"Poiss, kellest sai kuningas" on tänapäevane ja muidugi ka noortepärane ümberjutustus klassikalisest loost kuningas Arthurist ja tema müütilisest mõõgast nimega Excalibur. Filmi režissöör on suurepärase ulmefilmi "Attack the Block" eest vastutav Joe Cornish, kes aitas kirjutada ka näiteks Steven Spielbergi "Tintini seiklused: Ükssarve saladuse" ("The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn") ja Marveli "Sipelgamehe" ("Ant-Man") stsenaariumid.

"Poiss, kellest sai kuningas" kiidetakse mitmel rindel ka kriitikute poolt: Rotten Tomatoes annab koondhinnanguks näiteks 87%. Rahvas andis RT keskkonnas 72% ja IMDb filmiportaalis 6.4 suuruse heakskiidu.

Kui sel nädalal Eesti kinodes alustav "Meelerahu" ("Serenity") kukkus osaliselt selle pärast läbi, et see paistab olevat lihtsalt kehv film, siis uue toreda fantaasiaseiklusega on just vastupidi: see on kõrgelt hinnatud film, mida loetakse selle aasta suurimaks põrujaks.

Filmi eelarve oli 59 miljonit dollarit ning seni on tagasi teenitud 12.1 miljonit. USA avanädalavahetuse avangu tulemus jäi ainult 7 miljoni dollari juurde, kuigi film linastus korraga 3528 ekraanil.

Variety andmetel on filmi tootja ja levitaja 20th Century Foxi rivaalid veendunud, et stuudio kaotab pärast reklaami - ja tootmiskulusid sisse arvestades kokku umbes 50 miljonit dollarit. Kuna film linastub Suurbritannias 15. veebruaril ja Euroopas natuke hiljem, siis on veel lootust, et see aitab eelarvet natukenegi tagasi teenida.

"Poiss, kellest sai kuningas" kahjuks räägib ka tõsiasi, et peaosades pole ühtegi staari, kuigi kõrvalosades saame näha näiteks Rebecca Fergusoni ja Patrick Stewartit. Peaosalist kehastab aga veel vähetuntud Louis Ashbourne Serkis, kes on väga tuntud Andy Serkise poeg.

Sünopsis: Kõik teavad legende kuningas Arthurist ja tema müütilisest mõõgast nimega Excalibur. Aga mis juhtub siis, kui selle mõõga leiab tänapäeval üks täiesti tavaline 12-aastane koolipoiss?

"Poiss, kellest sai kuningas" linastub Eesti kinodes 1. märtsil.