21. detsembril linastuva "Bumblebee" režissöör on hoopis Travis Knight, kes on end korduvalt tõestanud suurepärase Laika animatsioonistuudio peaanimaatorina ja ka "Kubo ja kaks pillikeelt" režissöörina.

Seekordne stsenarist on seeria veterani Akiva Goldsmani asemel Christina Hodson, kes on seni kirjutanud kaks kehva filmi "Shut In" ja "Unforgettable", aga kuna "Bumblebee" on seni kogunud niivõrd palju kiitust, siis tõenäoliselt oligi "Transformerite" seeriale vaja uut verd või lihtsalt Michael Bay kõrvale jäämist. Ta on suurepärane režissöör, aga ta ei tea kunagi, millal on õige aeg lõpetada.

Film on praeguseks kogunud kriitikute hinnanguid koondava Rotten Tomatoes andmetel 100% suuruse heakskiidu ja see on tõesti hämmastav, sest RT andmetel oli viimane hea "Transformerite" film just esimene, kuigi seda peeti heaks kõigest 58% ulatuses. "Bumblebee" on siis seeria esimene film, mis saab "fresh" hinnangu.

Kriitikud kiidavad filmi nostalgiahõngu ning ilmselgelt paremini välja arendatud tegelaskujusid, kes viimastes "Transformerite" filmides olid pigem täiesti kõrvalised.

Samamoodi kirjutavad kriitikud, et isegi autod, mis muutuvad robotiteks, on seekord põnevamad ja huvitavamad, sest neid pole nii palju ja nende roll loos on ka arusaadavam. Tegemist on varasemate osadega võrreldes vaiksema ja väiksema filmiga, kuid selles on siiski väga palju robotimärulit.

Filmi nimetatakse ka inimlikuks, südamlikuks, humoorikaks ning seda võrreldakse ka seeria tegevprodutsendi Steven Spielbergi klassikaliste filmidega nagu "E.T. the Extra-Terrestrial", aga ka Warner Brosi animatsiooniga "The Iron Giant".

Lisaks kiidetakse ka peaosalist Hailee Steinfeldi ja üllatavalt kombel ka maadlejat John Cenat, kelle rolli nimetatakse väga humoorikaks.

"Bumblebee" peaosalist kehastab 21-aastane Hailee Steinfeld, kelle seni säravamad rollid pärinevad vendade Coenite 2010. aasta vesternist "True Grit" ja 2016. aasta noortekomöödiast "The Edge of Seventeen". Kaasa teevad veel John Cena, John Ortiz, Jorge Lendeborg Jr., Jason Drucker, Pamela Adlon jpt.

"Bumblebee" linastub Eesti kinodes 21. detsembril.