Esimeses King Kongi filmis aastal 1933 soovis stsenarist Merian C. Cooper umbes 15-meetrist peategelast. Lõppsõna oli siiski animaatoritel, kes tegid Pealuu saarel toimunud stseenide jaoks ahvi 5,5 ja New Yorgi tarbeks 7,3-meetriseks. Arusaamatul põhjusel jätkati filmi reklaammaterjalides 15-meetrise ahvi väljalubamist. Samal aastal valmis ka “Kongi poeg”, kus järelekasvul oli ka kasvu mõneti vähem – ainult ligi 3,7 meetrit.

1967. aasta filmis “King Kong põgeneb” oli peategelase pikkuseks 20,1 meetrit ja 1976. aastal uusversioonis 16,8 meetrit, kuid viimases sõltub taas tema kasv ümbruskonnast. Täispikkuses on ta alles New Yorgis, kodusaarel aga 12,8-meetrine.

1986. aastal valmis film “King Kong elab”, kus peategelane oli kasvanud juba 18,3 meetrini. 19 aastat hiljem otsustas Peter Jackson teha kaasaegse versiooni esimesest filmist, mis päädis muuhulgas sellega, et tema suurus oli sarnaselt originaaliga 7,6 meetrit.

2017. aastal valminud värskeima filmi “Kong: Pealuu saar” režissööri Jordan Vogt-Robertsi sõnul on tema loodud ahvkuningas kõigi aegade suurem, ulatudes rohkem kui 30 meetrini. Lisaks on nutikad välja arvutanud, et kaalu peaks tal olema 158 tonni, on see number siis kehamassindeksiga kooskõlas või mitte.

“Kong: Pealuu saar”

Päris õige väide kõigi aegade kõige suuremast King Kongist siiski ei ole, kuna 1962. aastal valminud filmis on “King Kong vs. Godzilla” oli hiigelpärdik 44,8 meetrit pikk. Seda põhjusel, et tuumasisalik on läbi aegade olnud kordi suurem King Kongist, ent korraliku võitluse pidamiseks peavad mõlemad olema siiski enamvähem ühte kasvu. Nii vähendati Godzilla kasvu 50 meetrile, ehkki parimatel päevadel ehk 2014. aastal valminud Ameerika filmis oli ta 108 meetrit ning kaks aastat hiljem linastunud Jaapani versioonis juba 118,5 meetrit pikk.

Aastal 2020 jõuab aga kinolinale järjekordne mõõduvõtmine igihaljas vastasseisus Gozilla versus King Kong. Nii võib arvata, et King Kong võtab peagi kasvus hüppeliselt juurde ning lööb pikkusrekordi, et kahe ikoonilise koletise mõõduvõtmine ka kinolinal nauditavana paistaks.

Fantaasiarohkele seiklusmärulile “Kong: Pealuu saar” (2017) saab kaasa elada juba sel pühapäeval, 6. jaanuaril kell 20 filmikanalil TV1000 Premium, mida näeb teleteenusepakkuja TVPlay Home vahendusel või suuremate kaablioperaatorite TVPlay filmikanalite teemapakettides. Jaanuari teises pooles jõuab film ka voogedastusteenusesse TVPlay Premium.