Aprillis linastuv "Hellboy" pole mitte kuidagi seotud Guillermo del Toro kahe suurepärase "Hellboy" filmiga ("Hellboy" ja "Hellboy II: The Golden Army"), sest Columbia Pictures andis õigused järgmistele üle. Del Toro üritas aastaid kolmandat osa maast lahti saada, aga Columbia polnud asjast huvitatud, sest eelarve oli liiga suur filmi jaoks, mille eelmine osa polnud just kõige kassaedukam.

Režissöör Guillermo del Toro (kelle "Vee puudutus" võitis sel aastal neli Oscarit) 2004. aasta "Hellboy" oli küllaltki edukas, et sellele ilmuks tema poolt neli aastat hiljem ka järg "Hellboy II: The Golden Army". Del Toro soovis teha ka kolmanda osa, sest teise osa lõpus jäi lugu pooleli, aga kuna tema idee kohaselt pidi film olema oluliselt suurema eelarvega kui eelmine, siis ei õnnestunudki tal filmi maast lahti saada. Nüüd on selge, et uus "Hellboy" film tuleb, aga seda teeb uus režissöör ("Troonide mängu" episoodide lavastaja Neil Marshall), peaosa kehastab uus näitleja (Netflixi "Stranger Thingsi" David Harbour) ning Del Toro pole asjaga mitte kuidagi seotud.

Kui teavitati, et uues filmis saaks Ben Daimio rolli "Deadpoolis" pahalast kehastanud Ed Skrein, kerkis üles korralik pahameeletorm, sest Skrein pidi kehastama tegelast, kes on koomiksi kohaselt Aasia päritolu. Näitleja loobus üsna kiiresti rollist, sest leidis, et Aasia rolle peaksid kehastama Aasia näitlejad. Daimio rolli asus Daniel Dae Kim.

Uues "Hellboys" teevad kaasa veel Ian McShane, Milla Jovovich, Daniel Dae Kim ja Sophie Okonedo.

"Hellboy" linastub Eesti kinodes 12. aprillil.