"George III hullumeelsus“ on kõige esimene Londoni rahvusteatri ülekanne tunnustatud teatrist Nottingham Playhouse. Tegemist on Suurbritannia ühe kõige armastatuma draamakirjaniku Alan Benneti ("The History Boys“, "The Lady in Van“) eepilise näidendiga, mille esiettekanne oli 1991. aastal ning mis kirjutati hiljem ka filmiks ja on pälvinud BAFTA auhinna.

Nimiosas astub üles Olivieri auhinna võitja Mark Gatiss, kes on Eesti publikule eelkõige tuntud mitmetest seriaalidest ("Sherlock“, "Game of Thrones“, "Doctor Who“) ning filmidest ("Christopher Robin", "Victor Frankenstein"). Kõrvalosas on samuti Olivieri auhinna laureaat Adrian Scarborough ("Gavin ja Stacey", "Upstairs Downstairs", "After the Dance"). Lavastajaks on Adam Penford.

Lavastuse tegevus algab aastal 1786, mil kuningas George III on kõige võimsam mees maailmas. Kuid tema käitumine muutub üha kummalisemaks, kuni hullumeelsus tema üle võimust võtab. Sedamööda, kuidas kuninga mõistus dramaatilises tempos koost laguneb, ähvardavad auahned poliitikud ja salakaval Walesi prints tema võimu õõnestada ning ilmneb, kui vähe erineb kuningas tavalisest inimesest.

Lavastuse pikkuseks on 2 tundi ja 53 minutit.

Järgmine London National Theatre’i lavastuseks Forum Cinema kinodes on uue aasta 10. jaanuaril linastuv "Antonius ja Kleopatra“, milles mängivad saatuslikku paari Ralph Fiennes ja Sophie Okonedo.

Forum Cinemas on näidanud London National Theatre’i otseülekandeid ja salvestusi kinodes alates 2009. aastast. Eesti publikuni vahendab HD formaadis lavastusi Forum Cinemas nii Tallinnas Coca-Cola Plazas, Tartus kinos Ekraan kui ka Viljandis kinos Centrum.