi kui ka režissööri Oscaritele. 1973. aasta "The Sting" on Redfordi karjääri ainuke film, mille eest kandideeris ta meespeaosa eest Oscarile. 2002. aastal austati Redfordi elutööd ka Ameerika Filmiakadeemia elutöö-Oscariga.

Sünopsis: Haarav krimidraama Forrest Tuckerist (Robert Redford). 70-aastasena põgenes Tucker Kalifornia San Quentin vanglast ja viis läbi terve rea leidlikke rööve, vedades korduvalt ninapidi politseiametnikke ja pälvides samal ajal avalikkuse imetluse. Tuckerit ajavad taga politseiuurija John Hunt (Oscari-võitja Casey Affleck), kes leiab ennast uurimise edenedes aina rohkem Tuckeri pühendumusest sissevõetuna, ja naine (Oscari-võitja Sissy Spacek), kes armastab teda vaatamata tema kuritegelikule karjäärile. Film põhineb tõestisüdinud lool.

"Vanamees relvaga" ("The Old Man & the Gun") linastub PÖFFil ainult ühe korra 30. novembril.