Daniel Radcliffe — Harry Potter, “Harry Potteri” filmiseeria

Daniel Radcliffe pole põrmugi rahul, et ta nii noorelt maailma kõige kuulsamat võlurit kehastama asus. “Ma lihtsalt polnud hea. Ma vihkasin seda. Mu näitlemine oli väga üksluine ja oli näha, et ma polnud rahul ja üritasin väga, ent edutult,” on Radcliffe hiljem oma rollitäitmist kritiseerinud.

Foto: Kaader filmist

Malcolm McDowell — Alex, “A Clockwork Orange”

Malcolm McDowell põlgas oma rolli Alexina vähemalt kümme aastat pärast selle ekraanile tulekut, sest talle tundus, et kõik ootasid temalt sama hea soorituse kordamist. “Iga näitleja järgmine roll on tema parim ja mind ärritas, et Alex röövis mult selle parima ületamise võimaluse,” on McDowell hiljem oma tundeid põhjendanud.

Foto: Kaader filmist

Harrison Ford — Rick Deckard, “Blade Runner”

Tuleb välja, et Harrison Ford pole kunagi olnud suur Rick Deckardi fänn, mis siiski ei takistanud teda 2017.aastal sellesse rolli naasmast. Näitleja tunnistas, et asi polnud isiklik — talle lihtsalt ei meeldinud see film. “Ma mängisin detektiivi, kes ei uurinud mitte midagi,” selgitas Ford. “Selle materjaliga oli raske suhestuda. Oli juhtumas väga jaburaid asju.”

Foto: Scanpix

Megan Fox — Mikaela Banes, “Transformers”

Pärast filmiseeria lõppu rääkis Megan Fox oma suu puhtaks ja andis Michael Bay kassahittidele hävitava hinnangu. “Ma ei taha inimestele häma ajada. Kõik teavad väga hästi, et selles filmis polnud näitlemine peamine,” viitas Fox oma ülemäära kehalist ilu propageerivale rollile Transformeri-filmides.

Foto: Scanpix

Zac Efron — Troy Bolton, “High School Musical”

“Kui ma vaatan ennast kõrvalt, siis tahaks vahel sellele tüübile peksa anda,” on Zack Efron Troy Boltoni karakterit kommenteerinud. “Ta on teinud mõningate lahedate inimestega mõningaid lahedaid asju, kuid olgem ausad, ta oli ikka üks kuradi laps,” pole Efron enda mineviku rollivaliku suhtes armuline.

Foto: Kuvatõmmis

Christian Bale — Jack Kelly, “Newsies”

Meenutades üht oma esimest suurt filmirolli kehastades Jack Kelly't, on Christian Bale’il öelda vaid üht: “Aeg parandas need haavad, kuid selleks kulus palju aega.”

Foto: Scanpix

Jason Bateman — Nick Hendricks, “Horrible Bosses 2”

“Horrible Bosses” võis ju olla hitt, kuid Jason Bateman soovib, et saaks ajas tagasi rännata ja keelata endal selle järjes osalemast. “Teine film oli täielik rämps,” kommenteeris Bateman 2014. aastal. “Kes teab, kas asi oli sisus või ajastuses, aga see ei teeninud absoluutselt mingit tulu.”

Foto: Scanpix

Alec Baldwin — Dennis Dupree, “Rock of Ages”

Alec Baldwin, kes viimasel ajal on laineid löönud Donald Trumpi teisikuna SNL kanalil, sai filmis “Rock of Ages” osaledes üpris kiirelt aru, et oli teinud vea. “See oli täielik katastroof. Pärast esimest nädalat küsisin endalt: “Issand, mis ma teinud olen?“”

Foto: Kaader filmist

Halle Berry — Patience Phillips, “Catwoman”

Oma halvimat rolli ei pea Halle Berry kaugelt otsima, selleks on kahtlemata Kassnaine, kes mõjus laastavalt mitte ainult Berry enda karjäärile, vaid pani kahtluse alla selle, kas üldse peaks naissoost superkangelastest filme väntama. “Tahaksin tänada Warner Brothersit, et nad mind nii halba filmi valisid,” sõnas näitleja 2005. aastal, kui isiklikult Kuldse Vaarika auhinda vastu võtmas käis.

Foto: Scanpix

Bill Murray — Garfield, “Garfield”

On keegi kunagi mõelnud, kuidas nii suurepärane koomik nagu Bill Murray meelitati oranži kassi mängima? Tuleb välja, et Murray nõustus ainult seetõttu, et ei saanud aru, millise stsenaristiga tegu on. Mees nägi Joel Coheni nime ja eeldas, et tegemist on “Fargo” stsenaristiga. Paraku nii polnud.

Foto: Scanpix

Alec Guinness — Obi-Wan Kenobi, “Star Warsi” filmiseeria

Lahkunud Alec Guinnessil viskas Obi-Wan Kenobi roll nii ruttu üle, et ta lausa anus George Lucast, et too tema tegelaskuju hukkaks. “Ma lihtsalt ei suutnud seda halba teksti enam esitada. Mul oli sellest kõrini,” lausus Guinness.

Foto: Scanpix

Robert Pattinson — Edward Cullen, “Twilight”

Ängistunud vampiir Edward Cullen võis küll aidata hoogu anda Robert Pattinsoni karjäärile, ent see ei tähenda, et ta selle karakteri fänn oleks olnud. “Ta oli kõige naeruväärsem olend. Mida rohkem ma stsenaariumi lugesin, seda rohkem ma teda vihkasin. Ta oli 108-aastane neitsi, ilmselgelt oli tal mõningaid probleeme,” sõnas Pattinson, meenutades Videviku-saaga filme.

Foto: Scanpix

Marlon Brando — Stanley Kowalski, “A Streetcar Named Desire”

Vahel tuleb uhkus alla neelata — Brando võttis küll rolli vastu, kuid vihkas oma karakterit südamest. “Jälestasin teda,” lausus Brando, kirjeldades oma tundeid Stanley Kowalski suhtes. Brandol oli nimelt pinnuks silmas “seksika lindprii” arhetüüp, mida Kowalski esindas.

Foto: Kaader filmist

Christopher Plummer — Kapten Von Trapp, “The Sound Of Music”

Südamlikud muusikalid ei ole kõigi teema — küsige kasvõi Christopher Plummerilt, kes kehastas maailmakuulsas "Helisevas muusikas" kapten von Trappi. 2009. aastal ütles mees, et vihkas selle tegelaskuju igat aspekti ja ainus meeldiv asi filmi juures oli koos Julie Andrewsiga töötamine. Plummer võrdles von Trapi kehastamist suisa surnud hobuse piitsutamisega.
Foto: Scanpix

Sean Connery — James Bond, “Dr. No” ja kõik ülejäänud filmiseeria teosed

Kurb, aga nii on — maailma üks armastatum superagent oma legendaarset tegelaskuju ei fänna. “Olen alati seda paganama James Bondi vihanud,” on Connery öelnud. "Tahaksin ta ära tappa!”