Järjekorras 91. Oscarite jagamine leiab aset 24. veebruaril, kuid nominendid kuulutatakse välja 22. jaanuaril. “Kõik loodavad, et galal on lihtsalt hunnik esitlejaid ja ühtegi ametlikku õhtujuhti pole,” rääkis üks allikas.

Samas nendib see sama allikas, et kulissidetaguste sahinate kohaselt on asja valmis vedama Whoopi Goldberg. “Kui te tahate juhita minna, siis on see teie õigus. Minu meelest on see rumal idee. Inimestel on vaja kedagi, kes neid läbi asjade viiks. Arvan, et see peaks olema keegi, kes armastab filme,” kommenteeris Goldberg möödunud kuul Kevin Harti loobumist. Naine nentis, et ka tema ei pruugi olla mõne inimese esimene valik: “Olen samuti problemaatiline!”

Detsembris kinnitati koomik ja näitleja Kevin Hart 91. Oscarite õhtujuhi rolli, kuid kohe pärast valiku avalikkuse ette jõudmist pidi ta sellest pakkumisest ka loobuma. Nimelt hakkasid pinnale ujuma Harti ligi 10 aastat vanad Twitteri säutsud, mis olid täis homofoobset sõnavara ning silma jäid mitmed praegu kohatuna mõjuvad naljad. See kõik päädis sellega, et Ameerika Filmiakadeemia nõudis Hartilt avalikku vabandust, millest koomik keeldus ning loobus hoopis õhtujuhi rollist.

Enne kui Hart õhtujuhi rollist loobus, hakkas ta oma vanu Twitteri säutse kustutama, sest osad neist olid väga solvavad. See tekitas omakorda suure vastukaja ning Hart vastas sellele Instagrami videoga, kus ütles, et mida vanemaks inimesed saavad, seda rohkem nad muutuvad ja kui inimesed seda ei mõista, siis pole midagi teha: “Ma olen ligi 40-aastane. Kui te ei usu, et inimesed võivad vanemaks saades muutuda, kasvada ja areneda, siis ma ei tea, mida teile öelda.”

Mõned tunnid hiljem jõudis Instagrami uus video, kus Hart teatas, et Ameerika Filmiakadeemia tegi talle ultimaatumi: avalik vabandus või leiame uue õhtujuhi. Videos kinnitas Hart, et tema vabandama ei hakka ning loobub Oscarite õhtujuhi kohast.

“Ma astun tagasi, sest olen sellest varem mitu korda rääkinud. See pole esimene kord, kui need asjad on uuesti päevakajaliseks muutunud. Ma olen neist rääkinud. Ma olen arutanud, mis oli neis valesti ja õigesti. Ma olen rääkinud, kes olen praegu ja kes olin 10 aastat tagasi. Ma ei hakka minevikku lahkama, kuna olen ammu edasi liikunud ja oma elus hoopis teises kohas.”

Hiljuti käis 39-aastane koomik jutusaates “The Ellen DeGeneres Show”, kus ta viimaks oma kommentaaride pärast ka vabandust palus, kuid eile antud intervjuus teatas Hart, et on väsinud vabandamisest ja rohkem energiat ta sellele kulutada ei kavatse. “See vestlus on läbi. Olen sellest tüdinenud. Olen sellest hetkest tüdinenud. Keskendun tänasele. Kui minu vabandus võetakse täna vastu, siis tore. Kui ei võeta, siis ei saa ma seda kuidagi kontrollida. Mõned asjad ei ole minu võimuses ja seega teen ma sellega lõpparve. Olen sellest tüdinenud,” laulus näitleja saates “Good Morning America” antud intervjuus”.

Saatejuht Michael Strahan uuris staarilt, kas lahvatanud skandaal on teda kuidagi ka muutnud. “Olen seletanud, kuidas ma arenenud olen, mille tõttu võin ma öelda, et olen asjast tüdinenud. Ma ei ütle enam, kuidas ma muutunud olen…Ma ei seleta rohkem, kes ma olen. Olen seda teinud. Olen seda mitu korda teinud…Olen tüdinenud,” lausus Hart.

Samuti uuris Strahan, kas Hart üldse oskab aimata, kuidas tema sõnad noort LGBTQ kogukonda võisid mõjutada. “Mul on oma arusaam, millest ma olen ka kõnelenud ja olen öelnud kõike, mida mul võimalik öelda on ja ma olen sellest tüdinenud,” nähvas näitleja. “Te ei kuule minult selle kohta enam sõnagi…Olen teinud kõik, mis võimalik. Kui te ei mõistnud, siis ma ei tea, mida enam öelda või teha. Ma ei tea, mida te otsite.”

“Ma ei juhi sel aastal Oscareid. On raske ennustada, mis võib juhtuda…hetkel pole mul selleks aega,” soovis Hart teema viimaks ammendada.