Tagasi on ka režissöör Ruben Fleischer, sama produtsent ja samad stsenaristid, kes vahepeal kirjutasid näiteks stsenaariumid mõlemale "Deadpooli" filmile, kuid seekord on operaatori rollis Lõuna-Korea meistri Park Chan-wooki ("The Handmaiden", "Oldboy") sagedane koostööpartner Chung Chung-hoon.

"Zombielandi" ametlik Twitteri lehekülg kinnitas #10YearChallenge raames ära, et film on tulemas ja algupärased näitlejad on tagasi. Kaasa teevad veel Zoey Deutch ja Rosario Dawson.

2009. aastal linastunud esimest osa võib lugeda režissöör Ruben Fleischeri parimaks filmiks, sest pärast debüütfilmi valminud "30 Minutes or Less", "Gangster Squad" ja "Venom" näitasid pigem kvaliteedi räiget langust.

"Zombieland", mis kohalikes kinodes kandis pealkirja "Tere tulemast Zombimaale", valmis omal ajal 23.6 miljoni dollari suuruse eelarve abil ning teenis tagasi 102.4 miljonit, mistõttu on üldse imelik, et järje valmimisega nii kaua aega võttis, sest see oli ilmselgelt populaarne.

Film valmis ajal, mil zombižanr oli 2000ndate alguses valminud suurepäraste filmide tõttu veel väga populaarne. Danny Boyle'i "28 Days Later", Zack Snyderi "Dawn of the Dead" ja Edgar Wrighti "Shaun of the Dead" näitasid selgelt, et elavates surnutes on veel palju elu.

Seejärel kadus ka vaimustus ning ka kiired, uuenduslikud ja humoorikad filmid, sest need asendusid tõsisemate draamadega nagu "The Girl with All The Gifts", "Cargo" ja "The Cured" ning muidugi mitmete seriaalidega, mille tippu valitseb "Elavad surnud" ("The Walking Dead"). Vahepeal hakati zombidega rohkem ka nalja tegema ja seda tõestas eriti ilmekalt seriaal "Z Nation", mille viies hooaeg jäigi kahjuks viimaseks.

Teise osa pealkiri on "Zombieland: Double Tap" ning linastub USA ja ka Eesti kinodes tõenäoliselt 11. oktoobril.