Yelchini vanemad olid kohal ka Sundance'i filmifestivalil, kus dokumentaalfilm "Love, Antosha" ka ovatsioonide saatel ka 28. jaanuaril esilinastus.

Vanemate sõnul said nad dokumentaalfilmi idee Antoniga 2015. aasta filmis "Court of Conscience" koos mänginud näitlejalt Jon Voight, kellega vanemad rääkisid pikalt poja kaotusest ja tundest nagu oleksid nende elud läbi.

Voight pakkus välja, et nad võiksid teha dokumentaalfilmi hoidmaks poja mälestust elus. Antoni vanemad rääkisid režissöör J.J. Abramsiga, kes lavastas kolm "Star Treki" filmi, kus poeg ühte põhilist osa kehastas ning tema soovitas valida dokumentaalfilmi režissööriks inimese, kes Antonit hästi tundis ja selleks osutus Drake Doremus, kes lavastas Antoni 2011. aasta filmi "Like Crazy". Doremuse jaoks oli aga projekt liiga isiklik, mistõttu pöördus ta oma sõbra Garret Price'i poole, kes filmi ka lavastada võttis.

Tulemuseks on dokumentaalfilm "Love, Antosha", mis vaatleb Antoni elu ja kus räägivad temast sõbrad, vanemad, töökaaslased ja kaasnäitlejad, kelle hulgas on ka Kristen Stewart, J.J. Abrams, John Cho, Martin Landau, Jennifer Lawrence, Jodie Foster, Chris Pine ja Zachary Quinto.

Dokumentaalfilm räägib pikemalt ka Antoni tsüstilise fibroosi diagnoosist, mida hoiti enne kiivalt saladuses. Anton ärkas hommikuti vara üles, et teha mitu tundi hingamisharjutusi. Ta nägi väga palju vaeva, et jääda tervislikuks ja edasi töötada, kuigi tsüstiline fibroos tähendab, et keskmine eluiga jääb 37.5 aasta juurde. Antoni tervis halvenes, köhimishood pikenesid ja muutusid aina vaevalisemaks. Ema Irina sõnul oli Anton valmis oma diagnoosist ka avalikkuse ees rääkima ning ta oli kohaks valinud oma järgmise projekti "Mr. Mercedes" promotuuri, aga surm astus vahele.

"Love, Antosha" on saanud kriitikutelt väga positiivset tagasisidet ja võib-olla saavad ka siinsed filmifännid seda ühel hetkel näha.

Allikas: Deadline