1. Willem Dafoe

Willem Dafoe

Karjääri jooksul neljale Oscarile kandideerinud Willem Dafoe pole otseselt kole, kuigi tema väga omapäraste joontega nägu võib sellise mulje küll jätta. Kui ta kehastas esimeses "Ämblikmehe" filmis Norman Osbroni ehk Green Goblinit, siis olid paljud näiteks pettunud, et suurema osa ajast peideti Dafoe võigas nägu roheliseks värvitud plastikust maski taha.

Tema "kole" välimus on tal aidanud ka mitmeid rolle saada. Näiteks "Shadow of the Vampire", kus ta kehastas "Nosferatus" (1922) vampiiri kehastanud Max Schrecki.

Dafoe nägi juba nooremana väga veider välja. 1984. aasta filmis "Streets of Fire" kehastas ta Raven Shaddocki ehk väga selgelt äratuntava välimusega gängsterit.

Gerard Depardieu

Väga eriskummalise välimusega Gerard Depardieu kunagisest hiilgavast karjäärist pole enam midagi alles. Nüüd on ta tuntud pigem teistel põhjustel. Kunagi filmidega "Cyrano de Bergerac", "The Man in the Iron Mask", "1492: Conquest of Paradise" ja "My Father the Hero" poolest silma paistnud näitleja polnud kunagi tavapäraselt ilus ja eks see aitas tal ka rolle saada.

Danny Trejo

1960ndatel istus Trejo erinevatel aegadel mitmeid aastaid kinni nii varguste, rünnakute kui ka narkootikumide omamise eest, kuid nüüd teame teda näiteks "Machete" filmidest.

Trejo poleks eales arvanud, et temast näitleja saab. Tal oli väga noorest east probleemid narkootikumidega, mis viis ta mitu korda vanglasse, kuid selle aja jooksul sai temast kuulsa San Quentini vangla poksitšempion. Eks see kujundas ka tema välimust - eriline rets.

Ta võttis end käsile ja sai sõltuvusest vabaks ning taastusravi läbimine tõi talle ka esimese rolli. Nimelt kuulis ühel kohtumisel teda kõnelemas filmiga "Runaway Train" seotud isik, kes kutsus Trejo taustanäitlejaks.

Trejo oli rolliks ideaalne, sest nägi välja nagu tõeline rets. Sama filmi võtetel oli ka stsenarist, kes oli Trejoga koos kinni istunud. Tal oli meeles, et tegu on ka andeka poksijaga, mistõttu palgati ta treeneriks, kes hoiaks näitlejaid ja teisi asjaosalisi vormis. Režissöör nägi, kuidas Trejo õpetas Eric Robertist võitlema, mistõttu andis endisele vangile ka päris filmirolli.

See kõik pani alguse väga viljakale fiilmikarjäärile, mis on täis nii väiksemaid kui ka suuremaid rolle.

Mickey Rourke

"Maadleja", "Raudmees 2", "Sin City", "Palgasõdurite", "9 ja pool nädalat", "Draakoni aasta" ja paljude teiste filmide staar Mickey Rourke oli kuangi väga kena mees. Ta alustas poksijana, kuid näitlejana tööle hakates ja vahepeal uuesti poksijana jätkates, mõistis mees, et kõik need löögid näkku ja eriti vastu nina (mis olevat kaks korda murdunud) ei aita näitlejakarjäärile mitte kuidagi kaasa, mistõttu käis nina ja põski kohendamas, aga need tegid asja palju hullemaks, sest näitleja ei näinud enam üldse välja nii nagu enne

2009. aastal käis Rourke oma nägu taastamas, kuid ta ei näe ikka enam välja nii nagu vanasti.

Ron Perlman

"Hellboy" filmides nimitegelase kehastamise poolest tuntud Ron Perlman on pea alati kehastanud omapäraseid tüüpe nagu "Blade 2" Reinhardt, aga kuna tema karulik välimus oli ideaalne ka koletise kehastamiseks, siis saigi teda näha ka näiteks teleseriaalis "Beauty and the Beast" koletise rollis.

Steve Buscemi

Muu hulgas vendade Coenite, Quentin Tarantino ja Martin Scorsese filmides ja seriaalides kaasa löönud Steve Buscemi on juba ammu omaette meem.

Seda tõestab ka see video, kus Jennifer Lawrence'i näo asemel on Buscemi oma ja tulemus on tõesti võigas.

Jackie Earle Haley

2009. aasta suurepärases koomiksifilmis "Watchmen" väga meeldejäävalt Rorschachi kehastanud Jackie Earle Haley oli selle rolli jaoks loodud. Tundub, et Hollywood võttis tema välimust väga tõsiselt, sest järgmine suurem roll oli tal Freddy Kruegeri oma 2010. aasta viletsas uusversioonis "A Nightmare on Elm Street".
Robert Knepper

Seriaalis "Prison Break" väga haiget tegelaskuju T-Bag kehastanud Knepper oli rolli jaoks nagu sündinud, sest selliseid võikaid ilmeid suutis ette manada ainult tema.

Crispin Glover

Eksentriliste karakterite poolest tuntud Gloveril on oma välimuse tõttu olnud väga värvikas: "Back to the Future", River's Edge, "Rubin and Ed", "Wild at Heart", "The Doors", "Charlie's Angels", "Willard", "What's Eating Gilbert Grape", Alice in Wonderland" Hot Tub Time Machine".

Christopher Walken

Üks kõige hinnatumaid ja tuntuimaid Hollywoodi klassikalisi näitlejaid on selgelt väga omapäraste näojoontega. Ta pole klassikalisest ilus, teda võib nimetada koledas (noores eas kindlasti mitte), aga samas on ta alati olnud väga meeldejääv.