Oktoobris linastuv Todd Phillipsi "Jokker" ("Joker") on samuti DC koomiksite põhjal põhinev film, aga see ei kuulu samasse DCEU (DC Extended Universe) universumisse, mis hetkel koosneb kuuest filmist ("Terasmees", "Batman v Superman: Õigluse koidik", "Suitsiidisalk", "Wonder Woman", "Õigluse liiga", "Aquaman" ja veel linastumis - või valmimisjärjekorras olevad "Shazam!", "Birds of Prey", "Wonder Woman 1984", "The Flash" ja uus Batmani filmi).

"Jokker" ongi mõeldud esimese filmina paljudest, mis on küll Warner Brosi ja DC toodetud, aga ei puutu kokku DCEU filmidega.

Lisaks Joaquin Phoenixile lööb filmis teiste hulgas kaasa ka "Deadpooli" teises osas meeldejääva rolli teinud Zazie Beetz, kes ütles hiljuti MTV uudistele antud intervjuus, et "Jokkeri" režissöör Phillips, peaosaline Phoenix ja stsenarist Scott Silver kirjutasid võtteperioodi ajal stsenaariumi ümber ning näitlejad pidid kohe täiesti uued dialoogid selgeks saama ja kaamera ette astuma.

Seejärel filmiti need stseenid kolm nädalat hiljem uuesti, aga kõike pidi kohe tegema, sest Phoenix oli Jokkeri rolli jaoks nii palju kaalust alla võtnud, et mitte midagi ei saanud lihtsalt edasi lükata, sest ta saavutas rolli jaoks vormi just selleks võtteperioodiks.

See kõik viitab ohule, et film ei kuku hästi välja, aga stsenaariumeid on ka varem võtete jooksul ümber kirjutatud ja kuna seda tegid režissöör, peaosaline ja stsenarist koos, siis võib loota, et kiirustamise jälgi ei teki ja filmi montaažis katki ei tehta. See selgub juba oktoobris.

"Jokker" räägib loo Jokkerist ehk teise nimega Arthur Fleckist, kellest saab pärast koomikuna läbi kukkumist ja ühiskonna poolt välja heitmist hullunud anarhist ja kuritegelik geenius. Phoenix on seitsmes näitleja, kes on Jokkerit kehastanud (või hääle andnud). Teiste hulka kuuluvad Jared Leto ("Suitsiidisalk"), Mark Hamill ("Batman: Mask of the Phantasm", "Batman Beyond: Return of the Joker", "Batman: The Killing Joke", "Batman: The Animated Series"), Heath Ledger ("The Dark Knight"), Zach Galifianakis ("Lego Batman Film"), Jack Nicholson ("Batman"), Cesar Romero (1960ndate seriaal "Batman").

Filmis teevad kaasa veel Robert De Niro, Bill Camp, Frances Conroy, Brett Cullen, Glenn Fleshler, Douglas Hodge, Marc Maron ja Shea Whigham.