"Meil on väga hea meel, et filmiga on õnnestunud puudutada niivõrd palju südameid tõelise jõulutundega, mis ajendab lähedastest ja loodusest hoolima", sõnasid filmi produtsendid Maie Rosmann-Lill ja Maario Masing. “Suure südamega sai möödunud nädalavahetusel algust tehtud ka heategevusliku projektiga, mille eesmärgiks on kõik Eesti lastekodude lapsed viia jõulude puhul kinno meie filmi vaatama.”

Eesti raiespordikoondise metsamehed lõid algatuse, mille tulemusel viiakse kõigi Eesti lastekodude lapsed kinno vaatama koguperefilmi "Eia jõulud Tondikakul". Oma toetava õla panid alla ka Apollo Kino, Forum Cinemas Centrum ja Rakvere Teatrikino.

"Käisime eelmisel talvel grupi raiespordikoondise võistlejatega "Eia jõulud Tondikakul " filmivõtetel. Üheskoos otsustasime, et annetame oma päevarahad heategevuseks," rääkis algatuse initsiaator Marko Pohlak. "Tekkis mõte, et saadaks terve Eesti lastekodulapsed jõulude ajal kinno vaatama seda sama filmi, milles me ise osalesime."

Filmi peaosades astuvad üles enam kui kolme tuhande kandidaadi seast välja valitud 11-aastane Paula Rits ja 13-aastane Siim Oskar Ots. Lisaks lastele teevad filmis kaasa armastatud näitlejad Jaan Rekkor, vennad Märt Pius ja Priit Pius, Juhan Ulfsak, Tambet Tuisk, Mirtel Pohla, Priit Võigemast, Anne Reemann, Tõnu Oja, Meelis Rämmeld, Maria Annus, Robert Annus ja teised. Oma näitlejadebüüdi teeb lauljanna Liis Lemsalu.

Filmi režissöör ja stsenarist on Anu Aun, produtsendid Maie Rosmann-Lill ja Maario Masing, operaator Heiko Sikka, loodusoperaator Ants Tammik, kunstnik Matis Mäesalu, kostüümikunstnik Eve Gutmann-Valme, helilooja Sten Sheripov, helirežissöör Horret Kuus ja monteerija Margo Siimon. "Eia jõulud Tondikakul“ tootjateks on Luxfilm ja Kinosaurus Film. Filmi levitab kodumaal Estonian Theatrical Distribution OÜ ehk Hea Film.

Filmi valmimist toetasid EV100, Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital ja Euroopa Liidu programm Creative Europe.

Film "Eia jõulud Tondikakul“ kuulub EV100 filmiprogrammi. Kokku valmib Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks viis mängufilmi, täispikk animafilm, kaks dokumentaalfilmi ja telesari.