Kui oled Elisa kasutaja

Kõik filmid on Elisa videolaenutuses.

1. "Matti - põrgu kuulub kangelastele"

Peagi lõppeva nädala kurva uudise taustal on paslik meenutada särava multitalendi uskumatut elu. Lugu maailmakuulsast suusahüppajast, Matti Nykänenist, kes on võitnud 4 olümpiakulda ja 7 maailmameistritiitlit on saadaval Elisa videolaenutuses. Suurepärast spordikarjääri varjutab tema pidevalt killustunud eraelu, täis ebaõnnestunud abielusid, vägivalda ja inimesi, kes tuntud sportlast meelsasti oma hea elu tagamiseks ära kasutada püüavad.

2. "Seal kus käed põimuvad"

1944. aasta Saksamaa. Filmi peategelaseks on mustanahaline 15-aastane Leyna. Noor tüdruk on kogu elu elanud hirmus oma nahatooni pärast, sest tema isa on mustanahaline. Kui tüdruk kohtab Lutzi, tähtsa SS-ohvitseri poega ja Hitlerjugendi liiget, armuvad noored silmapilkselt. Mõlemad teavad, et nii seavad nad ohtu nii enda kui oma armastatu elu. Kas sellisel armastuslool saab olla õnnelik lõpp? Vaata kohe Elisa videolaenutusest!

3. "Valge poiss nimega Rick"

Värske Matthew McConaughey menuk Elisa videolaenutuses! Rick Wershe on üksikisa, kellel pole sugugi lihtne kasvatada kahte teismelist poega Detroidi kokaiini epideemia ajal. Selleks, et hakkama saada, on mees sunnitud müüma illegaalsel turul relvasid. Nii satub mees FBI radarile ning oma isa päästmiseks otsustab üks poegadest hakata FBI informaatoriks. Kuid peagi ei piirdu vaid sellega ja temast saab narkodiiler. Seda hetkeni, kui ta vaid 17-aastasena eluks ajaks vangi mõistetakse.

Kui oled TVPlay Premium kasutaja

1. "Kolm reklaamtahvlit linna servas" ("Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", 2017)

2 Oscari võitja!

4 Kuldgloobuse võitja!

Mildred Hayes (Oscari-võitja Frances McDormand) on eluraskuste poolt kõvaks keedetud lahutatud naine, keda piinab päevast päeva Missouri väikelinna Ebbingi politsei tegevusetus. Mildredi teismelise tütre mõrva uurimine pole kuhugi välja viinud ning mitme kuu jooksul pole kinni peetud ainsatki kahtlusalust. Naine paneb kohaliku konnatiigi lainetama, rentides linna toova maantee ääres kolm reklaamtahvlit, mille sisu on otseseks väljakutseks kohalikule korrakaitsele, täpsemalt šerif William Willoughbyle (Woody Harrelson). Kui sündmuste käiku sekkub šerifi parem käsi, ebaküps vägivaldne memmekas Dixon (Sam Rockwell), aitab see konflikti lahendamisele kaasa sama edukalt kui bensiiniga täidetud tulekustuti.

Osatäitjad: Frances McDormand, Caleb Landry Jones, Sam Rockwell, Woody Harrelson, Peter Dinklage, Abbie Cornish, Zeljko Ivanek, Lucas Hedges, Amanda Warren

Režissöör:Martin McDonagh

2. "Punane varblane" ("Red Sparrow", 2018)

Dominika Jegorova (Jennifer Lawrence) värvatakse vastu tahtmist “varblaseks”, Venemaa salateenistuse professionaalseks võrgutajaks. Dominika õpib kasutama oma keha relvana, võideldes ebainimliku väljaõppe kestel selle nimel, et säilitada seejuures midagigi endast. Leides ebaõiglase süsteemi küüsis oma sisemise jõu, saab tüdrukust üks programmi eeskujulikumaid ja ohtlikumaid õpilasi. Tema esimeseks sihtmärgiks määratakse Nate Nash (Joel Edgerton), USA saatkonnas töötav CIA agent, kelle ülesandeks on infiltreerumine Vene luuresüsteemi. Kaks noort agenti langevad veetluse ja reetmise keerisesse, mis seab ohtu nende karjääri, elu ja mõlema kodumaa julgeoleku.

Osatäitjad: Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts, Charlotte Rampling, Mary-Louise Parker, Ciarán Hinds, Jeremy Irons, Douglas Hodge

Režissöör: Francis Lawrence

3. "Süngeim tund" ("Darkest Hour", 2017)

2 Oscari võitja!

"Süngeim tund" on dramaatiline ja inspireeriv lugu neljast nädalast aastal 1940, Teise maailmasõja alguspäevil. Ajal, mil Winston Churchill (Gary Oldman) on astumas Suurbritannia peaministri ametisse, seisab ta silmitsi ühe raskeima ja otsustavaima hetkega oma elus – kuidas pidada rahuläbirääkimisi Natsi-Saksamaaga ja kaitsta samas vankumatult oma rahva ideaale ning vabadust. Hitleri natsiarmee laastab peatumatult Lääne-Euroopat ning ka Ühendkuningriiki ähvardab Saksamaa sissetung. Situatsioonis, kus rahvas on sõjaks ettevalmistamata, kuningas olukorra suhtes skeptiline ja parteikaaslased õõnestamas tema positsiooni, peab Churchill sel ajaloo süngeimal tunnil oma südika juhtimise ja veenmisjõuga inimesi ühendama lootuses muuta maailma ajaloo kulgu.

