1. Tom Hanks - "He Knows You're Alone" (1980)

Oscari-võitja Tom Hanks osales selles "Halloweeni" koopias päris karjääri alguses ning IMDb andmetel oligi selles slasheris tema kõige esimene filmiroll.

2. Kevin Bacon - "Friday the 13th" (1980)

Kevin Bacon oma karjääri jooksul osalenud mitmes õudusfilmis (näiteks "Stir of Echoes"), aga legendaarses õudusfilmis "Friday the 13th" oli alles tema neljas filmiroll.

3. Johnny Depp - "A Nightmare on Elm Street" (1984)

Johnny Deppil polnud esialgu mingit plaani näitlejaks hakata. Ta lahkus 15-aastaselt koolist, et muusikukarjääriga alustada. Ta osales mitmes enam-vähem edukas bändis, abiellus (mitte väga kauaks) ja kolis Los Angelesse, et oma karjääri muusikuna edasi arendada.

Seal olles tutvus ta oma naise sõbraga, kelleks oli muidugi Nicolas Cage, kes arvas, et Deppist võiks näitleja saada. Ta alustas näitlejana ainult sellepärast, et teenida piisavalt raha oma tõelise kire ehk muusika jaoks.

Mõni aeg hiljem osales ta oma esimeses filmis "A Nightmare on Elm Street", mille katsetele kutsuti ta väidetavalt ainult sellepärast, et režissöör Wes Craveni tütre arvates oli Depp unistava pilguga ja palus isal ta rolli palgata.

Pärast seda saigi Deppi väga edukas karjäär alguse ja nüüd on ta üks tuntuimaid näitlejaid filmiajaloos ja seda kõike läbi juhuse.

4. Crispin Glover - "Friday the 13th: The Final Chapter" (1984)

Hollywoodi üks huvitavamaid karakternäitlejaid Crispin Glover osales alles aasta enne oma läbimurderolli esimeses "Back to the Future" filmis ka õudusfilmis "Friday the 13th: The Final Chapter"

5. Jennifer Connelly - "Creepers" (1985)

Ammu enne kui Connelly võitis Oscari, sai teda näha Dario Argento ("Suspiria") filmis "Creepers", mis räägib noorest tüdrukust, kes suudab kontrollida putukaid. Seda tüdrukut Connelly kehastaski.

6. George Clooney - "Return of the Killer Tomatoes" (1988)

Iga näitleja on kuskilt alustanud ning seda ei peaks häbenema ka siis, kui sinu esimeste näitlejatööde hulgas on 1988. aasta film nimega "Return of the Killer Tomatoes", mis oli omakorda järg 1978. aasta õuduskomöödiale "Attack of the Killer Tomatoes!"

George Clooney kehastas õuduskomöödias ühte peaosalist nimega Matt Stevens. Asja muudab veel paremaks see, et tapjatomatite seerial on kokku kolm osa. Viimase nimi on "Killer Tomatoes Eat France!". Tegemist on omamoodi kultusfilmidega, sest filmiajaloos pole just palju filme mõrvarlikest tomatitest.

7. Richard Jenkins - "The Witches of Eastwick" (1987)

Karjääri jooksul kaks korda Oscarile kandideerinud Richard Jenkins säras ammu enne auhinnasadu oivalises õuduskomöödias "The Witches of Eastwick",

8. Brad Pitt - "Cutting Class" (1989)

Pitti karjääris pole palju neid linateoseid, mida võiks pidada otseselt õudusfilmideks. Jah, "Seven", "Interview with the Vampire" ja "World War Z" sobituvad mingil määral sellesse kategooriasse, aga ainus puhas horrori esindaja on tal siiski esimene suurem filmiroll slasheris "Cutting Class"

9. Leonardo DiCaprio - "Critters 3" (1991)

Viiest filmist ("Critters", "Critters 2: The Main Course", "Critters 3", "Critters 4", "Critters Attack!") ja ühest seriaalist ("Critters: A New Binge") koosnev õuduskomöödiate frantsiis on omaette nähtus, sest osutus vastu ootusi edukaks ning püsib elus tänase päevani.

Filmiseeria kolmandas osas astus üles ka Leonardo DiCaprio, kes kehastas tulnukate eest põgenevat poisikest. DiCaprio oli siis 16-aastane ja see oli tema esimene filmiroll. Kõigest mõned aastad hiljem osales noor näitleja hinnatud draamades "This Boy's Life" (1993) ja "What's Eating Gilbert Grape" (1993). Viimane tõi DiCapriole ka parima meeskõrvalosa Oscari nominatsiooni.

10. Jennifer Aniston - "Leprechaun" (1993)

Enne kui ta oli Rachel "Sõprades", tegi Jennifer Aniston oma filmidebüüdi horroris "Leprechaun" ja tulemus oli täpselt nii halb, kui pealkirja järgi võiks arvata. "Leprechaun" on mõnus B-õudusfilm, mis ei kandideerigi ühelegi auhinnale, kuigi see on praeguseks hetkeks püsinud seeriana kauem kui näiteks Anistoni filmikarjäär.

11. Charlize Theron - "Children of the Corn III: Urban Harvest" (1995)

Praegu Eesti kinosid komöödiaga "Vaat kus paar" väisava Charlize Theron oli veel täiesti tundmatu kui osales kehvas "Children of the Corn" järjes.

12. Matthew McConaughey - "Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation" (1997)

Tegemist oli Tobe Hooperi alustatud "Texase mootorssaemõrvade" seeria neljanda filmiga, mis linastus 1994. aastal. Matthew McConaughey ja Renée Zellweger polnud sel ajal veel tuntud näitlejad, aga kuna film oli nii halb, siis tuli see välja alles 1997. aastal ja sel ajal olid mõlemad juba rahvusvahelised staarid.

13. Renée Zellweger - "Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation" (1997)

McConaughey agent surus filmi linastumise aegu stuudiole peale, et näitleja osalus filmis väljai ei paistaks. Selle tulemusena sai film kinodes väga väikse levi osaliseks, aga kui ilmus selle DVD, siis maksid produtsendid tagasi ja kasutasid mõlema näitleja nägu otse DVD kaanel.

14. Paul Rudd - "Halloween 6: The Curse of Michael Myers" (1995)

Ammu enne kui Paul Ruddist sai tuntud komöödianäitleja ja Sipelgamees, sai teda näha "Halloween" filmiseeria tarbetus järjes. See oli Ruddi jaoks teine kinofilm. Esimene oli "Clueless".