Osatäitjad: Gary Oldman, Kristin Scott Thomas, Ben Mendelsohn, Lily James

Režissöör: Joe Wright

4. "Härra Peabody ja Sherman" ("Mr. Peabody and Sherman", 2104)

Härra Peabody on ärigeenius, leiutaja, teadlane, Nobeli preemia laureaat, toidugurmaan, kahekordne olümpiamedalist, lugupeetud arvamusliider, kes juhtumisi on ka...koer. Üht oma suurimat leiutist peab aga härra Peabody kogu ülejäänud maailma eest salajas hoidma. Selleks leiutiseks on masin nimega WABAC, mille abil tema ja ta inimlapsest adopteeritud poeg Sherman rändavad tihtilugu ajas tagasi, et kogeda vahetult ajaloo pöördelisi sündmusi ning kasutada võimalust suhelda kuulsate inimestega, kes on maailma kujunemisloos mänginud tähtsat rolli. Kui aga Sherman ühel mitte just kõige ilusamal päeval ajarändamise kirjutamata reegleid rikub, peavad meie kaks ebatõenäolist kangelast tegema kõik endast oleneva, et meie planeedi ajalugu püsiks muutumatuna. Vastasel juhul ei seisa nad silmitsi lihtsalt kihvakeeratud minevikuga, vaid ohtu satub ka kogu maailma tulevik... Algab võidujooks ajaga, mille muudab keeruliseks seegi asjaolu, et ajarännakutesse on kistud kaasa ka Shermani klassiõde Penny, kellega poisil just kõige parem läbisaamine ei ole.

Osatäitjad: Ty Burrell, Max Charles, Ariel Winter, Leslie Mann

Režissöör: Rob Minkoff

5. "Uskumatu Hulk" ("The Incredible Hulk", 2008)

Teadlane Bruce Banner (Edward Norton) otsib ravimit gammakiirituse vastu, mille tõttu muutub ta ärrituse korral raevunud roheliseks koletiseks Hulkiks. Olles jooksus sõjaväe eest, jõuab Banner peaegi ravile väga lähedale. Siis aga tuleb mehel võtta vastu raske otsus: kas tegeleda vaikselt edasi teadusetööga või päästa maailm uue ja Hulkist võimsamagi koletise käest, vallandades selleks eneses peituv kontrollimatu Hulk?

Osatäitjad: Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth, Tim Blake Nelson

Režissöör: Louis Leterrier

Kui oled Telia kasutaja

1. "Troonide mäng“ ("Game of Thrones")

Hittseriaali kõik hooajad on saadaval Telia HBO keskkonnas ning praegu on piisavalt aega, et need kõik veel enne uue hooaja esilinastust ära vaadata!

2. "Red Bull Snow Kayak 2019"

Otseülekanne Telia LIVE erikanalil 9. veebruaril.

3. "Nõukogude hipid“

4. "Esimene patupuhastus“ ("The First Purge“)

5. "Valgekihv“ – eesti keeles

Kui oled Netflixi kasutaja

1. "High Flying Bird"

Ühte asja, mida režissöörilt Steven Soderbergh alati oodata võib, on see, et tema puhul ei oska midagi oodata. Eelmisel aastal filmis ta iPhone 7 Plus abil üles thrilleri "Unsane" ja nüüd tegi Netflixi jaoks hoopis spordidraama "High Flying Bird",

2. "Deep impact"

"Deep Impact" on üks neist filmidest, mis juhtus linastuma samal ajal, kui kinodesse jõudis täpselt sama sisuga film. Antud juhul linastus see inimlikuma draamana loodud maailmalõpufilm samal 1998. aasta suvel, kui kinodesse jõudis Michael Bay maailmalõpufilm "Armageddon". See on nüüd maitse küsimus, et kumb on parem, aga tegelikult väärivad vaatamist mõlemad.

3. "Ash vs Evil Dead"

Sam Raimi "Evil Dead" seeria elustati küll korra huvitava uusversiooni abil, kuid Ash Williams ei suuda niisama istuda, sest 2015. aastal sai alguse ka "Ash vs Evil Dead", mis jõudis kesta 3 hooaega.

Bruce Campbell on ka seekord tagasi, et deemonitele kere peale anda. See väga verine ja naljakas seriaal on kõigile neile, kes peavad end "Evil Deadi" fännideks.

4. "The Cable Guy"

Ben Stilleri lavastatud "The Cable Guy" on tõeline maiuspala Jim Carrey fännidele. Kõigele lisaks saab seda pidada ka üsna süngeks mustaks komöödiaks.

5. "FYRE: The Greatest Party That Never Happened"

See absurdne, uskumatu ja tõesti jabur lugu muusikafestivalist, mis läbi kukkus, on ehe näide sellest, kuidas reaalne elu võib olla palju meelelahutuslikum kui mistahes film.

Kui oled Amazon Video Prime kasutaja

1. "The Terror"

Legendaarse Dan Simmonsi romaanil "The Terror" põhinev Ridley Scotti produtseeritud seriaal on tõeliselt košmaarne, hingekriipiv ja vapustavalt tõhus ajalooline õudusdraama, mis suudab 10 osa jooksul väga hoolega naha alla pugeda.


2. "American Gods"

Märtsis saab alguse ka teine hooaeg sellele Neil Gaimani romaanil põhinevale seriaalile.


3. "Preacher"

Eelmisel aastal saime kinnituse, et "Preacher" saab ka neljanda hooaja, mis tähendab, et nüüd on viimane aeg seda suurepärast seriaali vaatama hakata.


4. "Big Fish"

Tim Burtoni fantaasiarikkas draamas tegi kaasa ka hiljuti lahkunud Albert Finney.

5. "Seinfeld"

Klassikaline komöödiaseriaal klassikaliste tegelastega.